Πώς να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων

Η αναζήτηση των Windows είναι μια αρκετά εξαιρετική δυνατότητα. Έχει υποστεί μόνο στα Windows 10 όπου αναγκάστηκε να συνεργαστεί με την Cortana. Συχνά, αποτυγχάνει να βρει μια εφαρμογή ή ένα αρχείο που βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιείτε την αναζήτηση των Windows μέσω της Εξερεύνησης αρχείων χωρίς ποτέ να εμπλέκετε την Cortana και σε αντίθεση με την αναζήτηση των Windows, η αναζήτηση του File Explorere λειτουργεί άψογα ακόμη και στα Windows 10. Η δυνατότητα αναζήτησης File Explorer σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις παραμέτρους σύνθετης αναζήτησης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες μπαλαντέρ για να αναζητήσετε αρχεία ανά τύπο, αλλά εάν θέλετε να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στο File Explorere, ο τροποποιητής είναι κάπως ασυνήθιστος.

  Πώς να προσθέσετε προεπιλογές στο Adobe Lightroom

Για να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ‘OR’ για να διαχωρίσετε τα κριτήρια αναζήτησής σας.

Αναζήτηση πολλών τύπων αρχείων

Μπορείτε να αναζητήσετε πολλούς τύπους αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων χρησιμοποιώντας μπαλαντέρ ή καθορίζοντας ένα όνομα αρχείου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη παράμετρο αναζήτησης, θα μπορείτε να βρείτε όλα τα αρχεία TXT και PNG σε έναν φάκελο.

*.txt OR *.png

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε ένα αρχείο με βάση το όνομα και τον τύπο. Για παράδειγμα, εάν αναζητήσετε τα ακόλουθα σε έναν φάκελο, θα βρείτε όλα τα αρχεία κειμένου και JPG με το όνομα «Δοκιμή».

test.txt OR test.jpg

Το OR Search Modifier

Ο τροποποιητής αναζήτησης είναι “OR” και πρέπει να γράφεται με όλα τα κεφαλαία. Εάν γράψετε «ή», δεν θα λειτουργήσει. Αυτός ο τροποποιητής λειτουργεί μόνο στην Εξερεύνηση αρχείων και όχι στην Αναζήτηση/Cortana των Windows. Η Cortana μπορεί να αναζητήσει έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου, αλλά περιορίζεται σε έναν μόνο τύπο.

  Πώς να παρακολουθήσετε την πτώση της μπάλας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Τα κόμματα, τα ημι-κόμματα και οι γραμμές σωλήνων δεν είναι τροποποιητές αναζήτησης που αναγνωρίζει η Εξερεύνηση αρχείων. Αναγνωρίζονται ως επί το πλείστον από τις μηχανές αναζήτησης και από συνήθεια, οι χρήστες μπορεί να πιστεύουν ότι θα λειτουργήσουν και στα Windows, αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Η αναζήτηση δεν περιορίζεται μόνο σε αρχεία κειμένου ή εικόνας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αναζητήσετε οποιοδήποτε τύπο αρχείου, εάν γνωρίζετε τη σωστή επέκτασή του. Όσο για το όνομα του αρχείου, δεν κάνει διάκριση πεζών-κεφαλαίων, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε το σωστό όνομα αρχείου για να μπορείτε να το βρείτε. Το File Explorer μπορεί να αναζητήσει μια συγκεκριμένη λέξη σε ένα όνομα αρχείου. Για παράδειγμα, εάν έχετε αρχείο με το όνομα “Lord of the Rings”, πληκτρολογώντας rings.txt θα είναι αρκετό για να βρείτε το αρχείο. Αυτή η ίδια αρχή λειτουργεί με τον τροποποιητή OR. Για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση στο rings.txt Ή στο rings.jpg, η Εξερεύνηση αρχείων θα βρει όλα τα αρχεία κειμένου και JPG με τη λέξη ‘rings’ μέσα.

  Ένα μινιμαλιστικό εργαλείο χωρίς περισπασμούς για γραφή στο διαδίκτυο