Πώς να μετακινήσετε σημειώσεις από το iPhone σας στο iCloud

Η εφαρμογή Notes στο iOS μπορεί να αποθηκεύσει σημειώσεις στη συσκευή σας ή στο iCloud. Όταν δημιουργείτε μια σημείωση, μπορείτε να αποφασίσετε πού θα την αποθηκεύσετε. Οι σημειώσεις στο iPhone σας δεν συγχρονίζονται με το iCloud. Εάν σκουπίσετε τη συσκευή σας, την επαναφέρετε ή κάτι παρόμοιο, θα χάσετε αυτές τις σημειώσεις. Οι σημειώσεις στο iCloud είναι ασφαλείς. Αποθηκεύονται στο iCloud και συγχρονίζονται με το Mac σας και όλες τις άλλες συσκευές iOS στις οποίες είστε συνδεδεμένοι. Η εφαρμογή Notes υποστηρίζει επίσης φακέλους. μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους στο iPhone ή στο iCloud και να ταξινομήσετε τις σημειώσεις σας ανάλογα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ποιες σημειώσεις θα εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος. Εάν πρέπει να μετακινήσετε σημειώσεις από το iPhone σας στο iCloud, υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό. Δεν υπάρχει αντιγραφή/επικόλληση.

  Πώς να εξαγάγετε και να τροποποιήσετε εικονίδια σε Mac

Ανοίξτε την εφαρμογή Σημειώσεις. Η αρχική οθόνη σάς δείχνει πόσες σημειώσεις έχετε αποθηκεύσει στο iPhone και στο iCloud. Μπορείτε να μετακινήσετε σημειώσεις από το iPhone σας στο iCloud και αντίστροφα. Η διαδικασία είναι η ίδια.

Μετακίνηση μιας ενιαίας σημείωσης

Πατήστε «Σημειώσεις» στο iPhone σας για να δείτε όλες τις σημειώσεις στη συσκευή σας.

Βρείτε τη σημείωση που θέλετε να μετακινήσετε και σύρετε προς τα αριστερά. Θα δείτε δύο κουμπιά. Μετακίνηση και Διαγραφή. Πατήστε «Μετακίνηση». Αυτό θα σας μεταφέρει στην οθόνη “Επιλογή φακέλου”. Μπορείτε να μετακινήσετε μια σημείωση από το iPhone σας στο iCloud ή μπορείτε να τη μετακινήσετε σε διαφορετικό φάκελο στο iPhone σας.

  Ο απόλυτος οδηγός για την ενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας παντού

Η οθόνη «Επιλογή φακέλου» σάς επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο. Και πάλι, μπορείτε να δημιουργήσετε το νέο φάκελο στη συσκευή σας ή στο iCloud.

Μετακίνηση πολλαπλών σημειώσεων

Για να μετακινήσετε πολλές σημειώσεις, πατήστε το κουμπί Επεξεργασία στο επάνω μέρος. Επιλέξτε τις σημειώσεις που θέλετε να μετακινήσετε και πατήστε «Μετακίνηση σε…» κάτω αριστερά. Επιλέξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να μετακινήσετε τις σημειώσεις. Όπως και με την προηγούμενη μέθοδο, μπορείτε να μετακινήσετε σημειώσεις σε διαφορετικό φάκελο στη συσκευή σας ή απλώς να τον μετακινήσετε στο iCloud.

Θα δείτε την ίδια οθόνη «Επιλογή φακέλου» όπως κάνατε όταν μετακινείτε μια μεμονωμένη σημείωση. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο ή να μετακινήσετε τις σημειώσεις σε έναν υπάρχοντα φάκελο.

  Πώς να ξεκινήσετε μια βιντεοδιάσκεψη Google Meet

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο iCloud για να λειτουργήσει αυτό. Μπορείτε να πατήσετε το προφίλ σας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις για να συνδεθείτε στο iCloud και, στη συνέχεια, να το ενεργοποιήσετε για τις Σημειώσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στην προτίμηση της εφαρμογής Notes στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και να συνδεθείτε στο iCloud εκεί.