Πώς να διορθώσετε το μήνυμα της μπαταρίας υπηρεσίας σε MacBook

Η μπαταρία ενός MacBook είναι καλή για τουλάχιστον 1000 κύκλους φόρτισης. Αυτή η μέτρηση 1000 είναι μια μέτρηση της πλήρης εξάντληση της μπαταρίας και της φόρτισης πλήρως. Αυτό συμβαίνει σπάνια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αδειάζουν πλήρως τις μπαταρίες τους πριν τις φορτίσουν ξανά. Θα περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να πετύχετε τον αριθμό των 1000. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να εξακολουθείτε να βλέπετε το μήνυμα Μπαταρία υπηρεσίας στο macOS. Μπορεί, μπορεί και όχι να σημαίνει ότι η μπαταρία σας έχει φτάσει στον τάφο της. Εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Θα πρέπει να σας πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η μπαταρία μπορεί να πρέπει να αντικατασταθεί. Μπορεί να μην έχει φτάσει τους 1000 κύκλους ζωής του, αλλά μπορεί να πεθάνει πριν από αυτό. Εάν η μπαταρία σας δεν φορτίζεται ή δεν κρατάει τη φόρτιση για πολύ καιρό ή διαρκεί μόνο μία ώρα στην καλύτερη περίπτωση, η μπαταρία σας πρέπει να αντικατασταθεί και καμία επιδιόρθωση δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

  Πώς να αποκτήσετε έναν επεξεργαστή κώδικα σε μια κλήση Skype

Μήνυμα μπαταρίας σέρβις

Πρώτα πρώτα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή μενού και ελέγξτε την κατάστασή της. Μπορεί να σας δείξει μερικά διαφορετικά μηνύματα, αλλά αν λέει ότι πρέπει να το αντικαταστήσετε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος δράσης σας.

Εάν βλέπετε το πιο γενικό μήνυμα Service Battery, ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Επαναφορά του κύκλου φόρτισης

Φορτίστε πλήρως την μπαταρία σας. Μόλις φορτιστεί στο 100%, χρησιμοποιήστε το σύστημά σας συνδεδεμένο για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, αφήστε το MacBook σας να λειτουργήσει μέχρι να αδειάσει τελείως η μπαταρία. Μόλις αδειάσει η μπαταρία, φορτίστε την ξανά στο 100% και μετά ενεργοποιήστε την. Ελέγξτε εάν το μήνυμα κατάστασης μπαταρίας είναι ξανά Κανονικό.

  Πώς να δώσετε προτεραιότητα σε δίκτυα Wi-Fi σε Mac

Επαναφορά ελεγκτή διαχείρισης συστήματος

Το System Management Controller διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, την ισχύ της μπαταρίας. Αν κάτι δεν πάει καλά με αυτό, μπορεί να προκαλεί το μήνυμα Service Battery. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να το επαναφέρετε.

Φροντίστε να μην έχετε τίποτα ανοιχτό γιατί θα χάσετε μη αποθηκευμένη εργασία. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία στο MacBook σας, κάντε το. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να αφαιρέσετε σωστά την μπαταρία. Εάν δεν το κάνετε, είναι καλύτερο να το μεταφέρετε σε ένα κατάλληλο κέντρο σέρβις.

Μόλις τελειώσει η μπαταρία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για πέντε δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό, τοποθετήστε την μπαταρία και είστε έτοιμοι.

  Λάβετε το νόημα για οποιαδήποτε λέξη στους υπότιτλους κάνοντας κλικ σε αυτήν

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία, κλείστε το Mac σας. Στη συνέχεια, πατήστε Control+Shift+Option και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα. Μετά από 10 δευτερόλεπτα, ενεργοποιήστε το Mac σας.

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το μήνυμα Service Battery, είναι καλή ιδέα να πάρετε το MacBook σας για έλεγχο. Επιπλέον, ελέγξτε εάν έχουν αναφερθεί προβλήματα σχετικά με την μπαταρία για το συγκεκριμένο μοντέλο MacBook σας.