Πώς να κρύψετε τα likes στο Instagram

Ακόμη και μετά από περίπου μια δεκαετία εξέλιξής του, ο πυρετός του Instagram είναι στα ίδια επίπεδα μεταξύ των ανθρώπων παγκοσμίως.

Ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger ίδρυσαν το Instagram το 2010 ως πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Αργότερα η Facebook Inc. απέκτησε το Instagram. Τώρα έχει δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, που μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από οτιδήποτε κάνουν, βλέπουν, ακούν ή αισθάνονται.

Το Instagram είναι σαν μια τάση στη νεολαία, ωστόσο ακόμη και η παλαιότερη γενιά επιδεικνύει το ίδιο πάθος για αυτό.

Η χρήση του Instagram δεν περιορίζεται μόνο σε ψυχαγωγικούς σκοπούς. Διάφορες μικρές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα για την προώθηση της εργασίας τους. Η ενεργή συμμετοχή του ευρύτερου κοινού στο Instagram επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσελκύσουν το κοινό και να το προσελκύσουν μέσω των στρατηγικών μάρκετινγκ που εφαρμόζουν.

Έτσι έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο. Τα πολλά εκπληκτικά χαρακτηριστικά του συμβάλλουν στην τεράστια δημοτικότητά του όπως:

  • Εύκολη κοινή χρήση φωτογραφιών
  • Γρήγορες επιλογές κοινής χρήσης ζωντανών βίντεο
  • Άμεσες επιλογές για τη δημιουργία μικρών τροχών
  • Βελτιωμένη αφοσίωση προσθέτοντας προσαρμοσμένους υπότιτλους και τίτλους
  • Προωθητική υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων
  • Εύκολος χειρισμός μέσω της εφαρμογής Instagram

Likes στο Instagram: Μια μορφή κοινωνικού νομίσματος

Υπήρχαν συνεχείς αντιφάσεις στα επιχειρήματα που σχετίζονται με τη σημασία των likes στο Instagram.

  Πώς να κατεβάσετε όλες τις φωτογραφίες σας από το Instagram

Ωστόσο, η απόκτηση γνήσιων likes για μια ανάρτηση στο Instagram δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτό συμβαίνει επειδή, στη βιασύνη τόσων πολλών αναρτήσεων και περιεχομένου, είναι πολύ δύσκολο να εντυπωσιάσεις τους θεατές. Το να τους αρπάξεις μια καρδιά απαιτεί πολλή προσπάθεια και σκέψη. Ο αριθμός των “μου αρέσει” που λαμβάνει μια ανάρτηση αντιπροσωπεύει πόσο τους άρεσε το περιεχόμενό σας.

Για το ευρύ κοινό που μοιράζεται αναρτήσεις για ψυχαγωγία, ο αριθμός των likes μπορεί να είναι απλώς ένας ενθουσιασμός. Αλλά για τις επιχειρήσεις, τα likes είναι σημαντικά κριτήρια για τη μέτρηση της αφοσίωσης που προσφέρει μια ανάρτηση. Υπάρχει μια τεράστια σειρά επιχειρήσεων που ανταγωνίζονται στο Instagram. Ως αποτέλεσμα, για να ξεχωρίσει μια επιχείρηση από τον ανταγωνισμό, τα υψηλά likes, τα σχόλια και τα shares είναι απαραίτητα.

Πολλοί λόγοι κάνουν τα likes στο Instagram κοινωνικό νόμισμα:

Ενισχύει την προσέγγιση χρηστών

Ο αλγόριθμος Instagram θεωρεί ότι τα “μου αρέσει” σας μετρούν για να δημιουργήσουν μια σχέση μεταξύ των αναρτήσεών σας και των χρηστών του. Παρατηρεί ποιοι χρήστες ενδιαφέρονται για τις αναρτήσεις σας και ποιου είδους. Ως αποτέλεσμα, η IG προβάλλει τις αναρτήσεις σας σε όλο και περισσότερα άτομα και ο αριθμός των like αυξάνεται. Αυτό τελικά επεκτείνει την εμβέλεια των αναρτήσεών σας.

Αυξάνει την εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών

Είναι γεγονός ότι το κοινό εδώ θεωρεί τα likes ως μέτρο εμπιστοσύνης. Προσεγγίζουν περισσότερο τις επωνυμίες ή τους influencers που έχουν περισσότερα likes και shares. Περισσότεροι άνθρωποι που ελκύονται από τις αναρτήσεις σας σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο μιλούν για την επωνυμία σας. Αυτό ενισχύει τη φήμη της επωνυμίας και συνεπώς την αξιοπιστία μεταξύ των χρηστών.

  Το Instagram παραβιάστηκε και το email άλλαξε – Βήματα για την ανάκτηση του λογαριασμού σας

Βοηθά στην αξιολόγηση των προσπαθειών σας

Ένας υψηλός αριθμός “μου αρέσει” θα σας ενημερώσει για την αποτελεσματικότητα των αναρτήσεών σας. Ταυτόχρονα, ένας χαμηλός αριθμός “μου αρέσει” θα σας ενημερώσει ποιο περιεχόμενο δεν αρέσει στους χρήστες. Σημαίνει ότι τα likes μπορούν να σας βοηθήσουν να αναλύσετε τις προσπάθειές σας και να ξέρετε πού πρέπει να εστιάσετε περισσότερο.

Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα

Τα υψηλά likes μπορούν να εξαλείψουν την ανάγκη προβολής ακριβών διαφημίσεων στο Instagram για την επιχείρησή σας. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να προβάλλετε διαφημίσεις, αυτές μπορούν να σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα αποτελέσματα με λιγότερες δαπάνες. Καθώς η οργανική σας εμβέλεια θα είναι πολύ ευρύτερη. Έτσι μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα.

Γιατί υπάρχει η επιλογή απόκρυψης Likes στο Instagram;

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία των likes, σίγουρα θα σκεφτόσασταν γιατί υπάρχει ακόμη και μια τέτοια επιλογή.

Αυτή η ερώτηση μπορεί απλά να απαντηθεί λέγοντας ότι είναι μόνο προς όφελός μας. Αρχικά, η εταιρεία πειραματίστηκε με την απόκρυψη αρίθμησης συμπαθειών για μερικές χώρες. Αυτό έγινε για να απελευθερωθεί η πίεση του να πάρει περισσότερα likes από το μυαλό των ανθρώπων.

Σύμφωνα με α μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 513 έφηβες στη Βραζιλία Το 2020, παρατηρήθηκε ότι το 78% από αυτούς προσπάθησαν να αλλάξουν μέρη του σώματός τους που δεν τους άρεσαν πριν δημοσιεύσουν φωτογραφίες.

  Πώς να μάθετε ποιος δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram

Το 2019, Το 25% των εφήβων κατέγραψε ότι ήταν θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού.

Πραγματοποιήθηκαν αρκετές μελέτες για την κατανόηση της επιρροής της κοινωνικής δικτύωσης στους εφήβους.

Ως αποτέλεσμα του πειράματος, το Instagram κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα ήταν καλά για κάποιους και φτωχά για άλλους. Ως εκ τούτου, στις 26 Μαΐου 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επιλογή απόκρυψης των like στο Instagram και το Facebook.

Πώς να κρύψετε τα likes στο Instagram;

Φυσικά, ο καθένας έχει τη δική του προτεραιότητα για το αν θέλει να κρύψει τα likes ή να τα κρατήσει δημόσια. Και αν σας ενδιαφέρει να κρύψετε τον αριθμό των “μου αρέσει”, αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε αυτό, ακολουθούν τα βήματα:

  • Πατήστε στο μενού που υπάρχει στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας προφίλ. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
  • Πατήστε στην επιλογή «Απόρρητο».
  • Στην περιοχή Αλληλεπιδράσεις, πατήστε “Αναρτήσεις”.
  • Τώρα εναλλάξτε την επιλογή “Απόκρυψη μετρήσεων “Μου αρέσει και προβολής” για να την ενεργοποιήσετε.

Και αυτό είναι όλο. Τώρα δεν πρόκειται να δείτε τον αριθμό των like σε καμία από τις δικές σας αναρτήσεις.

Απενεργοποίηση “Μου αρέσει” σε μια συγκεκριμένη δημοσιευμένη ανάρτηση

  • Επιλέξτε τη δημοσίευση για την οποία θέλετε να κρύψετε τα likes.
  • Πατήστε στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της ανάρτησης.
  • Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε την επιλογή “Απόκρυψη πλήθους αρέσει”.

Και ο αριθμός των like θα εξαφανιστεί.

συμπέρασμα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν θετικές και αρνητικές επιπτώσεις και εξαρτώνται από τη δική σας στάση απέναντι σε αυτά. Έτσι, όποιος και αν είναι ο λόγος που μπορείτε απλά να αποκρύψετε τον αριθμό των likes με τα παραπάνω βήματα.

Εάν ενδιαφέρεστε για τον τομέα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να δείτε αυτά τα μαθήματα διαχείρισης κοινωνικών μέσων.