Διασημότητες κατ’ απαίτηση: Τι είναι το Cameo;

Μεγάλωσα βλέποντας το Star Trek: The Next Generation. Μερικές από τις πιο όμορφες παιδικές μου αναμνήσεις περιλαμβάνουν το να καθόμουν σταυροπόδι μπροστά από έναν καθοδικό σωλήνα, όπου έβλεπα τον Picard και το πλήρωμα να σώζουν τον γαλαξία από τις ορδές Borg και Romulan. Ήταν —και παραμένει— η αγαπημένη μου τηλεοπτική εκπομπή. Δύο δεκαετίες αργότερα, γνώρισα τη γυναίκα μου.

Μοιράζεστε πολλά στο γάμο, και ένα πράγμα που μετέδωσα ήταν η αγάπη μου για όλα τα πράγματα Roddenberry. Ως κλινική κοινωνική λειτουργός, η σύζυγός μου ανέπτυξε κάτι σαν μια συγγένεια με τον χαρακτήρα της Συμβούλου Τρόι, την οποία υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Μαρίνα Σίρτη. Και έτσι, όταν έφτασαν τα γενέθλιά της, δεν δίστασα να ξοδέψω σχεδόν 100 $ για ένα εξατομικευμένος βίντεο χαιρετισμός από τη Σύρτη, χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο Καμέα.

Διασημότητα στο Tap

Το Διαδίκτυο έχει κάνει τους διασημότητες (και τις διασημότητες) πιο προσβάσιμες από ποτέ, χάρη σε ιστότοπους όπως το Facebook και το Twitter. Καμέα φαίνεται σαν το λογικό συμπέρασμα αυτής της τάσης, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να αναθέσει ένα σύντομο μήνυμα από αυτές τις διασημότητες και τους αθλητές που θαυμάζουν περισσότερο.

Αυτό ανοίγει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο που προηγουμένως ήταν κλειστός για όσους εργάζονταν πέρα ​​από τα όρια της showbiz. Και το Cameo αισθάνεται ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19. Με τις θεατρικές και τηλεοπτικές κυκλοφορίες σε αναμονή και τους μουσικούς να αντιμετωπίζουν ακυρωμένες περιοδείες, αυτά τα βίντεο έχουν γίνει ακόμη ένα μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου ψυχαγωγίας.

  Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο Google Meet

Από τότε που ξεκίνησε το 2017, ο ιστότοπος έχει συγκεντρώσει έναν πραγματικό στρατό από ηθοποιούς, μουσικούς, αθλητές και διαδικτυακές διασημότητες. Η σύνθεση περιλαμβάνει το σύμβολο του NBA Dennis Rodman, τον πάνελ του Shark Tank Kevin O’Leary, ακόμη και τον Παράφρονα Clown Posse, που δεν χρειάζονται συστάσεις.

Για τους καλλιτέχνες και τους διασκεδαστές, ο ιστότοπος προσφέρει έναν ακόμη τρόπο δημιουργίας εσόδων από τη φήμη τους. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκείνους των οποίων το αστέρι μπορεί να έχει εξασθενίσει πριν από λίγο καιρό ή εργάζονται με άλλο τρόπο σε τομείς της βιομηχανίας του θεάματος που έχουν δυσκολευτεί να προσαρμοστούν στον 21ο αιώνα. Με τις πωλήσεις των CD να βρίσκονται στο κατώτατο σημείο όλων των εποχών και τα δικαιώματα ροής να αποτυγχάνουν να καλύψουν το κενό, αυτά τα σύντομα εξατομικευμένα μηνύματα μπορούν να βοηθήσουν τους καλλιτέχνες να παραμείνουν οικονομικά επικίνδυνοι.

Και κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα από το να «επιπλέουν». Σε μια συνέντευξη στο podcast The Indicator του NPR, ο κωμικός Gilbert Gottfried ισχυρίζεται ότι μπορεί εύκολα να βγάλει 1.000 δολάρια σε μια μέρα, κάτι που ισοδυναμεί με λιγότερο από μια ώρα δουλειάς. Και αυτό λαμβάνοντας υπόψη την περικοπή 25 τοις εκατό της Cameo.

Ίσως παραδόξως, το Cameo μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για μια σταθερή πολιτικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην συμβούλου της κυβέρνησης Τραμπ, Σεμπάστιαν Γκόρκα, του πρώην γραμματέα Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, και αρκετών μιμητών του Τραμπ και του Ομπάμα.

Για να καταχωρηθούν στο Cameo, τα άτομα πρέπει να έχουν κάποια αξιοσημείωτη αξία. Μπορούν να ορίσουν τις δικές τους τιμές, με ορισμένα βίντεο να κοστίζουν μόλις 1 $, ενώ άλλα να υπολογίζονται σε χιλιάδες. Ένα βίντεο από την Caitlyn Jenner, για παράδειγμα, κοστίζει 2.500 δολάρια.

  Πώς να ορίσετε ένα προεπιλεγμένο επίπεδο ζουμ στον Microsoft Edge

Δημιουργία των δικών σας φωτογραφιών

Είναι εξαιρετικά απλό να αναθέσετε το δικό σας προσαρμοσμένο μήνυμα διασημοτήτων. Η πλατφόρμα λειτουργεί όπως κάθε ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιλέγετε τον ερμηνευτή από έναν κατάλογο και πληρώνετε την αμοιβή σας.

Το μόνο πραγματικό “curveball” είναι ότι πρέπει να πείτε στον ερμηνευτή τι θέλετε από το βίντεό σας. Εδώ, βοηθάει να είστε συγκεκριμένοι—ιδίως δεδομένου ότι έχετε μόνο περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων για να υποβάλετε το αίτημά σας. 250 για την ακρίβεια. Φυσικά, δεδομένου ότι το βίντεό σας θα διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό, δεν χρειάζεται πραγματικά να γράψετε ένα έργο.

Στη συνέχεια, το αίτημά σας αποστέλλεται στον ερμηνευτή. Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν ένα αίτημα, μετά το οποίο επιστρέφονται τα χρήματά σας. Εάν έχετε πληρώσει με πιστώσεις, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά για να δημιουργήσετε ένα άλλο βίντεο.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να δημιουργήσει το βίντεό σας ένας καλλιτέχνης. Μόλις το ανεβάσουν, θα λάβετε μια ειδοποίηση μέσω email. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε για να το μοιραστείτε αλλού, όπως το Facebook ή το Twitter.

Νέο: Ζουμ κλήσεις με διασημότητες

Από τις 15 Ιουνίου 2020, το Cameo είναι κάτι περισσότερο από απλά μηνύματα βίντεο. Μπορείς τώρα κάντε κράτηση για κλήσεις Zoom 10 λεπτών με διασημότητες.

Αυτές οι κλήσεις μπορούν κόστος έως και 15.000 $—οι διασημότητες ορίζουν τις τιμές. Κατά την κυκλοφορία, ο ηθοποιός Τζέρεμι Πίβεν χρέωσε 15.000 δολάρια για 10 λεπτά. Δεν χρεώνουν όλοι τόσο πολύ, ωστόσο – ο κωμικός Gilbert Gottfried χρεώνει μόλις 150 $.

  Πώς να διώξετε τους ανθρώπους από τον λογαριασμό σας στο Netflix

Διαφημιστικά βίντεο

Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Cameo για να αναθέσετε σε διασημότητες να εγκρίνουν το προϊόν σας. Για προφανείς λόγους, δεν είναι όλες οι προσωπικότητες πρόθυμες να το κάνουν αυτό. Είπαμε, πολλοί είναι. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τον Jordan “Wolf of Wall Street” Belfort, τον Tommy Lee του Motley Crue και τον Gary Busey.

Τα διαφημιστικά βίντεο έρχονται με τους δικούς τους κανόνες. Δεν μπορείτε να τα επεξεργαστείτε. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το υδατογράφημα. Και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μόνο για τρεις μήνες μετά τη δημιουργία τους. Μετά από αυτό το σημείο, πρέπει να διαπραγματευτείτε με την Cameo για να επεκτείνετε τα δικαιώματά σας στο υλικό.

Το Cameo περιορίζει επίσης τα σημεία που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε: συγκεκριμένα, για κοινωνικά μέσα και εταιρικούς ιστότοπους. Δεν μπορείτε, για παράδειγμα, να αναθέσετε ένα διαφημιστικό Cameo και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ως τηλεοπτική διαφήμιση.

Περισσότερο από Απλά Φωνή

Το Cameo επέτρεψε σε προσωπικότητες να συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με σοβαρές προκλήσεις, όταν οι περισσότερες προσωπικές παραστάσεις ακυρώνονται και οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές βρίσκονται σε αναμονή. Και, για το ευρύ κοινό, έχει δημιουργήσει μια νέα κατηγορία δώρων που είναι θεμελιωδώς μοναδική και εξατομικευμένη.

Κάποιοι, όπως ο Gilbert Gottfried, παραδέχονται ότι ανησυχούν για την υποτίμηση της έννοιας της διασημότητας από τον ιστότοπο.

«Όπως πριν από χρόνια, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και να πουν, γεια, νομίζαμε ότι η Καζαμπλάνκα ήταν χάλια», είπε ο Γκίλμπερτ στη συνέντευξή του στο Planet Money.

Ωστόσο, ενώ η βιομηχανία του θεάματος παραμένει σε κατάσταση αναταραχής, υπηρεσίες όπως το Cameo θα παραμείνουν ζωτικής σημασίας.