Πώς να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αναφοράς στα Έγγραφα, τα Φύλλα και τις Διαφάνειες Google

Υπάρχει μια νέα δυνατότητα αναφοράς στα Έγγραφα, τα Φύλλα και τη Διαφάνεια Google που σας επιτρέπει να εισάγετε μια αναφορά σε μορφή MLA, APA και Σικάγο για άρθρα και συνδέσμους που βρίσκετε στο Google Explore. Λειτουργεί μέσα στο έγγραφο, το υπολογιστικό φύλλο ή την παρουσίαση που έχετε ανοίξει και σας επιτρέπει να εισαγάγετε μια αναφορά σε μια πηγή που αναφέρετε. Η αναφορά εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας στην οποία την αναφέρατε. Ετσι δουλευει.

Google Explore

Το Google Explore είναι εργαλείο αναζήτησης ενσωματωμένο στα Έγγραφα, τα Υπολογιστικά φύλλα και τις Παρουσιάσεις Google. Για πρόσβαση σε αυτό. κάντε κλικ στο κουμπί με το μικρό αστέρι κάτω δεξιά στο αρχείο σας. Αυτό θα ανοίξει τον πίνακα Εξερεύνηση Google.

  Πώς να επισημάνετε διαφορετικά ημερολόγια στο Outlook Online

Επιλογή στυλ αναφοράς

Υπάρχουν τρία δημοφιλή στυλ αναφοράς που χρησιμοποιούνται στον ακαδημαϊκό χώρο. MLA, APA και Σικάγο. Αναζητήστε κάτι στην καρτέλα Εξερεύνηση και στην κορυφή των αποτελεσμάτων, θα δείτε ένα κουμπί με τρεις κουκκίδες. Κάντε κλικ σε αυτό και θα εμφανιστεί ένα μενού με όλες τις διαθέσιμες μορφές παραπομπών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε αυτό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Εισαγωγή Αναφοράς

Για να εισαγάγετε μια αναφορά, μετακινήστε τον κέρσορα δίπλα στο στοιχείο που θέλετε να αναφέρετε. Δίπλα εμφανίζεται ένα κουμπί με εισαγωγικά. Κάντε κλικ σε αυτό για να εισαγάγετε την αναφορά.

Έτσι φαίνεται στο έγγραφο. Ένας αριθμός αναφοράς για την αναφορά προστίθεται στο έγγραφο και η αναφορά προστίθεται ως υποσημείωση.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των αρχείων PST και OST του Outlook;

Πόσο καλό είναι;

Το καλύτερο εργαλείο προς το παρόν για τη δημιουργία μιας βιβλιογραφίας είναι το Cite This For Me. Είναι κατασκευασμένο για ακαδημαϊκή αναφορά και υποστηρίζει αναφορές για ερευνητικές εργασίες, βιβλία, συνδέσμους ιστού και άλλα. Σε σύγκριση με το Cite This For Me, το Google Explore είναι μια απογοήτευση. Στον ακαδημαϊκό χώρο, οι παραπομπές εξακολουθούν να συντάσσονται με τη μορφή βιβλιογραφίας στο τέλος του εγγράφου και όχι ως υποσημειώσεις. Εκτός εάν ένας εκπαιδευτής έχει επιτρέψει ρητά την προσθήκη παραπομπών ως υποσημειώσεις, οι μαθητές μπορούν να αναμένουν χαμηλότερο βαθμό για να αναφέρουν κάτι τέτοιο.

  Πώς να σταματήσετε το Safari από την εκκίνηση εφαρμογών σε iPhone και iPad

Ίσως ταιριάζει καλύτερα σε επαγγελματίες που δεν εργάζονται στον ακαδημαϊκό τομέα. Υπόκεινται σε πολύ λιγότερους περιορισμούς όσον αφορά οτιδήποτε χρειάζεται να αναφέρουν και οι γρήγορες παραπομπές υποσημειώσεων είναι ευκολότερες στη χρήση τους.