Πώς να ορίσετε ένα ανοιχτό ή σκοτεινό θέμα στο Photoshop CC

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν σημαντική πίεση. Μια εφαρμογή όπως το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι αυτή που χρησιμοποιείτε όλη την ώρα, νύχτα ή μέρα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το Photoshop. Εάν είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε καθημερινά, μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα με ένα υπερβολικά φωτεινό ή υπερβολικά σκοτεινό θέμα. Κάθε ένα, ανάλογα με την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο, μπορεί να αρχίσει να προκαλεί καταπόνηση. Το Photoshop CC 2017 έχει μια αρκετά προσεγμένη επιλογή θεμάτων που οι χρήστες μπορούν να ορίσουν για τη διεπαφή. Τα θέματα κυμαίνονται από μαύρο και σκούρο γκρι έως ένα πιο ανοιχτό γκρι και ένα σχεδόν λευκό. Όλα στοχεύουν στη μείωση της καταπόνησης των ματιών και δεν προορίζονται να κάνουν τη διεπαφή να φαίνεται όμορφη. Δείτε πώς μπορείτε να ορίσετε ένα ανοιχτό ή σκοτεινό θέμα στο Photoshop CC 2017.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αναφοράς στα Έγγραφα, τα Φύλλα και τις Διαφάνειες Google

Ανοίξτε το Photoshop και μεταβείτε στο Edit>Preferences>Interface. Η ενότητα “Εμφάνιση” στο επάνω μέρος σάς επιτρέπει να επιλέξετε το χρώμα θέματος από μαύρο, σκούρο γκρι, ανοιχτό γκρι και λευκό. Το θέμα εφαρμόζεται αμέσως μόλις επιλέξετε ένα χρώμα. Δεν υπάρχει ανάγκη επανεκκίνησης του Photoshop.

Εκτός από την αλλαγή του χρώματος του θέματος, μπορείτε επίσης να αλλάξετε το χρώμα “Highlight”. Υπάρχει ένα προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης που σχετίζεται με κάθε χρώμα θέματος, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια μπλε επισήμανση που είναι πιο εύκολο να διακριθεί.

Το χρώμα επισήμανσης είναι αυτό που υποδεικνύει ένα επιλεγμένο στοιχείο στο Photoshop, π.χ., το χρώμα επισήμανσης θα διαφοροποιήσει ένα επιλεγμένο επίπεδο ή ομάδα από όλα τα άλλα, μη επιλεγμένα. Εάν βρίσκετε λίγο δύσκολο να διαφοροποιηθεί το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης, και αυτός ήταν πράγματι ο λόγος που έψαξα για θέματα, μπορείτε να το ορίσετε σε μπλε.

  Πώς να αλλάξετε την αντίθεση και τον κορεσμό για την οθόνη του φορητού υπολογιστή σας

Το θέμα εφαρμόζεται σε όλα τα παράθυρα που ανοίγουν στο Photoshop, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προσθέτετε από το μενού Παράθυρο και το παράθυρο προτιμήσεων.

Η σουίτα εφαρμογών Office της Microsoft έχει επίσης σκούρα θέματα από το Office 2016. Μπορείτε να επιλέξετε τα προεπιλεγμένα χρώματα ή ένα σκούρο γκρι θέμα για οποιαδήποτε από τις εφαρμογές της σουίτας.