Διορθώστε τα ηχεία Logitech που δεν λειτουργούν στα Windows 10

Πολλοί χρήστες Windows προτιμούν τα ηχεία Logitech καθώς εξυπηρετούν καλύτερα σε ποιότητα και εξυπηρέτηση. Ωστόσο, πολλοί χρήστες βρήκαν ότι τα ηχεία της Logitech δεν λειτουργούν όταν είναι συνδεδεμένα στην πρίζα, κάτι που είναι πολύ ενοχλητικό. Αυτό το πρόβλημα είναι πιο κοινό σε υπολογιστές με Windows 10, αλλά συμβαίνει και σε άλλες εκδόσεις των Windows. Εδώ σε αυτό το άρθρο, έχουμε βρει αποτελεσματικές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων που θα σας βοηθήσουν να επιλύσετε το ίδιο. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε.

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να διορθώσετε τα ηχεία Logitech που δεν λειτουργούν στα Windows 10

Ακολουθούν αρκετά συνηθισμένοι λόγοι που προκαλούν τη μη λειτουργία των ηχείων Logitech στα Windows 10. Σας συμβουλεύουμε να εξετάσετε τους λόγους σε βάθος, ώστε το ζήτημα να επιλυθεί εύκολα.

  • Ο ρυθμός και η μορφή των ηχείων είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.
  • Οι δυνατότητες βελτίωσης ήχου είναι απενεργοποιημένες στον υπολογιστή.
  • Άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας χρησιμοποιούν αποκλειστική πρόσβαση στα ηχεία της Logitech.
  • Ξεπερασμένα προγράμματα οδήγησης ήχου σε υπολογιστές.
  • Κατεστραμμένα ηχεία.

Σε αυτήν την ενότητα, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα μεθόδων που θα σας βοηθήσουν να διορθώσετε προβλήματα με τα ηχεία Logitech στα Windows 10. Ακολουθήστε τα με την ίδια σειρά για να επιτύχετε τέλεια αποτελέσματα. Σας συμβουλεύουμε να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος για να επαναφέρετε το σύστημά σας στην προηγούμενη έκδοση, εάν κάτι πάει στραβά.

Μέθοδος 1: Αντικαταστήστε τα ηχεία με βλάβη

Πρώτον, πρέπει να βεβαιωθείτε εάν τα ηχεία της Logitech δεν έχουν υποστεί φυσική ζημιά ή εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτά. Επίσης, βεβαιωθείτε για τους ακόλουθους παράγοντες.

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδέσει τα ηχεία στη σωστή θύρα του υπολογιστή σας.

2. Δοκιμάστε να συνδέσετε τα ηχεία σε κάποιους άλλους υπολογιστές για να διαπιστώσετε εάν το πρόβλημα είναι στον υπολογιστή ή στα ηχεία σας.

3. Εάν βρείτε κατεστραμμένα ή ηχεία με σπασμένα καλώδια, πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αντικατάστασης.

Μέθοδος 2: Αντικαταστήστε τα κατεστραμμένα καλώδια

Εάν δεν υπάρχει φυσική ζημιά στα ηχεία της Logitech, τότε στο επόμενο βήμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα καλώδια και τα καλώδια είναι συμβατά και ότι δεν έχουν σπάσει. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διασφαλίσετε το ίδιο.

1. Ελέγξτε τα καλώδια για χαλαρές συνδέσεις και εάν όλα τα άλλα καλώδια είναι συνδεδεμένα ή όχι.

2. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα καλώδια και τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στη σωστή υποδοχή. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές υποδοχές, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του υλικού.

3. Ελέγξτε τα επίπεδα έντασης και εάν η τροφοδοσία είναι ενεργοποιημένη.

4. Εάν έχετε συνδέσει και ακουστικά, αποσυνδέστε τα και ελέγξτε αν βοηθάει.

Μέθοδος 3: Επιλέξτε Σωστή συσκευή εξόδου

Εάν έχετε συνδέσει πολλές συσκευές εξόδου ήχου, πρέπει να επιβεβαιώσετε ποια κατάλληλη συσκευή επιλέγεται αυτή τη στιγμή. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργούν τα ηχεία της Logitech.

  5 καλύτερες δυνατότητες του Microsoft Teams για διαδικτυακές συσκέψεις

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.

2. Τώρα, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος για να αναπτύξετε τη λίστα των συσκευών ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή.

3. Επιλέξτε τη συσκευή αναπαραγωγής Logitech (προτιμάτε) και βεβαιωθείτε ότι ο ήχος αναπαράγεται μέσω της επιλεγμένης συσκευής.

Εάν αυτή η μέθοδος δεν σας βοηθήσει, προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

Μέθοδος 4: Ενεργοποιήστε την έξοδο ήχου

Ως επόμενο βήμα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ήχου στη συσκευή σας είναι κατάλληλες και συμβατές με τα ηχεία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις ήχου στον υπολογιστή σας με Windows 10.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Speakers στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στο Open Volume mixer.

2. Τώρα, θα ανοίξει ένα σύνολο χειριστηρίων έντασης. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα επίπεδα έντασης δεν είναι σε σίγαση. Αν βρείτε κόκκινο κύκλο με γραμμή, καταργήστε τη σίγαση του επιπέδου έντασης.

3. Τώρα, πατήστε παρατεταμένα τα πλήκτρα Windows + I μαζί για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις των Windows.

4. Κάντε κλικ στο Σύστημα.

5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ήχος από το αριστερό παράθυρο και κάντε κλικ στο Ιδιότητες συσκευής κάτω από το μενού Έξοδος όπως φαίνεται.

6. Βεβαιωθείτε ότι το πλαίσιο Απενεργοποίηση δεν είναι επιλεγμένο.

7. Επαναλάβετε τα βήματα 5-6 για συσκευές εισόδου όπως απεικονίζεται.

Μέθοδος 5: Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Το ενσωματωμένο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων στον υπολογιστή Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτόματα τυχόν προβλήματα υλικού και σφάλματα. Όλες οι συσκευές ήχου που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας θα σαρωθούν για τυχόν προβλήματα υλικού και τα προβλήματα θα επιλυθούν εύκολα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας How to Run Hardware and Devices Troubleshooter για να διορθώσετε προβλήματα για να διορθώσετε όλα τα ζητήματα υλικού που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Επίσης, μπορείτε να εκτελέσετε το Εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ήχου ξεχωριστά σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Τρόπος εκτέλεσης του Windows Update Troubleshooter, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Αναπαραγωγή ήχου όπως απεικονίζεται.

Μέθοδος 6: Κλείστε τις εφαρμογές φόντου

Εάν η συσκευή ήχου εξόδου σας χρησιμοποιείται από άλλες εφαρμογές στον υπολογιστή σας, τότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τα ηχεία της Logitech να μην λειτουργούν όταν είναι συνδεδεμένα στο πρόβλημα. Για να επιλύσετε το πρόβλημα, σας συμβουλεύουμε να κλείσετε όλα τα άλλα προγράμματα ή εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ένα προς ένα ή να τα αναγκάσετε να τερματιστούν χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με το Πώς να τερματίσετε την εργασία στα Windows 10.

Μέθοδος 7: Ενεργοποιήστε ξανά την κάρτα ήχου

Μπορείτε εύκολα να επιλύσετε τα ηχεία Logitech που δεν λειτουργούν στα Windows 10 επανεκκινώντας την κάρτα ήχου όπως περιγράφεται παρακάτω.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε Device Manager. Κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Στη συνέχεια, αναπτύξτε τα χειριστήρια ήχου, βίντεο και παιχνιδιών κάνοντας διπλό κλικ πάνω τους.

3. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Απενεργοποίηση συσκευής.

4. Τώρα, επιβεβαιώστε την προτροπή κάνοντας κλικ στο Ναι και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, επαναλάβετε τα Βήματα 1-2.

5. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην κάρτα ήχου σας και επιλέξτε Ενεργοποίηση συσκευής.

  Πώς να συνδέσετε ακουστικά Bluetooth στα Windows 10

Τώρα, δοκιμάστε να παίξετε οποιονδήποτε ήχο στα ηχεία της Logitech.

Μέθοδος 8: Αλλάξτε τις προεπιλεγμένες μορφές και ενεργοποιήστε τις βελτιώσεις ήχου

Εάν διαπιστώσετε ότι τα ηχεία Logitech σας λειτουργούν καλά, αλλά ο ήχος φαίνεται να είναι χαμηλής ποιότητας ή θορυβώδης, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τον ρυθμό δειγματοληψίας. Ένας ρυθμός δειγματοληψίας χαμηλής συχνότητας θα προκαλέσει προβλήματα στα ηχεία Logitech που δεν λειτουργούν στα Windows 10, ωστόσο μπορείτε να επιλέξετε ρυθμό δειγματοληψίας υψηλότερης συχνότητας ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Αναπαραγωγή και κάντε δεξί κλικ στα ηχεία Logitech που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένα.

3. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης συσκευής όπως επισημαίνεται και κάντε κλικ στο Εφαρμογή>ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου (Ηχεία) και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και από το αναπτυσσόμενο μενού στην περιοχή Προεπιλεγμένη μορφή, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το υψηλότερο εύρος συχνοτήτων (24 bit, 48000 Hz).

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Ενεργοποίηση βελτιώσεων ήχου είναι επιλεγμένη στην ενότητα Βελτιώσεις σήματος όπως φαίνεται.

6. Κάντε κλικ στο Apply και μετά στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Ελέγξτε εάν αντιμετωπίζετε ξανά το πρόβλημα. Εάν ναι, προσαρμόστε διαφορετικά επίπεδα εύρους συχνοτήτων επαναλαμβάνοντας αυτά τα βήματα και επιβεβαιώστε ποια περιοχή επιλύει το πρόβλημα.

Μέθοδος 9: Εκτελέστε σαρώσεις SFC και DISM

Εάν ο υπολογιστής σας έχει κατεστραμμένα βασικά αρχεία που είναι υπεύθυνα για υπηρεσίες ήχου, θα αντιμετωπίσετε τα ηχεία της Logitech που δεν λειτουργούν όταν είναι συνδεδεμένα στην πρίζα πρόβλημα. Ευτυχώς, όλα αυτά τα κατεστραμμένα αρχεία με εσφαλμένη ρύθμιση παραμέτρων μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα βοηθητικά προγράμματα του υπολογιστή σας Windows 10, δηλαδή τον Έλεγχο αρχείων συστήματος και την Εξυπηρέτηση και Διαχείριση εικόνων ανάπτυξης. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον Τρόπος επιδιόρθωσης αρχείων συστήματος στα Windows 10 και ακολουθήστε τα βήματα σύμφωνα με τις οδηγίες για να επιδιορθώσετε όλα τα κατεστραμμένα αρχεία σας.

Περιμένετε να εκτελεστούν οι εντολές και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει τα προβλήματα των ηχείων της Logitech.

Μέθοδος 10: Επανεκκινήστε τις υπηρεσίες ήχου

Λίγες βασικές υπηρεσίες ήχου των Windows θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο. Σε περίπτωση που, εάν αυτές οι υπηρεσίες είναι απενεργοποιημένες, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πολλές διενέξεις. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να επανεκκινήσετε μερικές βασικές υπηρεσίες ήχου σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Υπηρεσίες και κάντε κλικ στο Εκτέλεση ως διαχειριστής.

2. Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στην υπηρεσία Windows Audio.

3. Τώρα, στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε τον τύπο εκκίνησης σε Αυτόματη, όπως φαίνεται.

Σημείωση: Εάν η κατάσταση υπηρεσίας έχει διακοπεί, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη. Εάν η κατάσταση υπηρεσίας εκτελείται, κάντε κλικ στο Διακοπή και εκκίνηση ξανά.

4. Κάντε κλικ στο Εφαρμογή > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

5. Επαναλάβετε όλα αυτά τα βήματα για άλλες υπηρεσίες των Windows, όπως το Windows Audio Endpoint Builder και Remote Procedure Call (RPC) και ελέγξτε εάν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 11: Απαγόρευση αποκλειστικής πρόσβασης για ηχεία

Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα ηχεία Logitech να μην λειτουργούν όταν είναι συνδεδεμένα σε πρόβλημα, τότε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κανένα άλλο πρόγραμμα δεν αναλαμβάνει τον αποκλειστικό έλεγχο των ηχείων Logitech σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα που συζητήθηκε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  Πώς να δημιουργήσετε θέμα στη γραμμή εντολών στα Windows 10

1. Όπως κάνατε νωρίτερα, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο Ηχεία και επιλέξτε την επιλογή Ήχοι.

2. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη συσκευή ήχου Logitech (Ηχεία) και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες όπως φαίνεται.

3. Στην καρτέλα Γενικά, βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Χρήση συσκευής έχει οριστεί σε Χρήση αυτής της συσκευής (ενεργοποίηση) όπως φαίνεται. Κάντε κλικ στο Apply>OK εάν έχετε κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές.

4. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και στο μενού Αποκλειστική λειτουργία, βεβαιωθείτε ότι οι ακόλουθες επιλογές δεν είναι επιλεγμένες.

  • Επιτρέψτε στις εφαρμογές να αναλάβουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής.

  • Δώστε προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας.

Σημείωση: Μόλις καταργήσετε την επιλογή Να επιτρέπεται στις εφαρμογές να αναλαμβάνουν τον αποκλειστικό έλεγχο αυτής της συσκευής, η επιλογή Προτεραιότητα στις εφαρμογές αποκλειστικής λειτουργίας θα καταργηθεί αυτόματα.

5. Τέλος, κάντε κλικ στο Apply > OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Μέθοδος 12: Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Συνήθως, τα προβλήματα υλικού στους υπολογιστές σας με Windows 10 προκαλούνται από παλιά ή δυσλειτουργικά προγράμματα οδήγησης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα μια ενημερωμένη έκδοση προγραμμάτων οδήγησης ήχου και εάν ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης, σας συμβουλεύουμε να τα ενημερώσετε σύμφωνα με τις οδηγίες στον οδηγό μας Πώς να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης ήχου Realtek HD στα Windows 10. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό μας και ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα των Windows 10 που δεν λειτουργούν τα ηχεία Logitech.

Μέθοδος 13: Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης ήχου

Τα μη συμβατά προγράμματα οδήγησης πρέπει να εγκατασταθούν ξανά για την επίλυση όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τον ήχο. Σας συμβουλεύουμε να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης συσκευών μόνο εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε καμία επιδιόρθωση με την ενημέρωση τους. Τα βήματα για την επανεγκατάσταση προγραμμάτων οδήγησης είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή ή εφαρμόζοντας τα βήματα με μη αυτόματο τρόπο, όπως περιγράφεται στον οδηγό μας Πώς να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε προγράμματα οδήγησης στα Windows 10

Μετά την επανεγκατάσταση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου, ελέγξτε αν μπορείτε να ακούσετε ήχο από τα ηχεία της Logitech.

Μέθοδος 14: Επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης ήχου

Μερικές φορές, η τρέχουσα έκδοση των προγραμμάτων οδήγησης ήχου μπορεί να προκαλέσει τυχόν διενέξεις ήχου και σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε προηγούμενες εκδόσεις των εγκατεστημένων προγραμμάτων οδήγησης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται επαναφορά προγραμμάτων οδήγησης και μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης του υπολογιστή σας στην προηγούμενη κατάστασή τους ακολουθώντας τον οδηγό μας Πώς να επαναφέρετε τα προγράμματα οδήγησης στα Windows 10.

Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν οι προηγούμενες εκδόσεις προγραμμάτων οδήγησης στον υπολογιστή σας με Windows 10. Μόλις τελειώσετε, ελέγξτε αν έχετε διορθώσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 15: Ενημερώστε τα Windows

Εάν εκκρεμούν νέες ενημερώσεις της Microsoft για εγκατάσταση στον υπολογιστή σας, ορισμένα σφάλματα και προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν στον υπολογιστή σας. Όπως προτείνεται από πολλούς χρήστες, η ενημέρωση των υπολογιστών με Windows 10 θα σας βοηθήσει να επιλύσετε το πρόβλημα των Windows 10 που δεν λειτουργούν τα ηχεία Logitech. Ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης της τελευταίας ενημέρωσης των Windows 10 για να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με Windows 10.

Μετά την ενημέρωση του λειτουργικού σας συστήματος Windows, ελέγξτε αν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα ηχεία Logitech.

Μέθοδος 16: Εκτελέστε Επαναφορά Συστήματος

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν σας έχει βοηθήσει, τότε η μόνη επιλογή που απομένει είναι να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στην προηγούμενη έκδοσή του. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης της Επαναφοράς Συστήματος στα Windows 10 και εφαρμόστε τις οδηγίες όπως παρουσιάζονται.

Μετά την επαναφορά του υπολογιστή σας με Windows 10, ελέγξτε εάν τα ηχεία Logitech δεν λειτουργούν όταν είναι συνδεδεμένα.

***

Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν χρήσιμος και ότι θα μπορούσατε να διορθώσετε το πρόβλημα που δεν λειτουργούν τα ηχεία Logitech στη συσκευή σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων.