Πώς να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP

Τα Windows XP ήταν μια από τις πιο αγαπημένες εκδόσεις των Windows. Ήταν σταθερό και όλα ήταν τέλεια. Στους χρήστες που χρησιμοποιούν Windows 10 το χάνουν αυτό για τα Windows XP σχεδόν όσο τους λείπουν τα Windows 7. Τα Windows 10 έχουν βελτιωθεί ως προς τη σταθερότητα και αν σας λείπουν πολύ τα XP, μπορείτε να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP με μια εφαρμογή.

Πόροι

Για να κάνετε τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP, πρέπει να κάνετε λήψη των παρακάτω.

Windows 10 σε Windows XP

Εγκαταστήστε την εφαρμογή NeoClassic UI και εκτελέστε την. Ενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση όλων των ρυθμίσεων”.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συνάρτηση FREQUENCY στο Excel

Αρχικο ΜΕΝΟΥ

Μεταβείτε στην καρτέλα Στυλ μενού Έναρξη. Επιλέξτε την επιλογή “Κλασική δύο στηλών”.

Κάντε κλικ στην επιλογή «Επιλογή δέρματος» κάτω από αυτήν. Στην επόμενη οθόνη, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε την εμφάνιση “Windows XP Luna”.

Επιστρέψτε στην καρτέλα Στυλ μενού Έναρξη και κάντε κλικ στην επιλογή «Αντικατάσταση κουμπιού έναρξης» στο κάτω μέρος και επιλέξτε ένα κουμπί έναρξης από αυτά που κατεβάσατε.

Γραμμή εργασιών

Μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμή εργασιών. Εδώ θα χρειαστεί να αλλάξετε αρκετά πράγματα. Ενεργοποιήστε την επιλογή «Προσαρμογή γραμμής εργασιών» και επιλέξτε «Υφή γραμμής εργασιών». Αναζητήστε και επιλέξτε το αρχείο υφής που κατεβάσατε.

Στη συνέχεια, κάτω από την επιλογή «Οριζόντια διάταση», επιλέξτε «Πλακάκι».

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών στην επιφάνεια εργασίας σας και καταργήστε την επιλογή του “Εμφάνιση κουμπιού προβολής εργασιών” και κάτω από την Cortana, επιλέξτε “Κρυφό”.

  Πώς να προσθέσετε έναν φάκελο στη λίστα όλων των εφαρμογών στα Windows 10

Ρύθμιση χρώματος

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση και μεταβείτε στην καρτέλα Χρώματα. Επιλέξτε το μπλε δείγμα που βρίσκεται στην πρώτη στήλη της τρίτης σειράς.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις επιλογές εμφάνισης χρώματος στη γραμμή έμφασης, στο μενού έναρξης και στο κέντρο ενεργειών. Ενεργοποιήστε τα εφέ Διαφάνειας.

Ταπετσαρία

Μεταβείτε στην καρτέλα φόντο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στην ενότητα Εξατομίκευση και ορίστε την ταπετσαρία bliss των Windows XP.

Δείτε πώς φαίνεται όταν όλα γίνονται.

Αυτό λειτουργεί στα Windows 10 1803. Η εφαρμογή που χρησιμοποιείται για να κάνει τα Windows 10 να μοιάζουν με τα Windows XP είναι ένα πιρούνι της εφαρμογής ClassicStart που έχει διακοπεί και δεν είναι πλέον συμβατό με το 1803. Το NeoClassix UI βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη και θα πρέπει να λειτουργεί άψογα στο επόμενη έκδοση των Windows 10, δηλαδή Redstone 5.

  Πώς να συνδέσετε πολλές οθόνες στα Windows 11

Υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σε αυτή τη νέα διεπαφή χρήστη. Τα παράθυρα του File Explorer και άλλα παράθυρα εφαρμογών UWP δεν αλλάζουν. Ακολουθούν μια διαφορετική σχεδιαστική σύμβαση και ως εκ τούτου η εμφάνισή τους δεν μπορεί να αλλοιωθεί.

Για να επαναφέρετε τις αλλαγές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και να επιλέξετε «Έξοδος» από το μενού περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο θα βγείτε από την εφαρμογή NeoClassic-UI και θα αναιρεθούν οι περισσότερες αλλαγές. Θα χρειαστεί να αλλάξετε μόνοι σας την ταπετσαρία και το χρώμα έμφασης.