Πώς να μετακινήσετε πολλά εικονίδια εφαρμογών ταυτόχρονα στο iOS 11

Το iOS 11 δεν έχει σημαντικές νέες δυνατότητες. Υπάρχουν βελτιώσεις τόσο μικρές όσο και μέτριες αλλά τίποτα που να είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Εάν χρησιμοποιείτε παλαιότερο μοντέλο iPhone ή iPad, το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη έκδοση iOS σημαίνει ακόμη λιγότερα για εσάς. Τούτου λεχθέντος, οι μικρές βελτιώσεις είναι προσεγμένες. Μια τέτοια βελτίωση σάς επιτρέπει να σαρώνετε κωδικούς QR στην εφαρμογή Κάμερα στο iOS 11. Είναι δευτερεύουσας σημασίας και οι χρήστες iOS δεν είχαν ακριβώς την πείνα για αυτήν τη δυνατότητα, αλλά είναι καλό να έχετε μια προεπιλεγμένη επιλογή. Μια άλλη μικρή βελτίωση στο iOS 11 είναι ότι μπορείτε πλέον να μετακινήσετε πολλά εικονίδια εφαρμογών ταυτόχρονα.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB στο iOS 12

Η μετακίνηση εικονιδίων εφαρμογών δεν ήταν ποτέ δύσκολη στο iOS. Ήταν τόσο εύκολο, ένα παιδί μπορούσε να το καταλάβει αλλά ήταν λίγο κουραστικό. Εάν θέλατε να αναδιοργανώσετε τα εικονίδια στις αρχικές οθόνες σας, έπρεπε να τα μετακινήσετε ένα προς ένα. Το iOS 11 σάς επιτρέπει τώρα να τα μετακινήσετε ως πακέτο. Τη στιγμή της γραφής, το iOS 11 βρίσκεται σε έκδοση beta. Η σταθερή έκδοση θα φτάσει τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του 2017.

Μεταβείτε στη σελίδα της αρχικής οθόνης από την οποία θέλετε να μετακινήσετε τα εικονίδια. Πατήστε παρατεταμένα ένα εικονίδιο και περιμένετε να αρχίσει να κουνιέται. Σύρετε ένα εικονίδιο έξω από την τρέχουσα θέση του, αλλά μην το απελευθερώσετε. Με το δάχτυλό σας να κρατά ακόμα πατημένο το ένα εικονίδιο, πατήστε ένα άλλο από τα εικονίδια που κινούνται. Θα προστεθεί στο εικονίδιο που κρατούσατε πατημένο. Θα έχετε μια δέσμη ειδών με ένα σήμα αριθμού που υποδεικνύει πόσες εφαρμογές κρατάτε.

  Πώς να αποκλείσετε ένα SMS με όνομα αλλά χωρίς αριθμό στο iOS

Μπορείτε να μετακινήσετε αυτό το πακέτο σε οποιαδήποτε οθόνη. Αφήστε το και οι εφαρμογές θα κουμπώσουν στο πλέγμα τους.

Δεν είναι σαφές πώς αυτές οι εφαρμογές επέλεξαν τη νέα τους θέση στην αρχική οθόνη όταν τις κυκλοφορήσετε. Δεν αποσπώνται με αλφαβητική σειρά και δεν αποσπώνται με τη σειρά που επιλέχθηκαν. Φαίνεται να είναι τυχαίο, αν και, δεδομένου ότι πρόκειται για iOS, είναι πολύ απίθανο να είναι. Φαίνεται ότι το τελευταίο εικονίδιο εφαρμογής που προσθέτετε στο πακέτο σας είναι αυτό που προστίθεται πρώτο και ακολουθεί η δεύτερη τελευταία εφαρμογή που προσθέσατε.

Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε πακέτα σε φακέλους, ωστόσο, δεν μπορείτε να δημιουργήσετε πακέτα που περιλαμβάνουν φακέλους. Δεν έχει σημασία αν ξεκινάτε μετακινώντας ένα εικονίδιο εφαρμογής ή μετακινώντας έναν φάκελο εφαρμογής. Απλώς δεν μπορείτε να προσθέσετε δεύτερο φάκελο στη δέσμη. Μπορείτε να μετακινήσετε μόνο πολλά εικονίδια εφαρμογών ταυτόχρονα στο iOS 11 και όχι πολλούς φακέλους ή φακέλους και εικονίδια εφαρμογών.

  Το SlideCut φέρνει συντομεύσεις πληκτρολογίου στο iOS [Jailbreak]