Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις γεμάτη μπαταρία στο Chrome

Οι ειδοποιήσεις φόρτισης μπαταρίας είναι πολύ χρήσιμες για την παρακολούθηση της υγείας της μπαταρίας σας. Σε περιπτώσεις όπου έχετε να κάνετε με μια μπαταρία if-fy ή πρέπει να ελέγξετε εάν η μπαταρία σας φορτίζεται πολύ γρήγορα, βοηθάει να γνωρίζετε πότε η μπαταρία έχει φτάσει σε πλήρη φόρτιση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες εφαρμογές και σενάρια για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις γεμάτη μπαταρία, αλλά εάν χρησιμοποιείτε το Chrome, μια επέκταση που ονομάζεται Battreminder μπορεί επίσης να στείλει αυτές τις ειδοποιήσεις.

Το πλεονέκτημα της χρήσης επέκτασης προγράμματος περιήγησης είναι ότι δεν έχει σημασία ποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιείτε. Η επέκταση χρησιμοποιεί το εγγενές σύστημα ειδοποιήσεων του λειτουργικού σας συστήματος. Εάν χρησιμοποιείτε ένα Chromebook, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι αυτό θα λειτουργήσει και με αυτό.

  Λάβετε ειδοποιήσεις για την επιφάνεια εργασίας Chrome όταν ολοκληρωθεί η λήψη των αρχείων

Ειδοποιήσεις για πλήρη μπαταρία

Εγκαταστήστε το Battreminder από το Chrome Web Store. Προσθέτει ένα εικονίδιο δίπλα στη γραμμή URL που θα σας πει ποιο είναι το τρέχον ποσοστό μπαταρίας.

Μόλις η μπαταρία σας φορτιστεί πλήρως, θα λάβετε μια ειδοποίηση που θα σας ενημερώνει ότι η μπαταρία σας είναι γεμάτη.

Η επέκταση δεν σας ενοχλεί με ειδοποιήσεις. Θα λάβετε μία ειδοποίηση και εξαρτάται από εσάς να αποσυνδέσετε τον φορητό υπολογιστή σας ή να τον αφήσετε να παραμείνει συνδεδεμένος σε τροφοδοτικό. Η επέκταση δεν μπορεί επίσης να προγραμματιστεί για να σας ειδοποιεί όταν η μπαταρία σας φτάσει σε συγκεκριμένα επίπεδα φόρτισης. Ωστόσο, είναι ένα πόνυ με ένα κόλπο, αν χρησιμοποιείτε Chromebook, θα σας αρέσει αυτό που μπορεί να κάνει.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις Ταινίες Google Play για Chrome και Chrome OS

Περιττό να πούμε ότι αυτή η επέκταση λειτουργεί μόνο εφόσον έχετε ανοιχτό το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Εάν θέλετε να συνεχίσει να λειτουργεί αφού κλείσετε το Chrome, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εκτέλεση εφαρμογών παρασκηνίου στο Chrome. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές επάνω δεξιά. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που ανοίγει. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και αναπτύξτε τις Ρυθμίσεις για προχωρημένους.

Στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Σύστημα και ενεργοποιήστε την επιλογή “Συνέχεια εκτέλεσης εφαρμογών παρασκηνίου όταν το Google Chrome είναι κλειστό”. Αφού ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για πλήρη μπαταρία μέσω του Chrome ακόμα κι αν το πρόγραμμα περιήγησης δεν λειτουργεί. Θα δείτε επίσης το Chrome ως μια διαδικασία που εκτελείται σε όποιο διαχειριστή εργασιών χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, το Chrome θα εμφανίσει ένα εικονίδιο στο δίσκο συστήματος για να υποδείξει ότι εκτελείται στο παρασκήνιο. Το πρόγραμμα περιήγησης προφανώς θα καταναλώσει πόρους συστήματος, αλλά ο αντίκτυπος θα είναι πολύ μικρότερος από ό,τι αν είχατε το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτό με πολλές καρτέλες και άλλες επεκτάσεις που λειτουργούν ενεργά.

  Γιατί δεν πρέπει ποτέ να απενεργοποιείτε τις αυτόματες ενημερώσεις στο Chrome

Δεν σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επέκταση για να μετρήσετε εάν η μπαταρία σας είναι υγιής ή όχι. Είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης μπαταρίας και τίποτα περισσότερο.