Πώς να ξεμπλοκάρετε τοποθεσίες στην Κίνα και να επαναφέρετε την πρόσβαση στο δωρεάν και ανοιχτό Διαδίκτυο

Η Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο – και μια από τις πιο ψηφιακά συνδεδεμένες. Με πάνω 1,32 δισεκατομμύρια συνδρομές κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα, σχεδόν όλοι έχουν ένα κινητό τηλέφωνο, έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή και τα δύο. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου είναι κλειστό για τους Κινέζους κατοίκους και ταξιδιώτες. Ορισμένα γραφεία και πανεπιστήμια κάνουν μια εξαίρεση, αλλά σε γενικές γραμμές, ο Ιστός ελέγχεται αυστηρά και περιορίζεται στην Κίνα.

Ευτυχώς, ένα ποιοτικό VPN μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα (και πολλά άλλα). Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός VPN, ποια συγκεκριμένα VPN είναι τα καλύτερα για την Κίνα και γιατί πολλοί ιστότοποι δεν είναι διαθέσιμοι στη χώρα. Θα σας πούμε επίσης πώς ένα VPN σάς βοηθά να ξεπεράσετε τους αποκλεισμούς ιστοτόπων και να προστατεύσετε τις συσκευές και την ταυτότητά σας.

Τι κάνει ένα υπέροχο VPN;

Ένα VPN μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε οποιονδήποτε ιστότοπο στον κόσμο από την Κίνα. Μπορεί επίσης να ανοίξει πρόσβαση σε βιβλιοθήκες ξένου περιεχομένου επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιείτε το Netflix σαν να βρίσκεστε στις ΗΠΑ, το BBC iPlayer σαν να βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. Ακολουθούν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα θέλετε όταν αποκτάτε ένα VPN για την Κίνα:

Κρυπτογράφηση – η ποιοτική κρυπτογράφηση κάνει 2 πράγματα. Πρώτον, διατηρεί τις πληροφορίες σας ασφαλείς από την κινεζική κυβέρνηση. Δεύτερον, σας βοηθά να παρακάμψετε τα εθνικά μπλοκ λογοκρισίας και το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας. Με απλά λόγια, η κρυπτογράφηση θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάτε όταν επιλέγετε ένα VPN στην κομμουνιστική χώρα.
Δίκτυο διακομιστών – ένα μεγάλο δίκτυο διακομιστών σημαίνει ότι οι συνδέσεις είναι γρήγορες και η καθυστέρηση είναι χαμηλή. Σημαίνει επίσης ότι μπορείτε να αποκτήσετε όποια IP θέλετε, έχοντας πρόσβαση σε περιεχόμενο από οπουδήποτε στον κόσμο. Για να ξεμπλοκάρετε μεγάλο αριθμό ιστότοπων, θα θέλετε το μεγαλύτερο δυνατό δίκτυο διακομιστών.
Διαθεσιμότητα λογισμικού – η εγκατάσταση ενός VPN μπορεί να είναι δύσκολη. Αναζητήστε παρόχους που διαθέτουν υπηρεσίες απομακρυσμένης ρύθμισης ή προσφέρουν μια μεγάλη σουίτα εφαρμογών που σας διευκολύνουν να εγκαταστήσετε και να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία σας. Αποφύγετε τους παρόχους appless όπου είναι δυνατόν.
Πολιτική καταγραφής – ορισμένοι πάροχοι VPN παρακολουθούν όλα όσα κάνετε ενώ είστε συνδεδεμένοι στην υπηρεσία τους. Οι καλύτεροι δεν κρατούν αρχεία με δεδομένα που μπορούν να εντοπιστούν σε εσάς. Αναζητήστε φράσεις όπως «μηδενική καταγραφή» και «μη καταγραφή» για να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε την ταυτότητά σας και τα δεδομένα σας ενώ βρίσκεστε στην Κίνα.

Κορυφαία VPN για απεμπλοκή ιστοτόπων στην Κίνα

Για τους χρήστες που έχουν παγιδευτεί πίσω από το Great Firewall of China, τα ακόλουθα 5 VPN θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της πρόσβασης σε αποκλεισμένους ιστότοπους:

1. ExpressVPN

Το ExpressVPN είναι ο μοναδικός καλύτερος πάροχος VPN για την Κίνα για δύο βασικούς λόγους: ταχύτητα και ασφάλεια. Πρώτον, όπως υποδηλώνει το όνομα, το ExpressVPN είναι απίστευτα γρήγορο. Συνήθως κατατάσσεται ως το κορυφαίο VPN μας στις δοκιμές ταχύτητας και με 2.000+ διακομιστές μεσολάβησης σε 94 χώρες, οι συνδέσεις είναι πάντα γρήγορες – ενώ οι καθυστερήσεις είναι χαμηλές. Τα διαθέσιμα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν το UDP και το TCP του OpenVPN, τα οποία είναι απίστευτα γρήγορα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί ταχύτητας ή εύρους ζώνης, που σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσετε καμία επιβράδυνση όσο και αν παραμένετε στο διαδίκτυο. Ακόμη και το λογισμικό είναι ελαφρύ και γρήγορο στη λήψη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ExpressVPN μέσα σε λίγα λεπτά μετά την εγγραφή. Όλα αυτά κάνουν την υπηρεσία ιδανική για streaming, torrenting, λήψη μεγάλων αρχείων και άλλες δραστηριότητες υψηλής ταχύτητας.

Ο δεύτερος λόγος για να αποκτήσετε το ExpressVPN είναι η ασφάλεια επόμενης γενιάς. Οι κωδικοί κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται από την υπηρεσία είναι AES-256 bit, που σημαίνει ότι έχουν περισσότερους πιθανούς συνδυασμούς από ό,τι υπάρχουν άτομα στο γνωστό σύμπαν. Η πολιτική μη καταγραφής είναι ισχυρή και αξιόπιστη, χωρίς αρχεία καταγραφής επισκεψιμότητας, αιτήματα DNS, διευθύνσεις IP, ιστορικό περιήγησης ή οτιδήποτε μπορεί να εντοπιστεί σε εσάς. Επιπλέον, η ίδια η εταιρεία χαρτοφυλακίου εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, γεγονός που την καθιστά εξαιρούμενη από τις διεθνείς συμφωνίες επιτήρησης Five, Nine και Fourteen Eyes. Το ExpressVPN είναι τόσο σίγουρο για την ασφάλεια της υπηρεσίας που περιλαμβάνει ακόμη και μια δωρεάν δοκιμή διαρροής DNS που σας βοηθά να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής.

  Πώς να εγκαταστήσετε το GCC στο Ubuntu

Πλεονεκτήματα
Ξεμπλοκάρισμα Netflix, iPlayer, Hulu, Amazon Prime
3.000+ εξαιρετικά γρήγοροι διακομιστές
Κρυπτογράφηση AES-256
Δεν τηρούνται αρχεία καταγραφής προσωπικών πληροφοριών
Εξυπηρέτηση πελατών 24/7.

Μειονεκτήματα
Επιλογές διαμόρφωσης Power-users.

Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στην κριτική μας για το ExpressVPN.

2. NordVPN

Το NordVPN προσφέρει εξαιρετικό πάροχο VPN σε σχέση με τα χρήματα σε Κινέζους χρήστες. Διαθέτει μια απίστευτη ποικιλία χαρακτηριστικών ασφαλείας και κατά της λογοκρισίας. Όλα ξεκινούν με τους εξειδικευμένους διακομιστές του NordVPN. Αυτοί κυμαίνονται από διπλούς κόμβους VPN που δρομολογούν τα δεδομένα σας μέσω δύο επιπέδων κρυπτογράφησης σε ασαφείς διακομιστές που κρύβουν τη χρήση του VPN σας. Σε μια χώρα με δρακόντειους νόμους όπως η Κίνα, αυτοί οι διακομιστές μπορούν να κάνουν απτή διαφορά στην ασφάλειά σας και περιλαμβάνονται όλοι σε κάθε συνδρομή NordVPN. Η υπηρεσία μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια από τις πιο ολοκληρωμένες πολιτικές μηδενικής καταγραφής στον κλάδο του VPN, χωρίς αρχεία καταγραφής για οτιδήποτε μπορεί να εντοπιστεί σε εσάς – συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού περιήγησης, του εύρους ζώνης, των διευθύνσεων IP και άλλων. Το πιο σημαντικό, η υπηρεσία χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit και περιλαμβάνει το πρωτόκολλο SSTP που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το πιο σκληροπυρηνικό μπλοκ λογοκρισίας στην ηπειρωτική Κίνα.

Εκτός από το ότι είναι πολύ ασφαλές στη χρήση, το NordVPN είναι ισχυρό στις βασικές αρχές του VPN. Το δίκτυο διακομιστών της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο, με 5.200+ κόμβους σε 62 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι οι συνδέσεις είναι πάντα γρήγορες και χαμηλής καθυστέρησης, με πολλές επιλογές IP. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για όλες τις κοινές συσκευές, με ελκυστικές, εύχρηστες διεπαφές χρήστη όπου κάθε δυνατότητα απέχει μόλις ένα κλικ. Υπάρχουν επίσης μερικά ωραία πρόσθετα, όπως ένας αυτόματος διακόπτης kill που σας εμποδίζει να διαρρέετε δεδομένα εάν κάτι πάει στραβά με τη σύνδεσή σας και μια δοκιμή διαρροής DNS που βοηθά στην αποτροπή της παρακολούθησης ISP.

Πλεονεκτήματα
Πολύ οικονομικά σχέδια
Αξιολόγηση χρηστών GooglePlay: 4.3/5.0
Σε όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιείται ισχυρή κρυπτογράφηση
Εξαιρετικά ασφαλές Διπλό VPN για κρυπτογράφηση δεδομένων
Μεγάλη υποστήριξη (24/7 συνομιλία).

Μειονεκτήματα
Ορισμένοι διακομιστές μπορεί να έχουν μέσες ταχύτητες d/l
Μερικές φορές είναι αργή στην επεξεργασία των επιστροφών χρημάτων (αλλά πάντα γίνεται).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την εξαιρετική υπηρεσία στην κριτική μας για το NordVPN.

3. CyberGhost

Το CyberGhost είναι ένα VPN που συνδυάζει ευκολία χρήσης και ισχύ με μια απίστευτα ελκυστική τιμή. Θα ξεκινήσουμε με την ευκολία χρήσης. Σε αντίθεση με πολλά άλλα VPN που σας ζητούν να ρυθμίσετε τη σύνδεσή σας με μη αυτόματο τρόπο, το CyberGhost διευκολύνει την έναρξη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για τη συσκευή σας. Οι συμβατές επιλογές περιλαμβάνουν macOS, iOS, Android, Windows, Linux και άλλες, επομένως δεν υπάρχει σχεδόν καμία σύγχρονη συσκευή που να μην μπορείτε να συνδέσετε. Μόλις τελειώσετε με αυτό, απλά πρέπει να επιλέξετε ένα από τα έξι προφίλ διαμόρφωσης. Αυτά εκτελούν τη γκάμα από “σερφάρετε ανώνυμα” έως “ξεμπλοκάρισμα ροής” και μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στους ιστότοπους και τις υπηρεσίες που χρειάζεστε από την Κίνα. Εάν θέλετε να προσαρμόσετε περαιτέρω τη σύνδεσή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σειρά από απλές εναλλαγές όπως «Αποκλεισμός διαφημίσεων» και «Εξτρα ταχύτητα» για να ενεργοποιήσετε τις προηγμένες λειτουργίες του CyberGhost.

Παρά το γεγονός ότι είναι τόσο εύκολο στη χρήση, το CyberGhost είναι επίσης σοβαρό για την ασφάλεια. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES 256-bit, η οποία είναι στρατιωτικής ποιότητας με περισσότερους πιθανούς συνδυασμούς από ό,τι υπάρχουν άτομα στο γνωστό σύμπαν. Τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν το UDP και το TCP του OpenVPN, καθώς και το PPTP: ένα παλαιότερο πρωτόκολλο που τείνει να λειτουργεί καλά στην Κίνα. Η πολιτική καταγραφής είναι άψογη, με το CyberGhost να μην αποθηκεύει απολύτως τίποτα που μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε. ούτε καν το e-mail εισόδου σας. Πέρα από την ασφάλεια, το δίκτυο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κλάδο, με 2.700+ κόμβους μεσολάβησης σε 60 χώρες. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διατίθενται σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, το CyberGhost είναι άλλη μια από τις κορυφαίες επιλογές μας για την Κίνα.

  Διασημότητες κατ' απαίτηση: Τι είναι το Cameo;

Πλεονεκτήματα
Συνεργάζεται με το αμερικανικό Netflix
Γρήγορες, σταθερές ταχύτητες
7 ταυτόχρονες συνδέσεις
Αυστηρή χωρίς υλοτομία
Αξιόπιστη και ενημερωμένη υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας 24/7.

Μειονεκτήματα
Δεν λειτουργεί καλά στην Κίνα.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε την πλήρη κριτική μας για το CyberGhost.

4. PrivateVPN

Το PrivateVPN είναι ένα από τα πιο γρήγορα VPN στον Ιστό και – αυτό είναι σημαντικό – είναι P2P και φιλικό προς τη ροή. Η υπηρεσία μπορεί να έχει λιγότερους διακομιστές από τους περισσότερους, με 80+ διακομιστές σε περισσότερες από 50 χώρες. Ωστόσο, κάθε διακομιστής PrivateVPN είναι πιο ισχυρός από 5-10 κανονικούς κόμβους VPN. Αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες λήψης είναι υψηλές και ο λανθάνοντας χρόνος – χαμηλός, ακόμη και με κάτι που μοιάζει με ένα μικρό δίκτυο. Το εύρος ζώνης, η ταχύτητα και οι διακόπτες διακομιστή είναι όλα απεριόριστα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας PrivateVPN όσο θέλετε. Ακόμα καλύτερα, λαμβάνετε 6 ταυτόχρονες συνδέσεις, που σημαίνει ότι μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι στο smartphone, τον υπολογιστή, το κουτί πολυμέσων, την κονσόλα παιχνιδιών και τον δρομολογητή σας – και να έχετε ακόμα μία σύνδεση για μια άλλη συσκευή.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το PrivateVPN έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα ειδικά για τους Κινέζους χρήστες. Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES-256 στρατιωτικού βαθμού με κλειδιά 2048 bit, την οποία ένας υπερυπολογιστής θα χρειαζόταν τετράδα δισεκατομμυρίων ετών για να σπάσει. Τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν το γρήγορο L2TP καθώς και το PPTP που καταστρέφει τη λογοκρισία. Η τεχνολογία SOCKS5, σχεδιασμένη για να νικήσει ειδικά το Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας, είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσετε εύκολα παρακάμπτοντας τα φίλτρα ιστού της Κίνας. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, υπάρχει μια δωρεάν ρύθμιση τηλεχειριστηρίου που θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στην κριτική μας για το PrivateVPN.

5. PureVPN

Το PureVPN κατατάσσεται σταθερά ως κορυφαία επιλογή για πολλές χώρες λόγω της ευκολίας χρήσης και της τεράστιας χρησιμότητας του. Η υπηρεσία συνοδεύεται από μια μεγάλη σουίτα εγγενών εφαρμογών για όλες τις κοινές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων smartphone και tablet Android και iOS, επιτραπέζιους υπολογιστές (Linux/Windows/macOS), καθώς και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, έξυπνες τηλεοράσεις, κουτιά πολυμέσων, ακόμη και δρομολογητές. Ακόμη καλύτερα, όλες οι εφαρμογές είναι έξυπνες και ελκυστικές, με διεπαφή 1 κλικ που κάνει τη σύνδεση παιχνιδάκι. Η ζωντανή υποστήριξη είναι διαθέσιμη 24/7 – κάτι σπάνιο στον χώρο VPN – που σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε την κατάλληλη βοήθεια που χρειάζεστε, όταν τη χρειάζεστε, χωρίς να πληρώσετε επιπλέον.

Το PureVPN ξεχωρίζει από το πακέτο όσον αφορά τη σειρά χαρακτηριστικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτά περιλαμβάνουν φιλτράρισμα εφαρμογών, προστασία DDoS, αποκλειστική διεύθυνση IP, τείχος προστασίας NAT, φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων και λογισμικό προστασίας από ιούς. όλα αποτελούν ίσως το πληρέστερο πακέτο της αγοράς.

Με 2.000+ διακομιστές σε περισσότερες από 140 χώρες, αυτός ο πάροχος προσφέρει συνδέσεις με μια μεγάλη ποικιλία διευθύνσεων IP, μερικές από τις οποίες δεν μπορούν να βρεθούν σε κανέναν άλλο πάροχο. Είτε θέλετε μια IP από τις ΗΠΑ είτε κάπου στην Ασία ή την Αφρική, το PureVPN μπορεί να σας βοηθήσει. Το εύρος ζώνης, η ταχύτητα και οι διακόπτες διακομιστή είναι απεριόριστες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από επισκεψιμότητα ούτε θα αντιμετωπίσετε επιβράδυνση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επειδή το PureVPN είναι φιλικό προς το P2P, που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε torrent και να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα P2P Kodi χωρίς όρια ή περιορισμούς. Στην πραγματικότητα, το PureVPN μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον περιορισμό της ταχύτητας του ISP σας και να απολαύσετε το Διαδίκτυο σε πλήρη ταχύτητα από την Κίνα: κάτι που πολύ λίγα άλλα VPN μπορούν να κάνουν.

Γιατί είναι αποκλεισμένοι ορισμένοι ιστότοποι στην Κίνα;

Υπάρχουν 2 κύριοι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι από τους αγαπημένους σας ιστότοπους δεν είναι διαθέσιμοι στην Κίνα. Το πρώτο, ίσως γνωρίζετε. Η Κίνα είναι ένα κομμουνιστικό κράτος και όλο το περιεχόμενο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι κάτοικοί της περιορίζεται από την κυβέρνηση. Οι περισσότερες δημοφιλείς υπηρεσίες στις οποίες έχουμε συνηθίσει όλοι – όπως το Netflix, το Hulu, ακόμη και η Google – είναι είτε εντελώς μη διαθέσιμες είτε υπό αυστηρούς περιορισμούς εντός της χώρας. Ο λόγος είναι ότι το περιεχόμενό τους έρχεται σε αντίθεση με τις πολιτικές και την κοσμοθεωρία του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος. Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση όλων των ιστότοπων που ταιριάζουν με αυτήν την περιγραφή, η κυβέρνηση δημιούργησε αυτό που ονομάζεται Μεγάλο Τείχος προστασίας της Κίνας: μια επιλογή τεχνολογιών και φίλτρων που καθιστούν αδύνατη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κίνας την πρόσβαση στο δωρεάν Διαδίκτυο.

  Πώς να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση Zoom

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει ένας άλλος λόγος που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του Διαδικτύου από την Κίνα. Ο λόγος είναι, με απλά λόγια, ότι οι περισσότερες εταιρείες απλώς δεν εξυπηρετούν την κινεζική αγορά. Δεν επιτρέπονται νόμιμα στη χώρα – επομένως μπορούν είτε να αποκλείσουν κινεζικές IP είτε να τους προσφέρουν ένα πολύ περιορισμένο εύρος περιεχομένου. Για παράδειγμα, αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Pandora από την Κίνα, θα είναι αδύνατο να το κάνετε. Το ίδιο ισχύει για πολλές δημοφιλείς υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των CBC, BBC iPlayer και πολλών άλλων.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένα VPN;

Τα VPN έχουν 2 βασικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι η κρυπτογράφηση, η οποία κάνει δύο πράγματα. Πρώτον, προστατεύει τα δεδομένα σας από την επιτήρηση. Αυτό είναι σημαντικό για χρήστες που εδρεύουν στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση παρακολουθεί κάθε σας κίνηση – είτε απευθείας είτε μέσω της παρακολούθησης ISP. Με ισχυρή κρυπτογράφηση, μπορείτε να γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να σας διώξει ποινικά ακόμη κι αν έχετε πρόσβαση σε υλικό που είναι απαγορευμένο στη χώρα. Επιπλέον, ορισμένα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης – όπως το SSTP – μπορούν να τρυπήσουν αξιόπιστα τα τείχη προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάλου Τείχους προστασίας της Κίνας. Με άλλα λόγια, η ισχυρή κρυπτογράφηση μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε τα εθνικά φίλτρα της Κίνας και να διατηρήσετε τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες ασφαλείς.

Εκτός από την κρυπτογράφηση, το κύριο χαρακτηριστικό ενός VPN είναι να σας δίνει μια ξένη IP. Μπορείτε να μετακινηθείτε ψηφιακά οπουδήποτε στον κόσμο με αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρίσκεστε στη Σαγκάη με αμερικανική IP και να έχετε πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλετε (εφόσον είναι νόμιμο στις ΗΠΑ). Ή μπορείτε να επιλέξετε μια IP από μια χώρα όπως η Νορβηγία με πολύ χαλαρούς νόμους για το Διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Με μια ξένη IP και κρυπτογράφηση που μπορεί να διαπεράσει τα εθνικά τείχη προστασίας, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στο οποίο δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση.

Μπορώ να αντιμετωπίσω πρόβλημα με τη χρήση ενός VPN;

Το πρώτο πράγμα είναι πρώτο: τα VPN δεν είναι παράνομα στην Κίνα. Πολλές πανεπιστημιουπόλεις, επιχειρήσεις και γραφεία χρειάζονται δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να κάνουν επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα VPN δεν μπορούν να είναι παράνομα από μόνα τους. Την ίδια στιγμή, όπως μπορείτε να φανταστείτε, η Κίνα δεν θέλει να κάνει επίσημα γνωστό ότι αφήνει τους ανθρώπους να παρακάμψουν τους νόμους λογοκρισίας τους. Ως αποτέλεσμα, τον Απρίλιο του 2018, πολλά από τα πιο δημοφιλή VPN απαγορεύτηκαν από τα καταστήματα Apple και Android της Κίνας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εντός της χώρας. απλά δεν μπορούν να τα κατεβάσουν οι απλοί Κινέζοι πολίτες. Εφόσον μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο εγγραφής σε ένα VPN που θέλετε και να κατεβάσετε τις εφαρμογές τους, κανείς δεν θα προσπαθήσει να σας σταματήσει ενεργά.

Έχοντας πει όλα αυτά, υπάρχουν δύο επιφυλάξεις. Πρώτον, αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε εντελώς παράνομο όταν βρίσκεστε στην Κίνα. Εάν ανακαλύψετε ότι κάνετε κάτι που η κυβέρνηση απαγορεύει αυστηρά, θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα. Περιορίστε τη χρήση VPN σε ροή, λήψη αρχείων torrent, παιχνίδια κ.λπ. Επιπλέον, να έχετε υπόψη σας ποιος σας βλέπει να χρησιμοποιείτε VPN. Μπορεί να μην είναι παράνομα, αλλά ούτως ή άλλως είναι καλύτερο να αποφύγετε περιττές ερωτήσεις από αξιωματούχους και κρατικούς υπαλλήλους.

συμπέρασμα

Το Διαδίκτυο στην Κίνα είναι πολύ περιορισμένο. Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας χρησιμοποιώντας κινεζικούς ιστότοπους και υπηρεσίες όπως το WeChat, χρειάζεστε έναν τρόπο για να αποκτήσετε μια ξένη IP και να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Τα VPN μπορούν να βοηθήσουν και στα δύο. Τώρα που γνωρίζετε τα πάντα για την απεμπλοκή ιστοτόπων στην Κίνα, πώς θα χρησιμοποιήσετε το VPN σας; Αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω και ενημερώστε μας!