Λάβετε ειδοποιήσεις για την επιφάνεια εργασίας Chrome όταν ολοκληρωθεί η λήψη των αρχείων

Πέρυσι, σε σχέση με τις πολλές εκδόσεις του Firefox που κυκλοφόρησαν, η έκδοση 20 είχε ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά. έναν ανανεωμένο διαχειριστή λήψεων. Ο Firefox ειδοποιούσε πάντα τους χρήστες όταν ολοκληρώνεται η λήψη, αλλά ο νέος διαχειριστής λήψεων έκανε πιο εύκολη την πρόσβαση στα αρχεία. Το Chrome διαθέτει μια γραμμή λήψεων που σας επιτρέπει να βλέπετε την πρόοδο της λήψης, να ανοίγετε ένα αρχείο ή τον φάκελο στον οποίο έχει αποθηκευτεί. Αν θυμάστε, το Chrome πρόσθεσε Ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας σας που συνδέονται με τη συσκευή σας Android όσον αφορά τους χάρτες και τον καιρό, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλες εφαρμογές και επεκτάσεις για να σας στέλνουν ειδοποιήσεις. Αυτό κάνει το Download Notifier. Είναι μια ειδοποίηση επιφάνειας εργασίας, η οποία δρομολογείται μέσω του συστήματος ειδοποιήσεων του ίδιου του Chrome που σας ειδοποιεί όταν ολοκληρωθεί η λήψη και σας επιτρέπει να ανοίξετε το φάκελο στον οποίο έχει γίνει λήψη του αρχείου.

  Πώς να μεταδώσετε περιεχόμενο από το Chrome στο Google Home σας

Μόλις εγκατασταθεί, η επέκταση θα σας δώσει μια ειδοποίηση για το τελευταίο αρχείο που κατεβάσατε. Εάν κάνετε κλικ στην επιλογή “Αποκάλυψη στο Finder”, θα ανοίξει ένα παράθυρο Windows Explorer ή Finder (εάν είστε σε Mac) με επιλεγμένο το ληφθέν αρχείο.

Συνδυάζεται αρκετά καλά με άλλες κάρτες στο αναδυόμενο παράθυρο ειδοποιήσεων και μπορεί να απορριφθεί κάνοντας κλικ στο κουμπί κλεισίματος επάνω δεξιά.

Το Download Notifier προσθέτει επίσης ένα κουμπί δίπλα στη γραμμή URL, το οποίο, όταν κάνετε κλικ, ανοίγει τη σελίδα λήψεων. Το κουμπί δείχνει επίσης πόσα αρχεία γίνονται λήψη αυτή τη στιγμή. Η επέκταση καλύπτει σχεδόν τις λήψεις είτε εργάζεστε στο ίδιο παράθυρο του Chrome που χειρίζεται τη λήψη είτε εάν έχετε αλλάξει εντελώς σε διαφορετικό παράθυρο ή εφαρμογή. Για κάποιους, το κουμπί μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμο, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις επεκτάσεις του Chrome, μπορεί να είναι κρυφό.

  Πώς να μεταφέρετε καρτέλες Chrome μεταξύ iPhone, iPad και Mac

Μου αρέσει το Download Notifier επειδή μιμείται, σε κάποιο βαθμό, μια δυνατότητα του Firefox που μου αρέσει πολύ, αλλά και επειδή η επέκταση χρησιμοποιεί καλά τις ειδοποιήσεις του Chrome. Ωστόσο, η επέκταση έχει τα μειονεκτήματά της. Εάν κάνετε κλικ στο όνομα του αρχείου στην ειδοποίηση, το ίδιο το αρχείο δεν ανοίγει και αυτό είναι ένα πράγμα με το οποίο είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Η επέκταση κάνει κάτι ακόμα. απενεργοποιεί τη γραμμή λήψεων. Εάν το εγκαταστήσετε, αποχαιρετάτε τη γραμμή λήψεων και τη δυνατότητα “κλικ για να ανοίξετε το αρχείο λήψης”. Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να δείτε την πρόοδο λήψης από το εικονίδιο της γραμμής εργασιών του Chrome, αν και είναι λιγότερο χρήσιμο, επειδή δεν μπορείτε να πείτε ποιο είναι το μέγεθος του αρχείου χωρίς να επισκεφτείτε τη σελίδα Λήψεις. Η επέκταση έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά ξεκινάει αρκετά καλά.

  Αυτόματη σίγαση του ήχου που αναπαράγεται σε όλες τις ανενεργές καρτέλες στο Chrome

Εγκαταστήστε το Download Notifier από το Chrome Web Store