Πώς να μοιραστείτε με ασφάλεια τον κωδικό πρόσβασης WiFi από ένα iPhone

Το WiFi πρέπει να είναι το πιο επιθυμητό πράγμα που χρειαζόμαστε όλοι στην καθημερινότητά μας.

Το να φαντάζεστε ότι περνάτε τη μέρα σας χωρίς WiFi είναι τρομακτικό γιατί, ας το αποδεχτούμε, όλοι χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο πολύ συχνά σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας. Άλλοτε για διασκέδαση, άλλοτε για δουλειά, ή μπορεί να είναι για οποιονδήποτε λόγο.

Και λόγω αυτού του γεγονότος, όταν έχετε φίλους, καλεσμένους, συγγενείς ή οποιονδήποτε γνωρίζετε στο σπίτι ή στο γραφείο σας, μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν το WiFi σας για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε είτε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης όπως συνήθως λέγοντάς τον δυνατά, είτε μπορείτε να παραμείνετε ασφαλείς κοινοποιώντας τον με τον τρόπο που θα σας δείξω σε αυτήν την ανάρτηση. Και σας λέω, η τελευταία επιλογή είναι πάντα καλύτερη.

Γιατί δεν πρέπει να κοινοποιείτε απευθείας τον κωδικό πρόσβασης WiFi;

Αυτή η ερώτηση πρέπει να έχει προκύψει στο μυαλό σας μέχρι τώρα, και είμαι εδώ για να σας απαντήσω. Αν και η κοινοποίηση του κωδικού πρόσβασής σας είναι μια πράξη γενναιοδωρίας, την ίδια στιγμή, ενέχει πολλούς κινδύνους για εσάς. Μερικά από αυτά συζητούνται παρακάτω:

  Πώς να αναγνωρίσετε ένα άγνωστο σύμβολο σχεδιάζοντας το

Μπορούν να κατεβάσουν παράνομα πράγματα

Ξεκινώντας με τον λιγότερο απειλητικό κίνδυνο, όταν μοιράζεστε το WiFi σας απευθείας με κάποιον και, ας πούμε, το άκουσε ένα τρίτο άτομο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει όπως θέλει, συμπεριλαμβανομένης της λήψης παράνομων πραγμάτων.

Τώρα, πώς σας επηρεάζει αυτό; Μπορεί να σας επηρεάσει εάν και όταν η αστυνομία παρακολουθεί την IP οποιουδήποτε κατέβασε τα παράνομα αρχεία. Θα επικοινωνήσουν επίσης με τον ISP που κατέχει τη διεύθυνση IP για να καταλάβουν σε ποιον ακριβώς ανήκει.

Και δεδομένου ότι αυτό το τρίτο άτομο χρησιμοποιεί το δίκτυό σας WiFi, οι αστυνομικοί θα σας επισκέπτονται για μια παράνομη δραστηριότητα που δεν έχετε κάνει. Αυτό δημιουργεί μια περιττή ταλαιπωρία για να αποδείξετε στην αστυνομία ότι δεν ήσασταν εσείς που το κάνατε.

Πιθανότητα προσβολής κακόβουλου λογισμικού

Ακόμα κι αν το τρίτο άτομο που έλαβε τον κωδικό πρόσβασής σας στο WiFi δεν έχει κακές προθέσεις, όπως η λήψη παράνομων αντικειμένων, εξακολουθείτε να είστε σε κίνδυνο εάν η συσκευή του έχει κακόβουλο λογισμικό.

Πολλές συσκευές που συνδέονται στο δίκτυό σας WiFi ενδέχεται να έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και επειδή χρησιμοποιούν το WiFi σας, δεν θα αργήσει να εξαπλωθεί στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή και άλλες συσκευές σας μέσω του δικτύου που κοινοποιείται.

  Πορτραίτα Το πρόσωπο ρολογιού δεν λειτουργεί στο Apple Watch; Εδώ είναι η Διόρθωση!

Μπορούν να έχουν πρόσβαση και να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε μετά την κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης WiFi είναι να γνωρίζετε ότι κάποιος έχει πρόσβαση και μοιράζεται τα προσωπικά σας στοιχεία.

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί το δίκτυό σας WiFi, ανοίγει έναν βρόχο όπου τα δεδομένα μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται. Και αν αυτός είναι πολύ γνώστης της τεχνολογίας ή ακόμα και χάκερ, διατρέχετε τεράστιο κίνδυνο να του εκθέσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Τα παραπάνω παραδείγματα ήταν μόνο μερικά ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την απευθείας κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης WiFi. Για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους, πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί και να χρησιμοποιείτε την ασφαλή κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης.

Πώς να μοιραστείτε με ασφάλεια τον κωδικό πρόσβασης WiFi από το iPhone σας σε άλλο

Μετά την κυκλοφορία του iOS 11, η Apple επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης WiFi με άλλες συσκευές με ασφάλεια. Είναι πολύ εύκολο. πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις εύκολες οδηγίες βήμα προς βήμα παρακάτω, αλλά πριν από αυτό, βεβαιωθείτε ότι:

  • Ενημερώστε τη συσκευή σας και τη συσκευή του δέκτη στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS
  • Διατηρήστε ξεκλείδωτες και τις δύο συσκευές
  • Κρατήστε και τις δύο συσκευές κοντά
  • Ενεργοποιήστε το WiFi και το Bluetooth και για τις δύο συσκευές (όχι το Personal Hotspot)
  • Αποθηκεύστε τη διεύθυνση email που χρησιμοποιείται για τα αντίστοιχα Apple ID στις Επαφές του άλλου
  Πώς να ακυρώσετε τη συνδρομή Instacart

Τώρα, με τα βήματα.

Βήμα 1: Συνδεθείτε στο iCloud με τα Apple ID σας και στις δύο συσκευές.

Βήμα 2: Συνδεθείτε στο δίκτυο WiFi από τη συσκευή που θα κοινοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης.

Βήμα 3: Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Wi-Fi από τη συσκευή λήψης και επιλέξτε το δίκτυο στο οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Βήμα 4: Στη συσκευή κοινής χρήσης, θα δείτε ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας επιτρέπει να κοινοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης. Πατήστε “Κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης” και είστε έτοιμοι.

Αυτά ήταν τα απλά βήματα για να μοιραστείτε το δίκτυο WiFi σας με ασφάλεια από το ένα iPhone στο άλλο. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης για κάποιο λόγο, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε και τις δύο συσκευές, να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον δρομολογητή WiFi και, τέλος, να βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε όλα τα βήματα σωστά.

συμπέρασμα

Ελπίζω ότι το παραπάνω σεμινάριο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την κοινή χρήση του κωδικού πρόσβασης WiFi με άτομα με τα οποία δεν θέλετε να τον μοιραστείτε. Να είστε ασφαλείς και έξυπνοι χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο πάντα!

Μπορεί επίσης να θέλετε να ελέγξετε αυτά τα εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης για να αποθηκεύσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης WiFi σε ασφαλές μέρος.

Σας άρεσε να διαβάζετε το άρθρο; Τι θα λέγατε να μοιράζεστε με τον κόσμο;