Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο YouTube μαζί με φίλους: 7 τρόποι

Είναι μεγάλη χαρά να μοιράζεσαι ένα βίντεο YouTube με φίλους. Είναι ακόμα καλύτερο να το παρακολουθήσετε μαζί τους. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, ειδικά αν ζείτε χωριστά.

Έτσι, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τρόπους για να παρακολουθήσετε το YouTube μαζί με τους φίλους σας. Εκτός από το να σας βοηθούν να παρακολουθείτε μαζί το YouTube, αυτές οι υπηρεσίες σάς βοηθούν να συγχρονίσετε την αναπαραγωγή, ώστε εσείς και οι φίλοι σας να παρακολουθείτε το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή.

Το Watch2Gether είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παρακολουθήσετε το YouTube με άλλους, επειδή δεν απαιτεί να εγγραφείτε για λογαριασμό. Απλώς δημιουργείτε ένα δωμάτιο και, στη συνέχεια, στέλνετε τη διεύθυνση URL, ώστε οι φίλοι σας να μπορούν να συμμετάσχουν.

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία αναζήτησης στο επάνω μέρος για να βρείτε ένα βίντεο ή να επικολλήσετε έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο YouTube. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία συνομιλίας για να μιλήσετε με όλους, η οποία είναι χρήσιμη για να διατηρείτε την προβολή και τη συνομιλία σε ένα μέρος.

Το SyncTube έχει μια απλή διεπαφή, αλλά λειτουργεί τέλεια για ομαδική παρακολούθηση βίντεο. Δημιουργήστε ένα δωμάτιο και μπορείτε να αρχίσετε αμέσως να παρακολουθείτε βίντεο YouTube (και Vimeo αν θέλετε). Αναζητήστε ένα βίντεο ή επικολλήστε μια διεύθυνση URL χρησιμοποιώντας τη γραμμή στο επάνω μέρος. Οποιοδήποτε νέο βίντεο προστίθεται αυτόματα στη λίστα αναπαραγωγής του δωματίου.

Μπορείτε να ελέγξετε το απόρρητο του δωματίου και να ορίσετε δικαιώματα χρήστη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε τη συμμετοχή τυχαίων ατόμων και να αποτρέψετε την κατά λάθος παράβλεψη βίντεο από τους φίλους σας.

  12 προγεννητικά μαθήματα γιόγκα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στο YouTube

Για να χρησιμοποιήσετε το twoseven, εσείς και οι φίλοι σας πρέπει να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό, αλλά αξίζει τον κόπο να το κάνετε.

Εκτός από τη δυνατότητα συγχρονισμού ενός βίντεο YouTube για όλους στο δωμάτιο, το twoseven επιτρέπει επίσης σε όλους να μοιράζονται την κάμερα web και το μικρόφωνό τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε όλοι να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ταυτόχρονα και να βλέπετε και να ακούτε ο ένας τον άλλον ταυτόχρονα. Αυτό είναι υπέροχο για τη διατήρηση αυτής της προσωπικής σύνδεσης ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις.

Το Scener είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε ταινίες με φίλους, αλλά λειτουργεί και ως λύση για να παρακολουθείτε και το YouTube μαζί τους. Μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μέσω συνομιλίας κειμένου, με πρόσθετη υποστήριξη για ήχο και βίντεο εάν πληρώσετε το τέλος συνδρομής.

Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Google Chrome και να εγκαταστήσετε την επέκταση Scener, ενώ το iPhone είναι η μόνη υποστηριζόμενη φορητή συσκευή.

Δεν χρειάζεται να ψάξετε για URL του YouTube όταν χρησιμοποιείτε το Kast. Αντίθετα, μπορείτε να αναζητήσετε και να βάλετε σε ουρά βίντεο απευθείας μέσα στην υπηρεσία, γεγονός που καθιστά εύκολη τη χρήση της. Μπορείτε επίσης να συνομιλήσετε μέσω κειμένου και να ενεργοποιήσετε την κάμερα web και το μικρόφωνό σας.

Το Edge και το Chrome είναι τα μόνα υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης ή μπορείτε να κάνετε λήψη της αυτόνομης εφαρμογής για Windows ή Mac. Η premium έκδοση δεν προσφέρει διαφημίσεις, κινούμενες αντιδράσεις και άλλα μη βασικά χαρακτηριστικά.

Το Metastream είναι εύκολο να το αντιμετωπίσεις. Δεν χρειάζεται καν να φύγετε από τον ιστότοπο ή να χάσετε οτιδήποτε παίζει όταν θέλετε να προσθέσετε ένα βίντεο στη λίστα αναπαραγωγής, καθώς μπορείτε να περιηγηθείτε στο YouTube μέσα από το ίδιο το Metastream.

  Πώς να ενσωματώσετε τον ήχο από ένα βίντεο YouTube

Εκτός από την πλαϊνή γραμμή που περιέχει μια λίστα χρηστών, λίστα αναπαραγωγής και συνομιλία κειμένου, το βίντεο καταλαμβάνει όλο το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης, κάτι που είναι εξαιρετικό για την παρακολούθηση κινηματογραφικών βίντεο YouTube με φίλους.

Το μειονέκτημα του Metastream είναι ότι υποστηρίζει μόνο Firefox και Chrome και πρέπει να εγκαταστήσετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης, αλλά αυτό είναι γρήγορο και δωρεάν.

Μέχρι στιγμής, όλες αυτές οι υπηρεσίες έχουν δημιουργηθεί με σκοπό την παρακολούθηση βίντεο YouTube μαζί σε συγχρονισμό με φίλους.

Ωστόσο, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τηλεδιάσκεψης με δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης για να ολοκληρώσετε τη δουλειά. Σε αυτό το σενάριο, εσείς και οι φίλοι σας θα συμμετάσχετε σε μια εικονική συνάντηση. Στη συνέχεια, ένα άτομο θα μοιραζόταν την οθόνη του στην ομάδα έτσι ώστε όλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν.

Σε αντίθεση με τις άλλες υπηρεσίες που αναπαράγουν το βίντεο τοπικά για κάθε άτομο, αυτή η λύση σημαίνει ότι μόνο ένα άτομο παίζει το βίντεο—ιδανικά όποιος έχει την ισχυρότερη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αντιμετώπιση προβλημάτων κοινών προβλημάτων συγχρονισμού βίντεο

Αν και το πάρτι προβολής σας στο YouTube θα πρέπει να τελειώσει χωρίς προβλήματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα τεχνικά προβλήματα.

Πρώτα, δοκιμάστε να ανανεώσετε τη σελίδα. Θα χάσετε μερικά δευτερόλεπτα από το βίντεο, αλλά πολλές φορές μια απλή ανανέωση μπορεί να λύσει τυχόν προβλήματα. Μην ανησυχείτε, δεν θα διακόψει τη ροή για όλους τους άλλους στο δωμάτιο.

  9 καλύτερα YouTube VPN για να ξεμπλοκάρετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς

Εάν το βίντεό σας είναι συνεχώς τραυλό ή buffer, χαμηλώστε την ποιότητα της ροής. Αυτό μειώνει την ανάλυση, επομένως το βίντεο μπορεί να φαίνεται πιο εικονοστοιχείο. Ωστόσο, αυτό είναι καλύτερο από το να σταματήσει να φορτώνει το βίντεο.

Επίσης, εάν η υπηρεσία υποστηρίζει webcam και μικρόφωνα, μπορείτε να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε τη μία ή και τα δύο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι συσκευές καταναλώνουν εύρος ζώνης που θα μπορούσε να προβληθεί καλύτερα στο ίδιο το βίντεο του YouTube.

Τέλος, τα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με το συγχρονισμό. Ορισμένες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν καθόλου εάν εκτελείτε μία, γι’ αυτό απενεργοποιήστε όποιες εκτελείτε. Επίσης, πολλά βίντεο YouTube υποστηρίζονται από διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του βίντεο. Εάν έχετε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων και ο φίλος σας δεν έχει, η ροή θα είναι εκτός συγχρονισμού μετά την αναπαραγωγή της διαφήμισης.

Μεταδώστε ροή ταινιών και άλλα με φίλους μακριά

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί για να σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε βίντεο YouTube με τους φίλους σας. Δώστε τους μια γρήγορη δοκιμή για να δείτε ποιο σας αρέσει περισσότερο. Ως μπόνους, είναι όλα δωρεάν στη χρήση. Η προτίμησή σας εξαρτάται από τη διεπαφή και τις δυνατότητες που προτιμάτε.

Εάν θέλετε να κάνετε ροή ταινίας αντί βίντεο YouTube, πολλές υπηρεσίες ροής όπως το Disney+, το Amazon Prime Video και το Netflix διαθέτουν επίσημες λειτουργίες και δυνατότητες ομαδικής παρακολούθησης τρίτων, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε ταινίες σε συγχρονισμό με τους φίλους σας.