Πώς να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει στο WeChat

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να σας αποκλείσει. Ίσως δεν θέλουν να μιλήσουν πια, είναι θυμωμένοι μαζί σου ή δεν είναι τίποτα προσωπικό, αλλά χρειάζονται απλώς λίγο χώρο. Ίσως το μόνο που θέλουν είναι να μείνουν μακριά από το WeChat για λίγο. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει;

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να γνωρίζετε εάν κάποιος στο WeChat σας έχει αποκλείσει.

Πώς να καταλάβετε εάν έχετε αποκλειστεί στο WeChat

Δεν υπάρχει μήνυμα στην εφαρμογή που να λέει “έχετε αποκλειστεί”, αλλά υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές μέθοδοι που θα σας επιτρέψουν να το πείτε.

Μέθοδος 1: Στείλτε ένα μήνυμα

Αν ψάχνετε να μάθετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WeChat, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι να του στείλετε ένα μήνυμα. Μπορείτε να βρείτε μια δικαιολογία ή κάποιου είδους εξήγηση για να επικοινωνήσετε μαζί τους, ώστε το μήνυμα να μην φαίνεται ύποπτο.

Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή WeChat και μεταβείτε στις επαφές σας.
  • Πατήστε στο όνομα της επαφής. Αυτό ανοίγει το προφίλ της επαφής.
  • Πατήστε «Αποστολή μηνύματος».
  • Πληκτρολογήστε το μήνυμα που θέλετε να στείλετε.
  • Πατήστε «Αποστολή».
  • Μετά την αποστολή του μηνύματος, υπάρχουν τρεις δυνατότητες:

    • Το μήνυμα αποστέλλεται με επιτυχία: Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε αποκλεισμένοι.
    • Το μήνυμα απορρίφθηκε: Αυτό σημαίνει ότι η επαφή σας έχει αποκλείσει.
    • Το μήνυμα απορρίφθηκε και δημιουργείται ένα αυτοματοποιημένο αίτημα φιλίας: Αυτό σημαίνει ότι η επαφή σας σας έχει αποκλείσει και σας έχει διαγράψει από τη λίστα επαφών της.
      Πώς να έχετε πάντα την οθόνη στο iPhone X

    Μέθοδος 2: Δημιουργήστε μια ομαδική συνομιλία

    Η δημιουργία μιας ομαδικής συνομιλίας είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WeChat. Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή WeChat.
  • Πατήστε στο “Συζητήσεις”.
  • Πατήστε το κουμπί «+» στην επάνω δεξιά γωνία.
  • Πατήστε «Νέα συνομιλία».
  • Πατήστε «Προσθήκη επαφών» και προχωρήστε στην προσθήκη της επαφής που υποψιάζεστε ότι έχει αποκλείσει εσάς και τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο από τη λίστα επαφών σας.
  • Πατήστε «Τέλος».
  • Εάν η επαφή που σας ενδιαφέρει μπορεί να εγγραφεί αλλά δεν μπορείτε να δείτε την εφαρμογή Στιγμές, αυτό επιβεβαιώνει ότι σας έχει αποκλείσει.

    Εφόσον δεν στέλνετε κανένα μήνυμα στην ομαδική συνομιλία, όλες οι επαφές που προστέθηκαν δεν θα ειδοποιηθούν για την ύπαρξή του.

    Μέθοδος 3: Ελέγξτε τις μικρογραφίες και τις στιγμές της επαφής

    Μια μικρογραφία WeChat είναι μια ακίνητη εικόνα που βρίσκεται στο προφίλ μιας επαφής, η οποία συνοδεύει τα μηνύματά της σε όλες τις συνομιλίες. Οι στιγμές του WeChat είναι σαν τις αναρτήσεις στο Facebook – λειτουργούν ως ένα είδος χρονοδιαγράμματος και προβάλλουν τα άρθρα, τα αρχεία φωνής, τις εικόνες ή τους συνδέσμους προς άλλο περιεχόμενο.

    Εάν ανοίξετε το προφίλ μιας επαφής που σας έχει αποκλείσει, δεν θα δείτε τη μικρογραφία της εικόνας ούτε θα δείτε τις Στιγμές της.

    Μέθοδος 4: Ελέγξτε τις αμοιβαίες προτιμήσεις

    Οι προηγούμενες στιγμές που αρέσουν τόσο σε εσάς όσο και στον (πιθανώς απόν) φίλο σας μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν έχετε αποκλειστεί. Δείτε πώς να τα ανοίξετε:

      Παρασκευάζετε πάντα το τέλειο φλιτζάνι τσάι με χρονοδιακόπτη για να το κάνετε σωστά
  • Ανοίξτε την εφαρμογή WeChat.
  • Ανοίξτε το “Discover”.
  • Πλοηγηθείτε στις Στιγμές σας.
  • Ψάξτε για κάτι που «αρέσει» και στους δύο σας.
  • Αν μπορείτε να δείτε το “μου αρέσει” του φίλου σας αλλά όχι τις στιγμές του, αυτό επιβεβαιώνει ότι σας έχει αποκλείσει.

    Μέθοδος 5: Προσπαθήστε να δείτε τα βήματα που περπατούν

    Το Walking Steps είναι μια δυνατότητα που προστέθηκε στην εφαρμογή WeChat για να βοηθήσει τους χρήστες να παρακολουθούν τη φυσική τους κατάσταση καταγράφοντας τον αριθμό των βημάτων που γίνονται κάθε μέρα. Μόλις ενεργοποιηθεί η δυνατότητα, μπορείτε να μοιραστείτε τα Steps in Moments ή ακόμα και ως μήνυμα σε φίλο ή ομαδική συνομιλία.

    Εάν αποδείξετε ότι δεν έχετε πλέον πρόσβαση στα Βήματα περπατήματος μιας επαφής, τότε σας έχει αποκλείσει από το να στέλνετε μηνύματα ή να βλέπετε τις Στιγμές της.

    Εάν μπορείτε να δείτε τα καθημερινά τους βήματα, αλλά δεν μπορείτε πλέον να δείτε τις στιγμές τους, αυτό δείχνει ότι σας έχουν αποκλείσει από την προβολή των Στιγμών τους, αλλά εξακολουθείτε να βρίσκεστε στη λίστα επαφών τους.

    Μέθοδος 6: Στείλτε ένα μήνυμα μετάδοσης

    Το μήνυμα εκπομπής WeChat είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να γράψετε ένα μήνυμα με έως και 5.000 χαρακτήρες, το οποίο στη συνέχεια θα παραδοθεί σε όλες τις επαφές σας στις συνομιλίες τους. Σας βοηθά να μοιράζεστε γρήγορα πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην καθημερινότητά σας. Μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις επιχειρήσεις να στέλνουν ειδήσεις ή πληροφορίες προϊόντων σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων.

    Όταν θέλετε να μάθετε αν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WeChat, η αποστολή ενός άμεσου μηνύματος μπορεί να είναι λίγο άβολο και για τους δύο σας, ειδικά αν η τελευταία συνομιλία δεν πήγε τόσο καλά. Σε μια τέτοια κατάσταση, ένα μήνυμα μετάδοσης μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλη την αμηχανία. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρονομετρήσετε το μήνυμα ώστε να συμπέσει με μια σημαντική περίσταση ή γεγονός. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε χαιρετισμούς σε όλους κατά τη διάρκεια διακοπών.

      Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Nintendo Switch Modding

    Δείτε πώς μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα μετάδοσης:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή WeChat.
  • Πατήστε “Εγώ” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Ρυθμίσεις”.
  • Πατήστε «Γενικά».
  • Πατήστε «Εργαλεία WeChat» και μετά επιλέξτε «Μηνύματα εκπομπής».
  • Πατήστε «Αποστολή τώρα» και μετά «Νέο μήνυμα μετάδοσης».
  • Επιλέξτε τις επαφές που θα συμπεριλάβετε στη μετάδοσή σας και βεβαιωθείτε ότι αυτός που μπορεί να σας έχει αποκλείσει είναι μία από αυτές.
  • Πληκτρολογήστε το μήνυμα και πατήστε “Αποστολή”.
  • Εάν λάβετε ένα μήνυμα σχολίων που σας ενημερώνει ότι το μήνυμά σας δεν μπορούσε να σταλεί στην εν λόγω επαφή ή ότι το μήνυμα απορρίφθηκε, αυτό επιβεβαιώνει ότι σας έχουν αποκλείσει στο WeChat.

    Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

    Τι συμβαίνει όταν αποκλείεστε στο WeChat;

    Εάν κάποιος σας αποκλείσει, το WeChat δεν θα σας στείλει ειδοποίηση. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα κόκκινο θαυμαστικό σε οποιοδήποτε μήνυμα προσπαθείτε να στείλετε. Επίσης, θα λάβετε ανατροφοδότηση που δημιουργείται από το σύστημα που λέει, “Αυτό το μήνυμα στάλθηκε με επιτυχία αλλά απορρίφθηκε από τον παραλήπτη”.

    Μείνετε ενημερωμένοι

    Το WeChat είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μείνετε σε επαφή με τους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι απογοητευτικό όταν αποκλείεστε από μία από τις επαφές σας. Αν και δεν υπάρχει άμεσος τρόπος να το μάθετε σίγουρα, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε.

    Θα μπορούσατε να αποκλειστείτε για διάφορους λόγους, αλλά η ουσία είναι ότι το άλλο άτομο θέλει λίγο χώρο και δεν θέλει να αλληλεπιδράσει μαζί σας (ή πιθανώς με κανέναν). Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να αντεπιτεθείτε με τον δικό σας τρόπο, το καλύτερο είναι να σεβαστείτε την απόφασή τους και να συνεχίσετε τη ζωή σας. Κάνοντας αυτό τους δίνει επίσης χρόνο να σκεφτούν τα πράγματα χωρίς να αισθάνονται πίεση από περιττές ψηφιακές αλληλεπιδράσεις.

    Σας έχει αποκλείσει ποτέ κάποιος στο WeChat; Πως βρηκες?

    Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.