Πώς να δημιουργήσετε έσοδα από τα βίντεό σας στο YouTube

Τα τελευταία χρόνια, το YouTube έχει κάνει τη δημιουργία εσόδων από ένα κανάλι απολύτως εφικτή. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα βήματα στη διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιηθούν για να μπορέσετε να αρχίσετε να κερδίζετε εισόδημα μέσω εσόδων από διαφημίσεις.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληροίτε και πώς να ρυθμίσετε το κανάλι σας για δημιουργία εσόδων μόλις το κάνετε.

Οι απαιτήσεις δημιουργίας εσόδων στο YouTube

Όταν δημιουργείτε ένα κανάλι στο YouTube, δεν μπορείτε να περιμένετε από το πρώτο σας βίντεο να έχει έσοδα. Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να πληροίτε τα κριτήρια για το Πρόγραμμα συνεργατών του YouTube. Ωστόσο, εάν ακολουθήσετε τη λίστα ελέγχου δημιουργίας περιεχομένου, μπορείτε να φτάσετε εκεί πιο γρήγορα.

Πρώτο ορόσημο

Αν και το πρώτο ορόσημο δεν σας επιτρέπει ακόμα να κερδίσετε χρήματα από διαφημίσεις που προβάλλονται στα βίντεό σας στο YouTube, σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε χρηματοδότηση από θαυμαστές. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω των συνδρομών, των σούπερ και των προνομίων αγορών του καναλιού σας YouTube.

Για να φτάσετε στο πρώτο ορόσημο, θα χρειαστείτε 500 συνδρομητές και τουλάχιστον τρεις μεταφορτώσεις βίντεο τις τελευταίες 90 ημέρες. Επιπλέον, πρέπει να συναντήσετε είτε 3.000 ώρες παρακολούθησης τις τελευταίες 365 ημέρες είτε τρία εκατομμύρια προβολές Shorts τις τελευταίες 90 ημέρες.

Δεύτερο ορόσημο

Το δεύτερο ορόσημο είναι όπου ξεκινά η πραγματική διασκέδαση. Τότε μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε έσοδα από τις διαφημίσεις της σελίδας παρακολούθησης και τις διαφημίσεις Shorts Feed. Οι διαφημίσεις της σελίδας παρακολούθησης μπορούν να τοποθετηθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα βίντεό σας, ενώ οι διαφημίσεις Shorts Feed προβάλλονται μεταξύ των βίντεο.

  Πώς να παρακολουθήσετε το YouTube στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux με το FreeTube

Για να φτάσετε σε αυτό το ορόσημο, θα χρειαστεί να αποκτήσετε 1.000 συνδρομητές. Θα χρειαστείτε επίσης 4.000 ώρες παρακολούθησης τις τελευταίες 365 ημέρες ή 10 εκατομμύρια προβολές Shorts τις τελευταίες 90 ημέρες.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό AdSense

Για να μπορέσετε να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα συνεργατών του YouTube, πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό AdSense. Το AdSense είναι η πλατφόρμα διαφημίσεων της Google. Το YouTube συμβουλεύει να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στο πρώτο ορόσημο για να κάνετε αίτηση για λογαριασμό AdSense—απλώς να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε έσοδα από τα βίντεό σας μέχρι να φτάσετε στο δεύτερο ορόσημο.

Μόλις το έχετε, πηγαίνετε στο YouTube Studio > Κέρδη > Έναρξη στην επιλογή Εγγραφή στο Google AdSense. Οι οδηγίες για την υποβολή αίτησης για λογαριασμό AdSense είναι αρκετά απλές. Εισαγάγετε τα στοιχεία Google και επικοινωνίας σας και υποβάλετε την αίτησή σας. Το AdSense θα σας στείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός επτά εργάσιμων ημερών, ενημερώνοντάς σας εάν έχετε γίνει αποδεκτός και τι πρέπει να κάνετε εάν δεν το έχετε κάνει.

Υποβάλετε αίτηση για το Πρόγραμμα συνεργατών YouTube

Αφού λάβει την έγκριση για έναν λογαριασμό AdSense, το YouTube θα αναλάβει την εφαρμογή και θα αποφασίσει εάν το κανάλι σας μπορεί να έχει έσοδα ή όχι. Μπορεί να διαρκέσει έως και ένα μήνα ανάλογα με τον όγκο της εφαρμογής.

Τι θα αναζητήσει το YouTube;

Το YouTube εξετάζει μερικά διαφορετικά πράγματα πέρα ​​από τις ελάχιστες απαιτήσεις για το Πρόγραμμα Συνεργατών. Αυτό περιλαμβάνει το κύριο θέμα σας, τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές, τα νεότερα βίντεο και τα μεταδεδομένα βίντεο για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Ο λόγος για αυτό είναι να διασφαλίσετε ότι το κανάλι σας παράγει με συνέπεια πρωτότυπο ποιοτικό περιεχόμενο, τηρώντας παράλληλα τα πνευματικά δικαιώματα και τις οδηγίες της κοινότητας.

Τι θα συμβεί αν το Πρόγραμμα Συνεργατών YouTube σας απορρίψει;

Εάν για κάποιο λόγο το YouTube απορρίψει την αίτησή σας για το Πρόγραμμα Συνεργατών, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Εάν η πρώτη αίτηση απορριφθεί, κάντε επανεξέταση της απόφασης εντός 21 ημερών ή συνεχίστε να δημιουργείτε πρωτότυπα βίντεο και υποβάλετε ξανά αίτηση μετά από 30 ημέρες. Εάν η αίτησή σας μετά την απόρριψη της πρώτης, μπορείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση μετά από 90 ημέρες.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την περιορισμένη λειτουργία στο YouTube

Ενεργοποιήστε τη δημιουργία εσόδων από το YouTube

Μόλις εγκριθεί η αίτησή σας, το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε τη δημιουργία εσόδων. Δεν μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε από τις διαφημίσεις βίντεο μέχρι να το κάνετε. Αυτό περιλαμβάνει την ενεργοποίηση διαφημίσεων Watch Feed, Short Feed, Super Chat και άλλων.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταβείτε στο YouTube Studio, να κάνετε κλικ στην καρτέλα Κερδίστε και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην Ενεργοποίηση δημιουργίας εσόδων. Θα χρειαστεί να μεταβείτε σε κάθε ενότητα τύπου δημιουργίας εσόδων και να την ενεργοποιήσετε.

Αφού το κάνετε, θα δείτε ότι όλα τα βίντεό σας που ανεβάσατε προηγουμένως θα έχουν μια πράσινη πινακίδα δολαρίου δίπλα τους, που σημαίνει ότι μπορείτε να αρχίσετε να κερδίζετε έσοδα από διαφημίσεις από προβολές ξεκινώντας όταν ενεργοποιείτε τη δημιουργία εσόδων.

Συνεχίστε να ακολουθείτε τις Οδηγίες και τις Πολιτικές του YouTube

Για να διατηρήσετε τη δημιουργία εσόδων, πρέπει να τηρείτε Πολιτικές δημιουργίας εσόδων του καναλιού του YouTube. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες της κοινότητας, όπως αποφυγή ρητορικής μίσους, παραπληροφόρησης, ανεπιθύμητου περιεχομένου ή ευαίσθητου περιεχομένου.

Επιπλέον, η γνώση των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι εξίσου σημαντική. Όσον αφορά τη μουσική, υπάρχουν τρόποι υπέρβασης των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων, όπως η χρήση συνδρομών μουσικής χωρίς δικαιώματα, όπως το Epidemic Sound ή η χρήση της μουσικής βιβλιοθήκης του YouTube για δημιουργούς.

Πώς να προσθέσετε δημιουργία εσόδων στα βίντεό σας

Μόλις μπείτε στο πρόγραμμα, όταν ανεβάσετε το επόμενο βίντεό σας, θα δείτε μια επιλογή για να επιτρέπεται η δημιουργία εσόδων για το βίντεο. Επιλέξτε την επιλογή Ενεργοποίηση και επιλέξτε τι είδους διαφημίσεις θέλετε για τα βίντεό σας.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συγκεκριμένα διαφημιστικά διαλείμματα στο βίντεό σας, ώστε οι διαφημίσεις να μην διακόπτουν τη μέση μιας πρότασης ή ένα συγκεκριμένο μέρος του βίντεο που είναι σημαντικό.

Μετά τη μεταφόρτωση του βίντεο, το YouTube θα το ελέγξει για τυχόν προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων ή άλλα ζητήματα που ενδέχεται να μην επιτρέπουν τη δημιουργία εσόδων από το βίντεο. Θα καταλάβετε ότι περάσατε τον έλεγχο όταν εμφανιστεί μια μικρή πράσινη πινακίδα δολαρίου δίπλα στο βίντεο στο YouTube Studio.

Πώς να αποφύγετε το κίτρινο σήμα του δολαρίου του YouTube

Εάν το YouTube ελέγχει το βίντεό σας και καταλήξετε με ένα κίτρινο σύμβολο του δολαρίου, αυτό σημαίνει ότι το YouTube συμβουλεύει τους πιθανούς διαφημιστές ότι το βίντεό σας μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλα τα είδη κοινού. Αυτό μπορεί να εμποδίσει τους διαφημιστές να τοποθετούν τις διαφημίσεις τους στα βίντεό σας, με αποτέλεσμα να χάνετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

  Πώς να αποτρέψετε μια υπερφαγία στο YouTube με τη λειτουργία Take A Break

Μερικά πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν ένα κίτρινο σύμβολο του δολαρίου μπορεί να είναι υπερβολικές κακές γλώσσες, δόλωμα κλικ, ψευδείς δηλώσεις και αμφιλεγόμενα θέματα.

Για να αποφύγετε ένα κίτρινο σύμβολο του δολαρίου, η καλύτερη πρακτική είναι να παρατηρήσετε τι είδους βίντεο παράγετε και να κατανοήσετε τι επιτρέπει το YouTube και τι θέλουν να δουν οι θεατές σας. Πολλές φορές, μπορείτε να οδηγήσετε το ίδιο σημείο στο σπίτι σας χωρίς αποκρουστική γλώσσα ή κλικ.

Άλλες συμβουλές δημιουργίας εσόδων για το κανάλι σας στο YouTube

  • Οδηγήστε τους συνδρομητές στις Super Features του YouTube: Οι σούπερ λειτουργίες περιλαμβάνουν Super Thanks, Super Stickers και Super Chats. Πώς λειτουργεί είναι ότι οι συνδρομητές μπορούν να στέλνουν δωρεές ή συμβουλές στους δημιουργούς για να δείξουν την εκτίμησή τους για τα βίντεο που δημιουργεί ο YouTuber.
  • Δημιουργήστε πελάτες από τους συνδρομητές σας: Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό. Η χρήση της επιλογής Συνδρομές καναλιού του YouTube είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρέχετε αποκλειστικά προνόμια σε συνδρομητές που επιθυμούν να πληρώσουν για αυτά. Επιπλέον, η χρήση ενός ιστότοπου που βασίζεται σε συνδρομές, όπως το Patreon και το Ko-fi, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εισόδημα με πολλούς τρόπους.
  • Πουλήστε εμπορεύματα στους συνδρομητές σας: Αν πετύχετε το πρώτο ορόσημο, θα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε το κατάστημά σας με τους συνδρομητές. Θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα που θεωρείτε πολύτιμα και θα κερδίζετε όσο είστε σε αυτό.
  • Εγγραφείτε για προγράμματα συνεργατών: Η χρήση του μάρκετινγκ συνεργατών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σας βοηθήσει να κερδίσετε εισόδημα. Πολλοί YouTubers χρησιμοποιούν το Amazon Associates που σας επιτρέπει να μοιράζεστε τα προϊόντα που αγαπάτε. Όταν κάποιος κάνει κλικ στον σύνδεσμο που παρέχετε και αγοράζει το αντικείμενο, λαμβάνετε μια μικρή προμήθεια.
  • Βρείτε επωνυμίες για χορηγία του καναλιού σας: Παραμένοντας στη θέση σας ως δημιουργός περιεχομένου, προσπαθήστε να συνεργαστείτε με επωνυμίες που χρησιμοποιείτε και αγαπάτε. Όχι μόνο θα βρεθείτε να πληρώνεστε από την επωνυμία ή να λαμβάνετε δωρεάν εξοπλισμό—μερικές φορές και τα δύο—αλλά και η επωνυμία λαμβάνει και διαφημίσεις. Είναι win-win.

Κατανοήστε τη διαδικασία του YouTube για τη δημιουργία εσόδων από το κανάλι σας

Το YouTube έχει κάνει τη δημιουργία εσόδων εντελώς εφικτή. Τελικά, χρειάζεται υπομονή και σκληρή δουλειά για να παρακολουθήσετε τον αριθμό των συνδρομητών και τις ώρες προβολής του καναλιού σας να αυξάνονται.

Μόλις φτάσετε στα ορόσημα, ωστόσο, χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να ξεκινήσετε να κερδίζετε από έσοδα από διαφημίσεις, συνδρομές και πολλές σούπερ λειτουργίες.