Πώς να μετρήσετε έγχρωμα κελιά στο Excel

Τα υπολογιστικά φύλλα του Excel χρησιμοποιούνται για όλα τα είδη των πραγμάτων. Ανεξάρτητα από το τι χρησιμοποιείτε ένα υπολογιστικό φύλλο, το πιθανότερο είναι ότι χρωματίζετε κελιά για να κάνετε τις πληροφορίες πιο κατανοητές. Τα χρωματιστά κελιά προστίθενται επίσης όταν εφαρμόζετε μορφοποίηση υπό όρους, αλλά είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα για ένα κελί για να επισημάνετε τιμές που έχουν κάτι κοινό.

Έγχρωμα κελιά στο Excel

Ένα έγχρωμο κελί στο Excel δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα κελιά χωρίς χρώμα γεμίσματος. Τούτου λεχθέντος, όντως φαίνονται διαφορετικά και αν θέλετε να μετρήσετε πόσες φορές εμφανίζεται ένα συγκεκριμένο έγχρωμο κελί σε ένα φύλλο, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρα δεδομένων για να μετρήσετε έγχρωμα κελιά στο Excel.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Adobe Flash στο iPhone ή το iPad σας

Καταμέτρηση έγχρωμων κελιών στο Excel

Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει να μετράτε κελιά συγκεκριμένου χρώματος σε μια δεδομένη στήλη. Εάν έχετε το ίδιο χρώμα που επαναλαμβάνεται σε διαφορετικές στήλες, θα χρειαστεί να μετρήσετε τα κελιά για κάθε στήλη ξεχωριστά και στη συνέχεια να τα προσθέσετε μαζί.

Ανοίξτε το αρχείο Excel με χρωματιστά κελιά.
Επιλέξτε μια στήλη κάνοντας κλικ στην κεφαλή της στήλης.
Αφού επιλέξετε, μεταβείτε στην καρτέλα Δεδομένα στην κορδέλα.
Κάντε κλικ στο κουμπί Φίλτρο.
Ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού στο επάνω μέρος της επιλεγμένης στήλης.
Επιλέξτε Φιλτράρισμα ανά χρώμα.
Επιλέξτε το χρώμα για το οποίο θέλετε να μετρήσετε κελιά.
Μόλις εφαρμοστεί το φίλτρο, όλα τα κελιά με το επιλεγμένο χρώμα θα μετακινηθούν στην κορυφή.
Επιλέξτε όλα τα κελιά με το ίδιο χρώμα.
Κοιτάξτε κάτω δεξιά για να δείτε τον αριθμό των επιλεγμένων κελιών.
Αφαιρέστε το φίλτρο για να επαναφέρετε τα κελιά στην αρχική τους σειρά

  Πώς να εγκαταστήσετε το AbanteCart σε διακομιστή Ubuntu

Σημείωση: Εάν το ίδιο το κελί είναι κενό και έχει συμπληρωμένο μόνο χρώμα, το Excel δεν θα το μετρήσει.

Περιορισμοί

Αυτή η μέθοδος έχει τους περιορισμούς της. Για ένα, εάν ένα κελί είναι κενό, δεν θα μετρηθεί. Θα πρέπει να προσθέσετε κάποιο είδος μηδενικής τιμής, π.χ. ένα μηδέν στο κελί, εάν θέλετε να το μετρήσετε.

Όταν εφαρμόζεται ένα φίλτρο, αναδιατάσσει τα κελιά έτσι ώστε τα κελιά που προτιμάτε να βρίσκονται στην κορυφή. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα σας θα φαίνονται διαφορετικά όταν μετράτε κελιά. Για να επαναφέρετε τα κελιά στην αρχική τους σειρά, πρέπει να αναιρέσετε το φίλτρο.

  Διαχειριστείτε ξεχωριστά την ένταση ήχου για οποιοδήποτε κανάλι πολυμέσων [Jailbreak]

Πρέπει να το επαναλάβετε για κάθε στήλη με χρωματιστά κελιά.

Το πρώτο κελί δεν μετράται ό,τι κι αν γίνει. Εισαγάγετε μια κενή γραμμή πάνω από όλες τις άλλες σειρές και εισαγάγετε ένα όνομα για τη στήλη πριν εφαρμόσετε το φίλτρο.

Μια εναλλακτική μέθοδος

Εάν έχετε χρόνο και ο αριθμός των κελιών που πρέπει να μετρήσετε δεν είναι τόσοι πολλοί, μπορείτε να τα επιλέξετε χειροκίνητα. Για να επιλέξετε μη αυτόματα κελιά, Ctrl+Κάντε κλικ στα κελιά που θέλετε να μετρήσετε και κοιτάξτε κάτω δεξιά για να δείτε τον αριθμό των επιλεγμένων κελιών.