Πώς να μοιράζεστε και να παρακολουθείτε ιδιωτικά βίντεο YouTube

Βασικά Takeaways

  • Μπορείτε να μοιραστείτε ιδιωτικά βίντεο στο YouTube δωρεάν ανεβάζοντάς τα, ορίζοντας τα σε ιδιωτικά και προσθέτοντας τις διευθύνσεις email των παραληπτών.
  • Για να παρακολουθήσετε ένα ιδιωτικό βίντεο YouTube, ανοίξτε την ειδοποίηση μέσω email και κάντε κλικ στην εικόνα για πρόσβαση σε αυτήν.
  • Ενώ το Google Drive είναι μια ανώτερη επιλογή για τη φιλοξενία βίντεο για ιδιωτική κοινή χρήση, η ιδιωτική κοινή χρήση στο YouTube είναι δωρεάν και ελέγχεται εύκολα.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται επιλογές για ιδιωτική κοινή χρήση βίντεο, συνήθως σκέφτονται λύσεις αποθήκευσης όπως το Google Drive. Ωστόσο, ξέρατε ότι μπορείτε να μοιράζεστε ιδιωτικά βίντεο στο YouTube δωρεάν; Επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε χωρίς κανέναν κίνδυνο να τα δουν ανεπιθύμητοι παραλήπτες.

Οι οδηγίες και τα στιγμιότυπα οθόνης σε αυτό το σεμινάριο ισχύουν για τη μεταφόρτωση βίντεο μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού στον υπολογιστή, αλλά τα ίδια βήματα θα ισχύουν και για κινητά, αν και με διαφορετικές τοποθεσίες για κάθε ρύθμιση.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής YouTube

1. Ανεβάστε το βίντεό σας στο YouTube

Αρχικά, ανεβάστε το βίντεό σας στο YouTube μεταβαίνοντας στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας YouTube και επιλέγοντας το εικονίδιο Κάμερα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μεταφόρτωση βίντεο και επιλέξτε ή σύρετε και αποθέστε το αρχείο σας. Προσαρμόστε την περιγραφή, τις ετικέτες και άλλες ρυθμίσεις του βίντεό σας όπως θέλετε.

2. Ορίστε το βίντεο σε Ιδιωτικό

Για να κάνετε το βίντεό σας ιδιωτικό, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού Ορατότητα στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Στο μενού Αποθήκευση ή δημοσίευση, επιλέξτε Ιδιωτικό.

3. Προσθέστε τις διευθύνσεις email των παραληπτών

Μόλις το βίντεό σας έχει οριστεί ως ιδιωτικό, θα δείτε ένα μπλε μήνυμα κάτω από τη ρύθμιση Κοινή χρήση Ιδιωτικά. Κάντε κλικ σε αυτό και προσθέστε τις διευθύνσεις email όλων των επιθυμητών παραληπτών.

Κάντε κλικ στο Done και θα δείτε τις διευθύνσεις email των παραληπτών κάτω από τη ρύθμιση Private. Πατήστε Αποθήκευση για να επιβεβαιώσετε όλες τις ρυθμίσεις σας και να μοιραστείτε ιδιωτικά το βίντεο.

Το βίντεο θα είναι ορατό μόνο στους αναφερόμενους ιδιωτικούς παραλήπτες. Συγκεκριμένα, αυτοί οι παραλήπτες πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο YouTube χρησιμοποιώντας τις συγκεκριμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναφέρονται στη λίστα Share Privately.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube μαζί με φίλους: 7 τρόποι

Πώς να ανοίξετε και να παρακολουθήσετε ένα ιδιωτικό βίντεο YouTube

Εάν κάποιος σας στείλει ένα ιδιωτικό βίντεο στο YouTube, πώς έχετε πρόσβαση σε αυτό; Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι το στέλνουν στη σωστή διεύθυνση email. Θα πρέπει να δείτε ένα email όπως η παρακάτω εικόνα στα εισερχόμενά σας.

Ανοίξτε αυτό το email και θα δείτε ένα μήνυμα όπως το παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Εάν πιστεύετε ότι θα έπρεπε να έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά δεν μπορείτε να το βρείτε, φροντίστε να ελέγξετε τις ενότητες Ανεπιθύμητα, Κάδος απορριμμάτων και Αρχειοθέτηση. Επιπλέον, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης στο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Η απλή αναζήτηση για το YouTube αρκεί.

Κάντε κλικ στην εικόνα στο σώμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιδιωτικό βίντεο. Εάν όλα έχουν λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο YouTube. Παρατηρήστε στο στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω ότι τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα επειδή το βίντεο είναι ιδιωτικό.

Αυτή η μέθοδος είναι λίγο κουραστική τόσο για τον χρήστη όσο και για τον παραλήπτη, αλλά διασφαλίζει το απόρρητο, καθώς μόνο οι επιτρεπόμενες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βίντεο.

  Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από τα βίντεό σας στο YouTube

Αν και μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε το βίντεό σας εκτός λίστας για ευκολότερη κοινή χρήση συνδέσμου, οποιοσδήποτε διαθέτει τον σύνδεσμο μπορεί να συνεχίσει να το μοιράζεται με ανεπιθύμητους παραλήπτες, καθιστώντας την ιδιωτική κοινή χρήση την πιο ασφαλή.

Όταν η κοινή χρήση αρχείων στο Cloud είναι ανώτερη

Το Google Drive ή άλλη αποκλειστική πλατφόρμα φιλοξενίας αρχείων είναι ο καλύτερος τρόπος για να φιλοξενήσετε βίντεο για ιδιωτική κοινή χρήση και είναι αρκετά βολικό με λειτουργίες όπως η δημιουργία απευθείας συνδέσμων για πρόσβαση σε αρχεία. Στο Drive, οι παραλήπτες θα έχουν πρόσβαση στο αρχικό ασυμπίεστο αρχείο, ενώ το YouTube συνήθως το συμπιέζει για καλύτερη αναπαραγωγή ροής.

Τούτου λεχθέντος, τα μη συμπιεσμένα αρχεία βίντεο είναι μεγάλα και οι περισσότεροι άνθρωποι θα γεμίσουν γρήγορα τα 15 GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου στη μονάδα τους και θα απαιτήσουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο επί πληρωμή. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive για να μοιράζεστε μη συμπιεσμένα βίντεο, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ακριβώς ποιος έχει επίσης πρόσβαση στα αρχεία σας στο Google Drive.

Ωστόσο, από τις διαθέσιμες επιλογές για κοινή χρήση βίντεο σε μικρή κλίμακα, η ιδιωτική κοινή χρήση στο YouTube είναι επαρκής για τους περισσότερους, καθώς είναι εντελώς δωρεάν και ελέγχεται εύκολα. Ενώ η κοινή χρήση μέσω του Google Drive είναι η καλύτερη για τη διατήρηση της ποιότητας των ασυμπίεστων αρχείων.