Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Android από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν μεταφορέα για να εξοικονομήσουν χρήματα και να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο εάν το τηλέφωνό σας είναι κλειδωμένο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το τηλέφωνό σας θα λειτουργεί μόνο στο δίκτυο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να λήξει το συμβόλαιό σας για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, ανεξάρτητα από τον πάροχο.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να ξεκλειδώνετε ένα τηλέφωνο Android από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μην ψάχνετε άλλο. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει πώς λειτουργεί το ξεκλείδωμα και θα προσφέρει μια εναλλακτική σε περίπτωση που η συσκευή σας δεν είναι κατάλληλη.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Android AT&T

Το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου Android της AT&T μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκο λόγω των πολυάριθμων συνθηκών της εταιρείας. Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι αδύνατη και σίγουρα αποδίδει καρπούς στο τέλος.

Ακολουθεί η λίστα ελέγχου με την οποία πρέπει να συμμορφωθείτε για να ξεκλειδώσετε ένα προσωπικό τηλέφωνο AT&T Android:

  • Η συσκευή σας είναι ενεργή στο δίκτυο AT&T.
  • Η συσκευή σας δεν είναι συνδεδεμένη με άλλον λογαριασμό AT&T.
  • Η συσκευή σας πληρώθηκε πλήρως (χωρίς προγράμματα δόσεων).
  • Εάν η συσκευή σας διαθέτει πρόγραμμα εξόφλησης δόσεων, υπάρχουν δύο επιλογές. Εάν πληρώνετε έναν μηνιαίο λογαριασμό, μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα ξεκλειδώματος στην αρχή της επόμενης περιόδου χρέωσης. Εάν έχετε εξοφλήσει τη συσκευή σας νωρίτερα, θα χρειαστεί να περιμένετε 60 ημέρες για να υποβάλετε το αίτημα ξεκλειδώματος.
  • Δεν υπάρχει ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο λογαριασμού.
  • Η συσκευή σας δεν έχει αναφερθεί ότι έχει κλαπεί, χαθεί ή εμπλέκεται σε απάτη.

Εάν διαθέτετε τηλέφωνο επιχείρησης, πρέπει να συμμορφωθείτε για να το ξεκλειδώσετε:

  • Πρέπει να έχετε άδεια από την εταιρεία σας.
  • Η σύμβαση/συμφωνία όρου πρέπει να ολοκληρωθεί.
  • Εάν το τηλέφωνό σας είχε συμβόλαιο δύο ετών και αναβαθμίστηκε νωρίς, θα χρειαστεί να περιμένετε 30 ημέρες για να το ξεκλειδώσετε.

Εάν είστε στρατιωτικό προσωπικό και αναπτύσσεστε, η AT&T δεν απαιτεί από εσάς να ολοκληρώσετε το σχέδιο ή τη σύμβαση για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας Android.

Η AT&T διαθέτει ένα online φόρμα αιτήματος ξεκλειδώματος. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί τους καλώντας τους.

  Οι παλέτες χρωμάτων Material Design προτείνουν χρώματα για την εφαρμογή σας [Android]

Κλειδαριές τρίτων κατασκευαστών

Εάν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για ξεκλείδωμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική μέθοδο. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν ένα ξεκλείδωμα IMEI (International Mobile Equipment Identity) που λειτουργεί ακριβώς όπως ένα ξεκλείδωμα επίσημου φορέα. Θα βρείτε πολλές εταιρείες ξεκλειδώματος IMEI στο διαδίκτυο, αλλά είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνετε με αξιόπιστους προμηθευτές όπως DoctorSIM και Κινητό ξεκλείδωτο.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Android Verizon από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Όπως οι περισσότεροι πάροχοι, η Verizon κλειδώνει τα τηλέφωνά τους. Ωστόσο, το καλό είναι ότι η πολιτική κλειδώματος της εταιρείας έχει ένα σχετικά μικρό χρονικό όριο: 60 ημέρες. Για τα τηλέφωνα συμβολαίου, το κλείδωμα αφαιρείται αυτόματα 60 ημέρες μετά την αγορά. Εάν έχετε προπληρωμένο τηλέφωνο, μπορείτε να το ξεκλειδώσετε 60 ημέρες μετά την ενεργοποίηση.

Εκτός από τον κανόνα των 60 ημερών, δεν υπάρχουν κριτήρια με τα οποία πρέπει να συμμορφώνεστε για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η πολιτική ξεκλειδώματος δεν ισχύει για το στρατιωτικό προσωπικό που έχει αναπτυχθεί. Εάν έχετε λάβει μια εντολή μετεγκατάστασης σε μια περιοχή που δεν καλύπτει η Verizon, η εταιρεία θα ξεκλειδώσει το τηλέφωνο κατόπιν αιτήματός σας.

Κλειδαριές τρίτων κατασκευαστών

Εάν δεν θέλετε να περιμένετε 60 ημέρες, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε μία από τις πολλές τρίτων εταιρειών θραυστών κλειδαριάς. Αυτές οι εταιρείες ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό σας με βάση τον αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) και παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Φυσικά, είναι σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά την εταιρεία. Συνιστούμε αξιόπιστους προμηθευτές όπως UnlockBase ή Unlock Unit.

Οι υπηρεσίες από τρίτες εταιρείες κλειδαριάς συνήθως κοστίζουν λιγότερο από 100 $.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Android Sprint από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Η Sprint συγχωνεύτηκε επίσημα με την T-Mobile το 2020 και άλλαξε την πολιτική ξεκλειδώματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συσκευές με δυνατότητα ξεκλειδώματος SIM που κατασκευάστηκαν μετά το 2015 ξεκλειδώνονται αυτόματα μόλις είναι επιλέξιμες. Εάν η συσκευή σας κυκλοφόρησε πριν από το 2015, δεν θα μπορείτε να την ξεκλειδώσετε μέσω της Sprint.

Εκτός από αυτήν την απαίτηση, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με αυτά τα κριτήρια:

  • Η συσκευή πρέπει να είναι από τη Sprint.
  • Η κάρτα SIM πρέπει να έχει δυνατότητα ξεκλειδώματος.
  • Δεν μπορεί να αναφερθεί η κλοπή ή η απώλεια της συσκευής.
  • Η συσκευή δεν μπορεί να συσχετιστεί με απάτη.
  • Δεν πρέπει να υπάρχουν εκκρεμείς πληρωμές.
  • Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργή για τουλάχιστον 40 ημέρες πριν από την υποβολή του αιτήματος.

Μπορείτε να υποβάλετε ένα αίτημα ξεκλειδώματος στο διαδίκτυο με το Sprint. Εάν η συσκευή σας είναι αυτήν τη στιγμή ανενεργή, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών της Sprint.

  Ένα φύλλο εξαπάτησης για εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο για το τηλέφωνό σας Android

Εάν είστε μέλος του αμερικανικού στρατού και έχετε αναπτυχθεί στο εξωτερικό, η Sprint θα χαλαρώσει ορισμένες από τις απαιτήσεις και θα ξεκλειδώσει τη συσκευή σας. Ωστόσο, εάν ο λογαριασμός σας δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχετε εκκρεμείς πληρωμές, η Sprint δεν θα ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας.

Κλειδαριές τρίτων κατασκευαστών

Εάν δεν πληροίτε τις απαιτήσεις για ξεκλείδωμα παρόχου, μην ανησυχείτε. υπάρχουν και άλλες επιλογές. Οι τρίτες εταιρείες διακοπτών κλειδαριάς εκτελούν ξεκλειδώματα με βάση το IMEI (Διεθνής Ταυτότητα Κινητού Εξοπλισμού) και είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα ξεκλειδώματα επίσημων εταιρειών.

Μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιες εταιρείες στο Διαδίκτυο. Δεδομένου ότι τα περισσότερα απαιτούν προκαταβολές, είναι απαραίτητο να διαβάσετε κριτικές και να βρείτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Συνιστούμε αξιόπιστους προμηθευτές όπως DoctorSIM ή Ξεκλείδωμα Radar.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Android T-Mobile από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Το T-Mobile θα ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας εάν πληροίτε αυτές τις προϋποθέσεις:

  • Η συσκευή σας είναι ενεργή στο δίκτυο T-Mobile.
  • Η συσκευή σας δεν αναφέρεται ότι έχει κλαπεί ή χαθεί.
  • Η συσκευή σας δεν εμπλέκεται σε καμία απάτη.
  • Εάν διαθέτετε λογαριασμό μεταπληρωμής, πρέπει να πληρώσετε πλήρως τη συσκευή πριν υποβάλετε το αίτημα ξεκλειδώματος.
  • Εάν διαθέτετε προπληρωμένο λογαριασμό, η συσκευή πρέπει να έχει ξαναγεμίσει τουλάχιστον 100 $ από την ημερομηνία ενεργοποίησης. Εναλλακτικά, η συσκευή πρέπει να είναι ενεργή για ένα έτος ή περισσότερο.
  • Εάν έχετε συνάψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών, θα πρέπει να έχετε 18 ή περισσότερες διαδοχικές μηνιαίες πληρωμές για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για το ξεκλείδωμα της συσκευής.
  • Δεν έχετε υποβάλει περισσότερα από δύο αιτήματα ξεκλειδώματος τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Ίσως χρειαστεί να υποβάλετε απόδειξη αγοράς.

Το T-Mobile διαθέτει μια βολική διαδικτυακή υπηρεσία που σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση ξεκλειδώματος. Απλώς πηγαίνετε στο Το T-Mobile μου και συνδεθείτε. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Έλεγχος κατάστασης ξεκλειδώματος συσκευής”. Μόλις η συσκευή σας πληροί τις απαιτήσεις καταλληλότητας, ενδέχεται να μπορείτε να την ξεκλειδώσετε από τις ρυθμίσεις σας, ανάλογα με το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε. Εάν δεν μπορείτε να το ξεκλειδώσετε από τις ρυθμίσεις σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην υποστήριξη πελατών της εταιρείας.

Το αναπτυγμένο στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να ξεκλειδώσει τα τηλέφωνά του ακόμα κι αν δεν πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και να παρέχουν απόδειξη ανάπτυξης.

Κλειδαριές τρίτων κατασκευαστών

Εάν δεν πληροίτε τα κριτήρια καταλληλότητας για ξεκλείδωμα παρόχου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξεκλείδωμα IMEI (International Mobile Equipment Identity) που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό. Πολλές εταιρείες ξεκλειδώματος IMEI μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο και οι περισσότερες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Μόλις πληρώσετε το τέλος (συνήθως λιγότερο από 100 $), θα λάβετε έναν κωδικό ξεκλειδώματος που βασίζεται σε email.

  Προτείνετε αναζητήσεις ταινιών για ταινίες ανά έτος, είδος και βαθμολογία [Android]

Εφόσον πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη υπηρεσία. Συνιστούμε Ξεκλειδώστε το Ποτάμι ή DoctorSIM.

Πώς να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Boost Android από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Το Boost ανήκει στην Dish Wireless και λειτουργεί σε δίκτυα AT&T και T-Mobile. Εάν θέλετε να ξεκλειδώσετε ένα τηλέφωνο Boost Android, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να ξεκλειδώσει τηλέφωνα που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2015. Το ξεκλείδωμα ενός τηλεφώνου που κυκλοφόρησε μετά το 2015 είναι δυνατό, αλλά μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις:

  • Η συσκευή πρέπει να έχει δυνατότητα ξεκλειδώματος SIM.
  • Δεν μπορεί να αναφερθεί η κλοπή ή η απώλεια της συσκευής.
  • Η συσκευή πρέπει να είναι ενεργή για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από το αίτημα ξεκλειδώματος.
  • Ο λογαριασμός πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Λάβετε υπόψη ότι το Boost δεν θα ξεκλειδώσει αυτόματα το τηλέφωνό σας ακόμα κι αν πληροίτε όλα τα κριτήρια. Εάν θέλετε να το ξεκλειδώσετε, θα πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση και να υποβάλετε αίτημα στην εξυπηρέτηση πελατών της Boost.

Το ενεργό στρατιωτικό προσωπικό μπορεί να ξεκλειδώσει τα τηλέφωνά του με απόδειξη ανάπτυξης, εάν ο λογαριασμός του είναι σε καλή κατάσταση. Τα μέλη της οικογένειας που σχετίζονται με τον ίδιο λογαριασμό είναι επίσης κατάλληλα για ξεκλείδωμα συσκευής. Ένας αριθμός τηλεφώνου είναι κατάλληλος για δύο ξεκλείδωτες συσκευές σε διάστημα 12 μηνών.

Κλειδαριές τρίτων κατασκευαστών

Εάν η συσκευή σας κατασκευάστηκε πριν από το 2015 ή δεν πληροί τα κριτήρια, μπορείτε και πάλι να την ξεκλειδώσετε. Αντί να ζητήσετε από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας να το ξεκλειδώσει, μπορείτε να προσλάβετε μια τρίτη εταιρεία κλείδωμα. Τέτοιες εταιρείες χρησιμοποιούν το IMEI (International Mobile Equipment Identity) της συσκευής σας για ξεκλείδωμα, το οποίο λειτουργεί όπως και το επίσημο ξεκλείδωμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία τρίτων κατασκευαστών κλειδαριών, πιθανότατα θα χρειαστεί να πληρώσετε προκαταβολικά. Το κόστος εξαρτάται από την εταιρεία που θα επιλέξετε, αλλά συνήθως είναι λιγότερο από 100 $. Πριν αποφασίσετε για μια εταιρεία, φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί απατεώνες στο διαδίκτυο που θέλουν να σας ξεγελάσουν για να πληρώσετε. Εάν θέλετε να είστε ασφαλείς, ελέγξτε για θετικές κριτικές ή ζητήστε συστάσεις.

Συνιστούμε Κινητό ξεκλείδωτο ή UnlockBase.

Δώστε το τηλέφωνό σας δωρεάν

Το να είσαι δεμένος σε έναν μόνο φορέα μπορεί να νιώθεις απογοήτευση. Ευτυχώς, οι περισσότεροι πάροχοι στις μέρες μας είναι κάπως ευέλικτοι και ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό σας υπό ορισμένες συνθήκες. Εάν η συσκευή σας δεν πληροί τις προϋποθέσεις για επίσημο ξεκλείδωμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, μπορείτε πάντα να προσλάβετε μια τρίτη εταιρεία κλειδαριάς. Αν και θα χρειαστεί να πληρώσετε, θα απολαύσετε μια γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να εξηγεί πώς λειτουργεί η διαδικασία ξεκλειδώματος και με ποια κριτήρια πρέπει να συμμορφώνεστε.

Προτιμάτε κλειδωμένα ή ξεκλείδωτα τηλέφωνα και γιατί; Για ποιους λόγους θα αλλάζατε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας; Πείτε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.