Γνωρίστε τη βασική τους διαφορά [2023]

Ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η ανάπτυξη και η δοκιμή είναι οι κρίσιμες φάσεις κάθε διαδικασίας ανάπτυξης έργου λογισμικού. Αναρωτιέστε πώς σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποτελεσματικά αυτές οι φάσεις;

Λοιπόν, θα έπρεπε να έχετε ακούσει για τις μεθοδολογίες διαχείρισης έργων – Agile και Scrum, εάν βρίσκεστε στον τομέα ανάπτυξης λογισμικού για λίγο.

Με τους σημερινούς οργανισμούς να προσαρμόζουν αποτελεσματικό λογισμικό και μεθόδους διαχείρισης έργων, το Agile και το Scrum είναι οι λέξεις-κλειδιά. Αυτές οι προσεγγίσεις έχουν αποδεδειγμένες αρχές που διασφαλίζουν ότι οι φάσεις ανάπτυξης του έργου ακολουθούνται αποτελεσματικά και εντός χρονοδιαγράμματος, όπως προβλέπεται.

Χρησιμοποιείτε επίσης εναλλακτικά Agile και Scrum και δεν έχετε εντοπίσει ακόμα τις βασικές διαφορές τους; Ο στόχος αυτού του άρθρου είναι να ρίξει λίγο φως στο Agile εναντίον Scrum και να δούμε πώς λειτουργεί κάθε μεθοδολογία.

Τι είναι η Agile Methodology;

Η ευέλικτη μεθοδολογία είναι συνεχής. Δηλαδή, είναι μια επαναληπτική προσέγγιση συχνών βελτιώσεων στο προϊόν μέσω συνεχούς συνεργασίας εντός της ομάδας αλλά και με τους ενδιαφερόμενους. Η παραπάνω εικόνα σας δείχνει μερικούς βασικούς όρους που σχετίζονται με την ευέλικτη μεθοδολογία.

Η φάση κατασκευής οποιουδήποτε πλαισίου Agile είναι η πραγματική φάση ανάπτυξης του προϊόντος.

Το ονομάζουμε επαναληπτική προσέγγιση επειδή η εργασία που πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο χωρίζεται σε μικρότερα κομμάτια που ανατίθενται στα μέλη της ομάδας και στη συνέχεια αξιολογείται περιοδικά η πρόοδος με βάση τη συνεχή ανατροφοδότηση για να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές. Όλη αυτή η εργασία που γίνεται παράλληλα ενσωματώνεται για να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο προϊόν.

Τέλος, το προϊόν αναπτύσσεται για να δει τις βελτιώσεις και τη λειτουργία στο πραγματικό περιβάλλον παραγωγής. Μετά την επιτυχή ανάπτυξη, η ομάδα επιχειρήσεων διασφαλίζει συνεχώς ότι το αναπτυσσόμενο προϊόν λειτουργεί ομαλά.

Agile Manifesto Principles

Ας δούμε τις βασικές αρχές που εφαρμόζει κάθε πλαίσιο που ακολουθεί τη μεθοδολογία Agile.

  • Το μανιφέστο Agile δηλώνει, «Άτομα και αλληλεπιδράσεις πάνω από διαδικασίες και εργαλεία», που σημαίνει ότι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης είναι πιο σημαντική από το να βασίζεσαι αποκλειστικά σε εργαλεία και μηχανές.
  • Η αρχή Agile του «Λογισμικού εργασίας πάνω από ολοκληρωμένη τεκμηρίωση» τονίζει τη σημασία της εύκολης και συντηρήσιμης τεκμηρίωσης, διατηρώντας παράλληλα την κύρια εστίαση στην παροχή αξίας.
  • Η «Συνεργασία με τον πελάτη πάνω από τη διαπραγμάτευση συμβολαίων» δείχνει την προσαρμοστικότητα των ομάδων Agile στις απαιτήσεις πελατών και πελατών.
  • Μια άλλη βασική αρχή της μεθοδολογίας Agile είναι η «Απόκριση στην αλλαγή μετά από ένα σχέδιο». Αυτό δείχνει ότι το Agile είναι μια επαναληπτική προσέγγιση με συνεχείς βελτιώσεις με βάση τις ανάγκες της αγοράς.

Οι ομάδες που χρησιμοποιούν αυτές τις ευέλικτες οδηγίες μεθοδολογίας μπορούν να δημιουργήσουν ακριβή, αποτελεσματικά και προβλεπόμενα προϊόντα, καθώς το έργο μπορεί να βελτιώνεται συνεχώς με βάση τα σχόλια των πελατών.

  10 καλοί πόροι για να μάθετε το Blockchain και να πιστοποιηθείτε

Τέλος, οι ομάδες Agile ακολουθούν τις πειθαρχημένες αρχές τους για να διασφαλίσουν τη συνεχή βελτίωση και την ικανοποίηση των πελατών και να ολοκληρώσουν τα έργα έγκαιρα και εντός προϋπολογισμού. η λίστα είναι μεγάλη.

Τι είναι το Scrum Framework;

Το Scrum είναι ένα από τα δημοφιλή πλαίσια διαχείρισης έργων που βασίζεται στις αρχές Agile για την αποτελεσματική ανάπτυξη και παράδοση έργων. Οι ομάδες σε πολλές εταιρείες, νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας ή μεγάλες επιχειρήσεις ακολουθούν τις αξίες, τις αρχές και τις πρακτικές του Scrum για να εργαστούν σε κοινούς στόχους.

Μπορείτε να το σκεφτείτε ως έναν τρόπο να εργαστείτε ως ομάδα για να παραδώσετε μικρότερα κομμάτια του έργου σε κάθε σπριντ. Τι είναι όμως εδώ το σπριντ;

Οι ομάδες που ακολουθούν το πλαίσιο Scrum θέτουν στόχους που πρέπει να τελειώσουν σε ένα χρονικό πλαίσιο που ονομάζεται σπριντ. Αν και η μεθοδολογία Scrum δεν σας συνιστά συγκεκριμένη διάρκεια για ένα σπριντ, συνήθως διαρκεί είτε για 2 εβδομάδες είτε για 4 εβδομάδες.

Πηγή εικόνας: Scrum.org

Δείτε αυτήν την παραπάνω εικόνα. μπορείτε να δείτε διαφορετικούς ρόλους, αντικείμενα και συμβάντα που ακολουθεί η μεθοδολογία Scrum.

Ρόλοι: Στη μεθοδολογία scrum, ο «ιδιοκτήτης προϊόντος» κατανοεί τις επιχειρηματικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς για να δώσει προτεραιότητα στις βελτιστοποιήσεις του backlog προϊόντων, το «Scrum master» διασφαλίζει ότι οι κανόνες Scrum τηρούνται από όλα τα μέλη της ομάδας και δημιουργείται η «ομάδα ανάπτυξης». για την ανάπτυξη του προϊόντος.

Artifacts: Το “Product backlog” είναι μια λίστα εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν για την ανάπτυξη του τελικού προϊόντος, ενώ το “Sprint backlog” ορίζει τα σχέδια και τα διαχειρίσιμα παραδοτέα για ένα συγκεκριμένο σπριντ. Έτσι, το ανεκτέλεστο σπριντ είναι ένα υποσύνολο του ανεκτέλετου προϊόντος. Το “Increment” στα τεχνουργήματα scrum είναι το άθροισμα όλων των τελικών ιστοριών ενός σπριντ.

Γεγονότα: Σχεδιασμός Sprint – Ο ιδιοκτήτης προϊόντος και η ομάδα αποφασίζουν ποια στοιχεία του εκκρεμούς προϊόντος θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε ένα sprint, Daily Scrum – Ένα είδος καθημερινής συνάντησης standup για έλεγχο της προόδου, Sprint Review – Παρουσίαση της αύξησης σε ενδιαφερόμενα μέρη και πελάτες, Sprint Retrospective – Μετά την ανασκόπηση του σπριντ, η ομάδα αναζητά τομείς βελτίωσης, ενισχύοντας την παραγωγικότητα.

Αρχές Scrum

  • Εμπειρικός Έλεγχος Διαδικασιών – Το Scrum υλοποιεί την εμπειρική διαδικασία που βασίζεται στις ιδέες της διαφάνειας, της επιθεώρησης και της προσαρμογής. Αυτοί οι πυλώνες επιτρέπουν στα μέλη της ομάδας να εργάζονται με βάση τα γεγονότα και την εμπειρία.
  • Ομάδες αυτοοργάνωσης – Δίνοντας στις ομάδες την αυτονομία να αποφασίζουν για αποτελεσματικές αρχές εργασίας για την ταχύτερη επίτευξη των στόχων.
  • Επαναληπτική Προσέγγιση – Η μεθοδολογία Scrum είναι ανοιχτή σε σχόλια και έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.
  • Συνεργασία – Οι κύριες οδηγίες του για απρόσκοπτη συνεργασία είναι η ευαισθητοποίηση, η άρθρωση και η οικειοποίηση.
  • Προτεραιότητα βάσει αξίας – Το Scrum διασφαλίζει ότι οι δραστηριότητές του είναι αποτελεσματικές στην παροχή της μέγιστης επιχειρηματικής αξίας σε κάθε σπριντ.
  • Γεγονότα με χρονικά πλαίσια – Διατίθεται συγκεκριμένος χρόνος για την εύρεση οποιουδήποτε είδους εργασίας στη μεθοδολογία Scrum. Αυτά τα μικρά διαστήματα διασφαλίζουν ότι ολόκληρο το έργο αναπτύσσεται εγκαίρως.
  Πώς να διαφοροποιήσετε μεταξύ των δύο;

Πώς το Scrum είναι ένα υποσύνολο της μεθοδολογίας Agile;

Δεν αποτελεί έκπληξη να συγχέουμε το Agile και το Scrum, καθώς μοιράζονται τις ίδιες βασικές αξίες. Ωστόσο, μπορεί να φαίνονται παρόμοια, αλλά στην πραγματικότητα, το Scrum είναι ένα υποσύνολο του Agile, που σημαίνει ότι το Scrum είναι μια μεθοδολογία Agile, ενώ το Agile μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ένα Scrum επειδή υπάρχουν άλλα Agile πλαίσια όπως το XP ή το Kanban.

Πηγή εικόνας: capeprojectmanagement

Το Scrum είναι μια πρακτική προσέγγιση κάτω από την ομπρέλα Agile. Το Agile είναι μια ευρύτερη φιλοσοφία που εφαρμόζει πρακτικά το Scrum για αποτελεσματική διαχείριση ομάδας.

Θεσω απλα; μπορείτε να φανταστείτε το Agile ως μια μάρκα φορητών υπολογιστών όπως το Mac ενώ το Scrum είναι ένα μοντέλο του, όπως το MacBook Pro ή το Air.

Το Scrum λατρεύεται για τις αποδεδειγμένες αρχές, τους ρόλους και τα τεχνουργήματα του για την αποτελεσματική εφαρμογή των φιλοσοφιών Agile.

Η μεθοδολογία Agile εστιάζει στην ενίσχυση της προσαρμοστικότητας, της συνεργασίας και της ευελιξίας στις ομάδες και το πλαίσιο Scrum παρέχει έναν δομημένο τρόπο εφαρμογής αυτών των αρχών. Αυτός είναι ο λόγος που το Scrum είναι ένα υποσύνολο του Agile.

Και οι δύο μεθοδολογίες Agile και Scrum βάζουν τον πελάτη πρώτα. Πιστεύουν ότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, επομένως αυτές οι μεθοδολογίες ανταποκρίνονται γρήγορα στα σχόλια και κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις.

Το Agile ενθαρρύνει τη διάσπαση της εργασίας σε χρονικά πλαίσια, έτσι ώστε η ομάδα να είναι υπεύθυνη για την εκτέλεση των εργασιών. Το Scrum, ακολουθώντας την ίδια ιδέα, εισήγαγε τα σπριντ για να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ευθύνη της ομάδας.

Τα Sprint στο Scrum σάς βοηθούν να διαχειρίζεστε το χρόνο, να προγραμματίζετε καλύτερα και δεν χρειάζεται να τροποποιήσετε ολόκληρο το προϊόν μία φορά. Αντίθετα, μπορείτε απλώς να βελτιώσετε τα παραδοτέα ενός συγκεκριμένου σπριντ, διασφαλίζοντας ταχύτερη ανάπτυξη προϊόντων.

Agile εναντίον Scrum: Βασικές Διαφορές

Agile MethodologyScrum MethodologyDefinitionDefinitionAgile μεθοδολογία είναι μια ευρύτερη φιλοσοφία για μια αποτελεσματική διαδικασία διαχείρισης προϊόντων. Το Scrum είναι ένα ακριβές και δομημένο πλαίσιο για την εξάσκηση των βασικών αξιών του Agile. Η μεθοδολογία ScopeAgile είναι ευέλικτη στην προσαρμογή πολλών ρόλων και στρατηγικών ομάδας. Το Scrum είναι ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που βασίζεται στο Agile αρχές.ΠαραδείγματαΠαραδείγματα πλαισίων που ακολουθούν τη μεθοδολογία Agile – Scrum, Kanban, Lean, XP, κ.λπ., Το Scrum είναι μια ευρέως διαδεδομένη προσέγγιση βάσει της μεθοδολογίας Agile.ApproachΑκολουθεί επαναληπτική και επαυξητική προσέγγιση για να παρέχει συχνά το προϊόν για ανατροφοδότηση. Παρέχει μια σταδιακή κατασκευή μετά από κάθε sprint.SubsetAgile δεν είναι πάντα Scrum.Scrum είναι πάντα Agile.Flexibility Το ευέλικτο μανιφέστο περιγράφει γενικές και ευέλικτες αρχές για να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές απαιτήσεις ανάπτυξης προϊόντων. Το Scrum καθορίζει συγκεκριμένους ρόλους, αντικείμενα, εκδηλώσεις και τελετές για τη διαχείριση προϊόντων. ΡόλοιΣυνεργασία εντός της ομάδας αλλά και μεταξύ των ομάδων πολλαπλών λειτουργιών. Ο ιδιοκτήτης του προϊόντος, ο κύριος του Scrum και η ομάδα ανάπτυξης είναι κρίσιμοι ρόλοι στη μεθοδολογία Scrum. Απόκριση στην αλλαγή Βάζει το πελάτης πρώτα, γρήγορες απαντήσεις στις απόψεις και τα σχόλια των πελατών. Βελτιώσεις βασισμένες σε εκκρεμότητες προϊόντων και στόχους σπριντ. Ηγεσία Ηγεσία είναι ζωτικής σημασίας στη μεθοδολογία Agile. Το πλαίσιο Scrum ενθαρρύνει ομάδες αυτο-οργάνωσης. ΣυνεργασίαΣυνεργασία εντός της ομάδας αλλά και μεταξύ των πολλαπλών λειτουργικών ομάδων. Καθημερινά stand-up συσκέψεις για συνεργασία εντός της ομάδας.ArtifactsΣτη μεθοδολογία Agile, οι ομάδες είναι ελεύθερες να ορίσουν τα δικά τους τεχνουργήματα για να παρακολουθήσουν την πρόοδο της ανάπτυξης του προϊόντος. Το Scrum ορίζει συγκεκριμένα τεχνουργήματα όπως ανεκτέλεστο προϊόν, ανεκτέλεστο σπριντ και αυξήσεις για την παρακολούθηση της προόδου.

  Πώς η ADP HR και οι λύσεις μισθοδοσίας μπορούν να βοηθήσουν την αναπτυσσόμενη επιχείρησή σας;

Ενώ η ευέλικτη μεθοδολογία κέρδισε σημαντική δημοτικότητα την τελευταία δεκαετία, το Scrum έχει γίνει ένα από τα ευρέως διαδεδομένα ευέλικτα πλαίσια. Όσον αφορά τους αριθμούς, περίπου το 70% των αμερικανικών εταιρειών χρησιμοποιούν ευέλικτη μεθοδολογία για τη διαχείριση προϊόντων.

Επιπλέον, η μεθοδολογία Agile έχει σημαντικά υψηλότερο μέσο ποσοστό επιτυχίας 88% σε σύγκριση με άλλες μεθόδους διαχείρισης προϊόντων.

Αν και διάφορα πλαίσια ακολουθούν τη μεθοδολογία Agile, το Scrum είναι το πιο δημοφιλές, με το 66% των χρηστών Agile να το επιλέγουν.

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι ομάδες Scrum και Agile;

Επαναληπτική προσέγγιση: Οι παραδοσιακές μέθοδοι διαχείρισης έργων όπως το μοντέλο Waterfall ακολουθούν μια διαδοχική προσέγγιση μετάβασης στην επόμενη φάση (σχεδιασμός, ανάπτυξη, δοκιμή και ανάπτυξη) μόνο μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας φάσης, αλλά το Agile Philosophy και το Scrum Framework εφαρμόζουν επαναληπτικές και αυξητικές προσεγγίσεις ενισχύουν τη συνεργασία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα.

Scrum Sprints: Σε αυτές τις μεθοδολογίες, μπορείτε να αναλύσετε την εργασία σε μικρότερα, διαχειρίσιμα στοιχεία που πρόκειται να παραδοθούν σε κάθε sprint. Επομένως, με βάση τις εκκρεμότητες προϊόντων και σπριντ, μπορείτε να σχεδιάσετε αποτελεσματικά τους στόχους σπριντ και να τους παραδώσετε πιο γρήγορα.

Συνεχής Συνεργασία: Η μεθοδολογία Agile έχει σχεδιαστεί κυρίως για συνεχή και απρόσκοπτη συνεργασία με πελάτες, ενδιαφερόμενους φορείς, εντός ομάδων και μεταξύ των ομάδων.

Η συνεχής συμμετοχή των πελατών και των ομάδων σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης σάς επιτρέπει να ενημερώνετε συχνά τις απαιτούμενες αλλαγές με βάση τα σχόλια των χρηστών ή πελατών, να βελτιώνετε την ικανοποίηση των πελατών και να ελαχιστοποιείτε την ανάγκη για εκ νέου εργασία, με αποτέλεσμα την ταχύτερη παράδοση του επιθυμητού προϊόντος.

Προσαρμοστικότητα: Οι μεθοδολογίες Agile και Scrum δίνουν προτεραιότητα στην γρήγορη παράδοση αξίας. Οι αρχές εδώ είναι πολύ ευέλικτες, ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε και να τροποποιήσετε τα παραδοτέα με βάση τις απαιτήσεις του πελάτη ακόμα και στη μέση του έργου.

Είναι το Scrum απλώς ένας τύπος Agile;

Ναι, το Scrum είναι ένα συγκεκριμένο πλαίσιο της μεθοδολογίας Agile.

Το Agile είναι μια κοινή φιλοσοφία με γενικούς κανόνες και οδηγίες που μπορούν να εφαρμοστούν από διάφορα πλαίσια διαχείρισης έργων. Οι αρχές του μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλές απαιτήσεις διαφορετικών ομάδων και οργανισμών.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Scrum είναι πάντα ευκίνητο επειδή είναι βασικά χτισμένο στις αρχές Agile.

συμπέρασμα

Η μεθοδολογία Agile προσφέρει αποτελεσματικά και συναρπαστικά πλαίσια για διαδικασίες διαχείρισης προϊόντων, ειδικά στην ανάπτυξη λογισμικού. Το Scrum είναι ένα τέτοιο πλαίσιο που προσφέρει γρήγορα αξία σε βάση sprint.

Σε αυτό το άρθρο, προσπαθήσαμε να σας παρουσιάσουμε τις διαφορές μεταξύ Agile και Scrum. Επίσης, έχουμε δείξει αυτές τις μεθοδολογίες ξεχωριστά και πώς λειτουργούν. Επομένως, εάν είστε είτε σε ρόλο προϊόντος είτε μέλος μιας ομάδας που εργάζεται στο Agile, αυτό το άρθρο σάς επιτρέπει να κατανοήσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία διαχείρισης έργου και τα πλαίσιά της, ενισχύοντας την παραγωγικότητά σας στην παράδοση του προϊόντος.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε μερικούς καλούς πόρους εκμάθησης για το Agile Certification.