Πώς να μεταφέρετε τα Google Podcast σας στη Μουσική YouTube και σε άλλες πλατφόρμες

Βασικά Takeaways

  • Η Google κλείνει το Google Podcasts, αλλά μπορείτε να μεταφέρετε τις συνδρομές σας σε άλλες πλατφόρμες όπως το YouTube Music, το Spotify, το Apple Podcasts και το Pocket Casts.
  • Για να μεταφέρετε τις συνδρομές σας στο Google Podcasts στο YouTube Music, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη λειτουργία.
  • Για να μεταφέρετε τα podcast σας σε εφαρμογές podcast όπως το Pocket Casts και το PodBean, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άμεση εισαγωγή/εξαγωγή αρχείου OPML.
  • Για να μεταφέρετε τις συνδρομές σας podcast στο Spotify, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή που ονομάζεται Pod Importer.

Η Google είναι τερματισμός λειτουργίας του Google Podcast τον Απρίλιο του 2024. Ευτυχώς, είναι δυνατό (και σχετικά εύκολο) να μεταφέρετε τις συνδρομές σας σε άλλες μεγάλες πλατφόρμες podcast. Δείτε πώς μπορείτε να μεταφέρετε τα podcast σας από το Google Podcasts στο YouTube Music, στο Spotify, στο Apple Podcast και στο Pocket Casts.

1. Πώς να μεταφέρετε τις συνδρομές σας στο Google Podcasts στο YouTube Music

Το YouTube Music είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Google Podcast, λόγω του πόσο εύκολο είναι να εισαγάγετε τις συνδρομές σας podcast. Με λίγα μόνο αγγίγματα μεταξύ των εφαρμογών, θα μεταφέρετε όλες τις αγαπημένες σας εκπομπές στο YouTube Music.

Για να εξαγάγετε τις συνδρομές σας podcast στο YouTube Music, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το Google Podcasts στην κινητή συσκευή σας και πατήστε Εξαγωγή συνδρομών στο banner στο επάνω μέρος.
  • Στην ενότητα Εξαγωγή στο YouTube Music, πατήστε Εξαγωγή. Αυτό θα ανοίξει αυτόματα την εφαρμογή YouTube Music. Εάν δεν έχετε ήδη εγκαταστήσει το YouTube Music, θα σας ζητήσει να το εγκαταστήσετε, οπότε κάντε το πρώτα.
  • Πατήστε Μεταφορά ως [Your email associated with YouTube Music] για να ξεκινήσει η διαδικασία μετανάστευσης. Θα δείτε μια ειδοποίηση ότι η προσθήκη podcast που φιλοξενούνται από τρίτους στη βιβλιοθήκη σας στο YouTube Music ενδέχεται να μην συμμορφώνεται με τις Οδηγίες κοινότητας του YouTube. Πατήστε Συνέχεια για να προχωρήσετε και περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η μεταφορά.
  • Πατήστε Βιβλιοθήκη για να δείτε και να παίξετε τις εκπομπές podcast που προστέθηκαν πρόσφατα.
  •   Πώς να δημοσιεύσετε βίντεο και σορτς YouTube χωρίς να ειδοποιήσετε τους συνδρομητές σας

    Οι εκπομπές που μεταφέρονται από το Google Podcasts δεν εμφανίζονται στους διακομιστές του YouTube. Γι’ αυτό θα έχουν δίπλα τους ένα μικρό σήμα RSS.

    Αυτή η εύκολη λειτουργία εξαγωγής μπορεί να είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της επιλογής της Μουσικής YouTube. Αλλά το εργαλείο δεν είναι διαθέσιμο για όλους.

    Εάν δεν βλέπετε την επιλογή εξαγωγής στην εφαρμογή Google Podcasts, χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Google Takeouts που περιγράφεται παρακάτω.

    2. Πώς να μεταφέρετε τις συνδρομές σας στο Google Podcasts με μια εισαγωγή OPML

    Πολλές εφαρμογές podcast υποστηρίζουν άμεσες εισαγωγές και εξαγωγές αρχείων OPML, οι οποίες σας επιτρέπουν να κάνετε λήψη των δεδομένων της συνδρομής σας και να τα μεταφέρετε σε άλλη εφαρμογή. Μερικά καλά παραδείγματα αυτών των εφαρμογών περιλαμβάνουν:

    Η διαδικασία περιλαμβάνει πρώτα τη λήψη ενός αρχείου OPML από το Google Podcasts και, στη συνέχεια, την εισαγωγή του στη νέα σας εφαρμογή.

    Πώς να αποκτήσετε το αρχείο εξαγωγής του Google Podcasts

    Υπάρχουν δύο μέθοδοι για την εξαγωγή των δεδομένων σας στο Google Podcasts. Αν και είναι πιο εύκολο να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή Podcasts, ορισμένοι χρήστες δεν έχουν την επιλογή εξαγωγής—σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την Αρχειοθέτηση Google.

    Για να εξαγάγετε τις συνδρομές σας από το Google Podcasts:

  • Εκκινήστε το Google Podcast στη συσκευή σας
  • Πατήστε Εξαγωγή συνδρομών στο επάνω μέρος της οθόνης.
  • Κάτω από την Εξαγωγή για άλλη εφαρμογή, πατήστε Λήψη.
  • Θα λάβετε μια ειδοποίηση όταν τελειώσει το αρχείο OPMLsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2024/01/1706163847_431_How-to-Transfer-Your-Google-Podcasts-to-YouTube-Music- and.jpg”/>
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το banner για τις συνδρομές εξαγωγής, το Google Takeout σάς επιτρέπει επίσης να κατεβάσετε τα δεδομένα του λογαριασμού σας στο Google Podcast, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών σας podcast, για μεταφορά.

    Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο OPML των podcast:

  • Επίσκεψη takeout.google.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google.
  • Στην περιοχή Επιλογή δεδομένων προς συμπερίληψη, μπορεί να θέλετε να πατήσετε Αποεπιλογή όλων πριν επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στο Google Podcasts. Στη συνέχεια, πατήστε Επόμενο βήμα.
  • Στο αναπτυσσόμενο μενού Μεταφορά σε (στην περιοχή Προορισμός) επιλέξτε οποιαδήποτε επιλογή προτιμάτε: Αποστολή συνδέσμου λήψης μέσω email, Προσθήκη στο Drive, Προσθήκη στο Dropbox, Προσθήκη στο OneDrive ή Προσθήκη στο πλαίσιο. Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξαμε Προσθήκη στο Drive.
  • Βεβαιωθείτε ότι η συχνότητα έχει οριστεί σε Εξαγωγή μία φορά και ο τύπος αρχείου είναι .ZIP.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Δημιουργία εξαγωγής.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του email σας για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας και να ξεκινήσετε την εξαγωγή.
  • Μόλις είναι έτοιμη η εξαγωγή σας, πατήστε Άνοιγμα στο Drive. Το όνομα του αρχείου είναι takeout.zip.
  • Πατήστε τις τρεις κάθετες κουκκίδες επάνω δεξιά και πατήστε Λήψη.
  • Μετά τη λήψη, μεταβείτε στον προορισμό του αρχείου στη συσκευή σας και εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου ZIP. Η τοποθεσία του αρχείου OPML μετά την εξαγωγή είναι Takeout > Google Podcasts > Συνδρομές > Subscriptions.opml.
  •   Πώς να μεταβείτε από τη Μουσική Google Play στη Μουσική YouTube

    Πώς να εισαγάγετε το αρχείο OPML του Google Podcasts

    Αφού έχετε το αρχείο εξαγωγής των συνδρομών σας, μπορείτε να το εισαγάγετε στην εφαρμογή podcast που επιθυμείτε. Εδώ, χρησιμοποιούμε το Pocket Casts για λόγους απεικόνισης, αλλά τα βήματα ισχύουν παρόμοια με άλλες εφαρμογές podcast με υποστήριξη για εισαγωγές OPML.

  • Ανοίξτε τη νέα προτιμώμενη εφαρμογή podcast.
  • Εντοπίστε τη δυνατότητα Εισαγωγής OPML (συνήθως στις ρυθμίσεις ή σε ένα μενού πλευρικής γραμμής).
  • Πλοηγηθείτε και επιλέξτε το αρχείο OPML που εξαγάξατε από το Google Podcasts.
  • Η νέα εφαρμογή podcast θα αναλύσει το αρχείο OPML και θα εισαγάγει όλες τις συνδρομές σας από το Google Podcasts.
  • 3. Πώς να μετεγκαταστήσετε τις συνδρομές σας στο Google Podcasts στο Spotify

    Δεν υπάρχει επίσημος τρόπος εξαγωγής των συνδρομών σας podcast από το Google Podcasts στο Spotify. Το Spotify επίσης δεν διαθέτει εγγενή λειτουργία για την εισαγωγή αρχείων OPML.

    Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο τρίτου κατασκευαστή που ονομάζεται Εισαγωγέας Pod για να μεταφέρετε τις συνδρομές σας από το Google Podcasts στο Spotify.

    Αφού κατεβάσετε τα δεδομένα της συνδρομής σας στο Google Podcasts χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο εργαλείο εξαγωγής εφαρμογών ή την Αρχειοθέτηση Google, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στο Pod Importer για να μεταφέρετε τα πάντα στο Spotify:

      Πώς να ενσωματώσετε ένα βίντεο YouTube στο PowerPoint
  • Παω σε τον ιστότοπο του Pod Importer και πατήστε Είσοδος με το Spotify για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Spotify.
  • Πατήστε Συμφωνώ για να εκχωρήσετε άδεια πρόσβασης στο pod Importer.
  • Πατήστε Επιλογή αρχείου και μεταβείτε στο αρχείο OPML που κατεβάσατε από το Google Podcasts ή το Google Takeout και, στη συνέχεια, πατήστε Υποβολή.
  • Το Pod Importer θα αναλύσει το αρχείο OPML και θα εμφανίσει όλες τις εκπομπές του Google Podcast που περιέχονται στο αρχείο. Μπορείτε να μεταβείτε και να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Εγγραφή για κάθε podcast που θέλετε να μεταφέρετε στη βιβλιοθήκη του Spotify. Ή απλώς πατήστε Επιλογή όλων για να μετεγκαταστήσετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας στο Google Podcasts σε μία παρτίδα.
  • Τέλος, πατήστε Εισαγωγή εμφανίσεων στο Spotify για να μεταφέρετε τα επιλεγμένα podcast στη βιβλιοθήκη σας στο Spotify.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συναντήσετε μικρές αναντιστοιχίες μεταξύ των ονομάτων podcast στο Google Podcasts και στο Spotify. Εάν συμβεί αυτό, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα σε ένα podcast με την ένδειξη Λανθασμένη αντιστοίχιση για να παραλείψετε τη συγκεκριμένη μεταφορά podcast. Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο τα σωστά αντιστοιχισμένα podcast εισάγονται στον λογαριασμό σας στο Spotify.

    4. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μη αυτόματα τα Google Podcast σε Apple Podcast και σε άλλες πλατφόρμες Podcast

    Εάν η στοχευόμενη πλατφόρμα podcast σας δεν διαθέτει λειτουργικότητα εισαγωγής OPML, όπως τα Apple Podcast, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε και να εγγραφείτε ξανά σε κάθε podcast ένα προς ένα. Αυτό μπορεί να είναι χρονοβόρο και κουραστικό, ειδικά αν έχετε πολλά podcast.

    Ωστόσο, τα περισσότερα podcast κοινοποιούν το περιεχόμενό τους μέσω μιας διεύθυνσης URL ροής RSS. Έτσι, εάν μπορείτε να αποκτήσετε τον άμεσο σύνδεσμο ροής RSS μιας εκπομπής, μπορείτε να εγγραφείτε απλώς επικολλώντας αυτήν τη διεύθυνση URL αντί να κάνετε αναζήτηση.

    Αν και πιο γρήγορα, τα URL RSS ενδέχεται να μην είναι εύκολα προσβάσιμα σε όλους τους παραγωγούς podcast.

    Για να εισαγάγετε τη ροή RSS ενός podcast στα Apple Podcasts:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Podcasts.
  • Πατήστε Βιβλιοθήκη στην κάτω γραμμή μενού και πατήστε Ακολουθήστε μια εμφάνιση κατά διεύθυνση URL.
  • Επικολλήστε τον σύνδεσμο ροής RSS και πατήστε Ακολουθήστε για να εγγραφείτε.
  • Αυτή δεν είναι η πιο εύκολη μέθοδος, αλλά μπορεί να είναι απαραίτητη εάν η πλατφόρμα podcast σας δεν υποστηρίζει καμία από τις άλλες μεθόδους.

    Συνιστούμε να μεταφέρετε τις συνδρομές σας στο Google Podcast νωρίτερα παρά αργότερα. Ένα αρχείο OPML που περιέχει τις συνδρομές σας είναι χρήσιμο για υποστηριζόμενες εφαρμογές podcast, επιτρέποντας τη μαζική εισαγωγή. Και αν η νέα σας εφαρμογή podcast δεν έχει αυτήν την επιλογή, ετοιμαστείτε να τα προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο.