Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome στα Windows 10

Όπως γνωρίζετε ήδη, το Google Chrome είναι ένα από τα πιο διάσημα προγράμματα περιήγησης σε αυτόν τον techno κόσμο. Ωστόσο, μερικές φορές, δεν μπορείτε να ανοίξετε ορισμένες ιστοσελίδες, καθώς το Chrome αποτρέπει τα δικαιώματα πρόσβασης. Για πολλούς λόγους, το Chrome αποκλείει ορισμένους ιστότοπους θεωρώντας τους απειλή ή οποιοδήποτε περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τον υπολογιστή σας, λόγω πολιτικής ασφαλείας. Ταυτόχρονα, μπορείτε να τα ξεμπλοκάρετε εύκολα με μερικά απλά hacks. Σε αυτό το άρθρο, ας δούμε πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome.

Πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome στα Windows 10

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τον αποκλεισμό ιστότοπων στο Chrome.

  • Εάν τα δεδομένα στα οποία προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση δεν εμπίπτουν σε νομικούς κανονισμούς ή παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου σας τα αποκλείει αυτόματα χωρίς να σας ειδοποιήσει.
  • Η εσφαλμένη διαμόρφωση από το τέλος σας αποκλείει επίσης ορισμένους ιστότοπους.
  • Λίγα από τα περιεχόμενα ενδέχεται να είναι γεωγραφικά περιορισμένα στην περιοχή σας. Δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά χωρίς υπηρεσία VPN.

Αφού αναλύσαμε διάφορες διαδικτυακές αναφορές και σχόλια χρηστών, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome. Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε κάθε είδους ιστοσελίδα και ιστότοπο χωρίς διακοπές.

Μέθοδος 1: Παράκαμψη προειδοποίησης Chrome

Κάθε φορά που λαμβάνετε το μήνυμα Η σύνδεση σας δεν είναι ιδιωτική, μπορείτε είτε να κλείσετε το παράθυρο είτε να παρακάμψετε την προειδοποίηση του Chrome. Η παράκαμψη της προειδοποίησης του Chrome μπορεί να επιλύσει προσωρινά το πρόβλημα, αλλά αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του απορρήτου και της ασφάλειάς σας στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

1. Στη σελίδα σφάλματος Privacy, κάντε κλικ στο κουμπί Advanced όπως επισημαίνεται παρακάτω.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Προχωρήστε στον ιστότοπο (μη ασφαλής).

Παρόλο που αυτή η μέθοδος ξεμπλοκάρει αμέσως ιστότοπους στο Chrome, σας συμβουλεύουμε να προχωρήσετε στις επόμενες μεθόδους για να επιτύχετε μόνιμες διορθώσεις για να αποφύγετε τυχόν επιθέσεις phishing και κακόβουλου λογισμικού.

Διαβάστε επίσης: Διορθώστε το σφάλμα σύνδεσης σας δεν είναι ιδιωτικό στο Chrome

Μέθοδος 2: Κατάργηση περιορισμένων τοποθεσιών

Υπάρχουν μερικές ενσωματωμένες λειτουργίες στον υπολογιστή σας Windows 10 για να διασφαλίσετε τη λίστα των αποκλεισμένων και επιτρεπόμενων ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις, η λίστα των ιστότοπων προστίθεται χειροκίνητα. Αλλά εάν σε περίπτωση που κάποιος ιστότοπος στον οποίο έχετε πρόσβαση βρίσκεται στην απαγορευμένη λίστα, μπορείτε εύκολα να τον αφαιρέσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

  Πώς να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου. Τώρα, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Τώρα, ορίστε την Προβολή κατά: σε Κατηγορία και κάντε κλικ στο Δίκτυο και Διαδίκτυο όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Επιλογές Internet.

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Περιορισμένες τοποθεσίες ακολουθούμενη από το κουμπί Τοποθεσίες όπως επισημαίνεται.

5. Τώρα, ελέγξτε εάν ο επιθυμητός ιστότοπος βρίσκεται στη λίστα κάτω από το πλαίσιο Ιστότοποι. Εάν ναι, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση.

6. Τέλος, κάντε κλικ στο Κλείσιμο και βγείτε από όλα τα παράθυρα.

Μέθοδος 3: Ενεργοποιήστε το HTTPS στο Chrome

Το HTTP (Πρωτόκολλο μεταφοράς υπερκειμένου) χρησιμοποιείται για την εξαγωγή εγγράφων και μπορείτε να ανταλλάξετε οποιαδήποτε δεδομένα από το Διαδίκτυο. Όλες οι βασικές και δημόσιες δραστηριότητες του ιστότοπου είναι προσβάσιμες χωρίς να τους αποστέλλονται πληροφορίες σύνδεσης (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης). Μερικές φορές, το Chrome αποκλείει μερικές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν παλιά πρωτόκολλα HTTP. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ενεργοποιήσετε το HTTPS στο Chrome.

1. Πληκτρολογήστε Chrome στο μενού αναζήτησης και ξεκινήστε το για να ανοίξει.

2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες όπως απεικονίζεται.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις όπως φαίνεται.

4. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, κάντε κλικ στην επιλογή Απόρρητο και ασφάλεια και στο μεσαίο τμήμα, κάντε κλικ στην επιλογή Ασφάλεια.

5. Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην κύρια σελίδα και ενεργοποιήστε την επιλογή Να χρησιμοποιούνται πάντα ασφαλείς συνδέσεις στο μενού Για προχωρημένους, όπως φαίνεται.

6. Τώρα, φορτώστε ξανά τον ιστότοπο και ελέγξτε εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome.

Μέθοδος 4: Απενεργοποίηση τείχους προστασίας του Windows Defender (Δεν συνιστάται)

Το τείχος προστασίας του Windows Defender είναι μια από τις πιο προτιμώμενες σουίτες ασφαλείας για τον υπολογιστή σας με Windows 10. Μερικές φορές, οι ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας στον υπολογιστή σας ενδέχεται να αποκλείουν ορισμένες λειτουργίες και δικαιώματα πρόσβασης για ορισμένους ιστότοπους/ιστοσελίδες. Ως εκ τούτου, εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome που αποκλείονται από τις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας, σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας του Windows Defender, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας, Πώς να απενεργοποιήσετε το Τείχος προστασίας των Windows 10.

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση σε τυχόν αποκλεισμένους ιστότοπους, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει ξανά τις ρυθμίσεις του Τείχους προστασίας, καθώς επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού συμβαίνουν όταν δεν διαθέτετε σουίτα ασφαλείας.

Μέθοδος 5: Απενεργοποιήστε προσωρινά το Antivirus (Εάν υπάρχει)

Οποιαδήποτε σουίτα προστασίας από ιούς τρίτου κατασκευαστή ή ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας ενδέχεται να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιεσδήποτε ιστοσελίδες. Ως εκ τούτου, καθώς έχετε απενεργοποιήσει προσωρινά το Windows Defender Firewall, σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του προγράμματος προστασίας από ιούς προσωρινά στα Windows 10 και ακολουθήστε τις οδηγίες για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το κρυφό παράθυρο προεπισκόπησης email του Gmail

Αφού αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένο περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησής σας, φροντίστε να ενεργοποιήσετε ξανά το πρόγραμμα προστασίας από ιούς, καθώς ένα σύστημα χωρίς σουίτα ασφαλείας αποτελεί πάντα απειλή.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα

Παρόλο που τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ασφαλών συνδέσεων στον υπολογιστή σας, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό θα δημιουργήσει μια εικόνα ότι τα πακέτα Διαδικτύου προέρχονται από τον διακομιστή VPN αντί από τον αρχικό γεωγραφικό ιστότοπο και έτσι μπορείτε να κατανοήσετε εύκολα πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome. Ακολουθούν μερικές διάσημες υπηρεσίες VPN που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλεισμένες ιστοσελίδες.

Σημείωση: Τα δωρεάν VPN δεν διαθέτουν όλες τις ευχάριστες δυνατότητες και αποτελούν απειλές για την ασφάλεια. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να μεταβείτε σε premium ή επί πληρωμή εκδόσεις VPN για να αποφύγετε τυχόν διενέξεις.

Διαβάστε τον οδηγό μας για τη ρύθμιση και ενεργοποίηση του VPN και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ενεργοποιήσετε το VPN για να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους.

Μέθοδος 7: Χρησιμοποιήστε την επέκταση VPN

Μπορείτε να αλλάξετε εικονικά τη θέση περιήγησης χρησιμοποιώντας ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Εάν οποιοδήποτε γεωγραφικά περιορισμένο περιεχόμενο έχει αποκλειστεί στο Chrome, μπορείτε να επιλύσετε το ίδιο. Για αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύνδεση VPN (που συζητείται στη Μέθοδο 6) ή να εγκαταστήσετε επεκτάσεις VPN στα προγράμματα περιήγησής σας. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω για να χρησιμοποιήσετε την επέκταση VPN για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome.

Σημείωση: Ακολουθούν μερικά δείγματα οδηγιών για την εγκατάσταση του ZenMate Free VPN. Εάν βρείτε κάποιες άλλες επεκτάσεις κατάλληλες για το πρόγραμμα περιήγησής σας, μπορείτε να προσθέσετε τις ίδιες.

1. Εκκινήστε το Google Chrome από την Αναζήτηση των Windows.

2. Μεταβείτε στη σελίδα λήψης δωρεάν VPN του ZenMate και κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη στο Chrome όπως φαίνεται.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη επέκτασης στο επερχόμενο μήνυμα όπως απεικονίζεται.

4. Τώρα, περιμένετε μέχρι να γίνει λήψη και εγκατάσταση της επέκτασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

5. Τώρα, κάντε κλικ στο κουμπί Ξεκινήστε τη ΔΩΡΕΑΝ δοκιμή 7 ημερών και εγγραφείτε στο ZenMate με έγκυρη διεύθυνση email και διαπιστευτήρια κωδικού πρόσβασης.

6. Στη συνέχεια, για να επαληθεύσετε τη σύνδεση Email, κάντε κλικ στο κουμπί ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ.

7. Αφού επαληθεύσετε τον λογαριασμό σας, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ZenMate χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήριά σας.

  Πώς να στείλετε παρουσιάσεις PowerPoint με ενσωματωμένο βίντεο

8. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επέκταση ZenMate από τη γραμμή εργαλείων και τώρα μπορείτε να δείτε το μήνυμα Ενεργοποίηση προστασίας όπως φαίνεται.

9. Τώρα, δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπο και ελέγξτε εάν έχετε πρόσβαση σε αυτόν.

Μέθοδος 8: Χρήση διακομιστή μεσολάβησης

Ένας διακομιστής μεσολάβησης λειτουργεί ως γέφυρα σύνδεσης μεταξύ της συσκευής σας και του Διαδικτύου. Όπως το VPN, μπορείτε να αποκρύψετε τη γεωγραφική σας περιοχή χρησιμοποιώντας έναν ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης. Αυτό θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε εύκολα πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome, σύμφωνα με τις οδηγίες παρακάτω.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου από την Αναζήτηση των Windows.

2. Τώρα, στο παράθυρο Ιδιότητες Διαδικτύου, μεταβείτε στην καρτέλα Συνδέσεις και επιλέξτε Ρυθμίσεις LAN στις ρυθμίσεις τοπικού δικτύου (LAN) όπως φαίνεται.

3. Εδώ, επιλέξτε το πλαίσιο Χρήση διακομιστή μεσολάβησης για το LAN σας.

4. Τώρα, για να ρυθμίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης, επιλέξτε μια ανώνυμη διεύθυνση IP και αριθμούς θύρας.

Σημείωση 1: Μπορείτε να επιλέξετε τυχαίους αριθμούς Διεύθυνσης και Θύρας και να τους συμπληρώσετε στα αντίστοιχα πεδία παρακάτω.

Σημείωση 2: Με δική σας ευθύνη, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις διευθύνσεις και τις θύρες που αναφέρονται σε αυτές τις ιστοσελίδες: Λίστα διακομιστή μεσολάβησης Spys, διακομιστής μεσολάβησης ΗΠΑ και Proxynova.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές για πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους στο Chrome. Τώρα, προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση στον αποκλεισμένο ιστότοπο. Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τον διακομιστή μεσολάβησης, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης του VPN και του διακομιστή μεσολάβησης στα Windows 10 και εφαρμόστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες του άρθρου.

Μέθοδος 9: Καταργήστε τις καταχωρίσεις ιστότοπου από τα αρχεία κεντρικών υπολογιστών

Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν έχουν προστεθεί καταχωρίσεις ιστότοπου στο αρχείο κεντρικών υπολογιστών του υπολογιστή Windows 10, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Εάν είστε διαχειριστής του υπολογιστή σας ή γνωρίζετε τα διαπιστευτήρια διαχείρισης, μπορείτε να αφαιρέσετε τις καταχωρίσεις ιστότοπου από τα αρχεία κεντρικών υπολογιστών, όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + E μαζί για να ανοίξετε την Εξερεύνηση των Windows.

2. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο Κρυφά στοιχεία στην ενότητα Εμφάνιση/απόκρυψη.

3. Αντιγράψτε και επικολλήστε την ακόλουθη διαδρομή στη διαδρομή πλοήγησης του File Explorer.

C:WindowsSystem32driversetc

4. Επιλέξτε και κάντε δεξί κλικ στο αρχείο hosts και επιλέξτε Άνοιγμα με όπως φαίνεται.

5. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Σημειωματάριο από τη λίστα και κάντε κλικ στο OK όπως απεικονίζεται.

6. Τώρα, πατήστε τα πλήκτρα Ctrl + F ταυτόχρονα για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εύρεση και να βρείτε τυχόν καταχωρήσεις IP ή ιστότοπους όπως 171.10.10.5 ή www.techcult.com.

7Α. Εάν δεν λάβατε αποτελέσματα αναζήτησης, δεν έχετε κατεστραμμένες καταχωρίσεις προγράμματος περιήγησης στον υπολογιστή σας.

7Β. Εάν βρείτε τις καταχωρήσεις του προγράμματος περιήγησης, κάντε δεξί κλικ πάνω τους και διαγράψτε τις.

8. Τώρα, αποθηκεύστε το αρχείο κάνοντας κλικ στα πλήκτρα Ctrl + S μαζί.

9. Βγείτε από το Σημειωματάριο κάνοντας κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στην επάνω δεξιά γωνία.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι έχετε μάθει πώς να ξεμπλοκάρετε ιστότοπους στο Chrome στη συσκευή σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Επίσης, ενημερώστε μας τι θέλετε να μάθετε στη συνέχεια.