Πώς να μάθετε ποιος δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram

Το Instagram είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει βοηθήσει πολλούς παράγοντες επιρροής να δημιουργήσουν την κοινότητά τους στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο λογαριασμός σας διαγραφεί, θα είναι χάος για πολλούς από εσάς. Και σίγουρα όλοι θα θέλουν να βγουν από αυτήν την κατάσταση όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να μάθετε ποιος έφτιαξε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram και να εντοπίσετε επίσης έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram.

Πώς να μάθετε ποιος δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram

Εάν δεν είστε σίγουροι για έναν συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram και θέλετε να μάθετε πώς να επιβεβαιώσετε αν είναι ψεύτικο ή όχι, διαβάστε τους τρόπους που δίνονται ακριβώς παρακάτω για να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα.

Πώς να αναγνωρίσετε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram;

Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος για να βρείτε ποιος έφτιαξε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram, καθώς ένας ψεύτικος λογαριασμός Instagram δημιουργείται με την προσοχή ότι κανείς δεν μπορεί να τον παρακολουθήσει. Μερικές φορές το VPN χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας ψεύτικης και μη ανιχνεύσιμης τοποθεσίας και χρησιμοποιούνται πλαστά στοιχεία επικοινωνίας έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να επικοινωνήσει με το πραγματικό άτομο πίσω από τον ψεύτικο λογαριασμό. Ωστόσο, μπορείτε να εξετάσετε τα ακόλουθα μέτρα για να διαπιστώσετε εάν ο λογαριασμός είναι ψεύτικος ή όχι.

  Πώς να δείτε αναρτήσεις με προηγούμενα like στο Instagram

Σημείωση: Αυτές οι μέθοδοι δεν μπορούν ποτέ να σας δώσουν την 100% εγγύηση ότι ο εν λόγω λογαριασμός είναι πλαστός. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε κάποιες πληροφορίες με τη βοήθεια αυτών των μεθόδων για να προσδιορίσετε την αυθεντικότητα αυτού του λογαριασμού.

1. Επιθεωρήστε την εικόνα προφίλ του ύποπτου λογαριασμού. Εάν το πραγματικό άτομο δεν ταιριάζει με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε αυτόν τον λογαριασμό, ο λογαριασμός είναι πιθανό να είναι ψεύτικος.

2. Εξετάστε το όνομα χρήστη του λογαριασμού. Εάν δεν φαίνεται σχετικό ή περιέχει λέξεις όπως αντίγραφο ασφαλείας, όπως φαίνεται παρακάτω, τότε αυτός ο λογαριασμός μπορεί να θεωρηθεί ψεύτικος.

3. Συγκρίνετε τους ακόλουθους και τον αριθμό των ακολούθων αυτού του λογαριασμού. Εάν ο αριθμός που ακολουθεί είναι υψηλός σε σύγκριση με τον αριθμό των ακολούθων, τότε ο λογαριασμός είναι πιθανό να είναι ψεύτικος.

4. Εάν το βιογραφικό αυτού του προφίλ λογαριασμού φαίνεται ανεπιθύμητο ενώ σας ζητά να επισκεφτείτε διαφορετικούς λογαριασμούς ή άσχετες σελίδες, τότε αυτή η σελίδα είναι ως επί το πλείστον ψεύτικη.

Μπορεί το Instagram μου να εντοπιστεί σε εμένα;

Ναι, ο λογαριασμός σας στο Instagram μπορεί να εντοπιστεί σε τέτοιες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπου οι χρήστες ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους για να τις δει ο κόσμος. Είναι εύκολο να εντοπίσετε λογαριασμούς με τη βοήθεια της τοποθεσίας της διεύθυνσης IP από όπου ανέβηκε το περιεχόμενο πολυμέσων. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων υπηρεσιών IP όπως το IP2Location.

  Πώς να ανεβάσετε τις καλύτερες εικόνες Instagram

Σημείωση: Οι αναρτήσεις πολυμέσων μπορούν να αναρτηθούν χρησιμοποιώντας ένα VPN με διαφορετική ή άγνωστη τοποθεσία. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα μέσα μεταφορτώθηκαν μόνο από ένα συγκεκριμένο μέρος.

Μπορεί κάποιος να με παρακολουθήσει από το Instagram;

Ναι, οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθεί τον λογαριασμό σας στο Instagram εάν έχει ανέβει μέσα σε αυτόν. Τις περισσότερες φορές, η παρακολούθηση γίνεται με σκοπό είτε την πρόσβαση στο κρυφό περιεχόμενο του εν λόγω λογαριασμού είτε την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων στους χρήστες-στόχους με κακόβουλους συνδέσμους. Και μπορεί να γίνει με τη βοήθεια παρακολούθησης της τοποθεσίας IP από όπου δημοσιεύονται τα μέσα. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία VPN, οι αναρτήσεις πολυμέσων του Instagram μπορούν να μεταφορτωθούν από μια άγνωστη τοποθεσία για να κάνουν τον λογαριασμό σας μη ανιχνεύσιμο.

Μπορείτε να εντοπίσετε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram; Μπορεί κάποιος να εντοπίσει έναν λογαριασμό IG;

Ναι, εάν έχει μεταφορτωθεί κάποιο περιεχόμενο σε αυτόν τον λογαριασμό Instagram, τότε υπάρχουν πιθανότητες να παρακολουθήσετε αυτόν τον λογαριασμό Instagram. Μπορείτε να αναφέρετε έναν ψεύτικο λογαριασμό με τη βοήθεια αυτών των οδηγιών που παρέχονται από το Instagram. Μπορείτε να μάθετε εάν ένας λογαριασμός είναι ψεύτικος ή όχι με τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω σε αυτό το άρθρο. Ωστόσο, ο εντοπισμός ενός ψεύτικου λογαριασμού Instagram μπορεί να είναι δύσκολος μερικές φορές, επειδή μπορεί να μην περιέχει πολυμέσα και ακόμη και τα στοιχεία επικοινωνίας όπως το αναγνωριστικό αλληλογραφίας μπορεί να είναι πλαστά ή κρυφά.

  Πώς να κρύψετε μια ανάρτηση στο Instagram

Μπορεί η αστυνομία να εντοπίσει την προέλευση ενός λογαριασμού Instagram; Μπορεί η αστυνομία να παρακολουθεί ψεύτικους λογαριασμούς Instagram;

Όχι, δεν είναι πρακτικά εφικτό και για την αστυνομία να εντοπίσει έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram επειδή οι ψεύτικοι λογαριασμοί Instagram δημιουργούνται κυρίως με δόλια στοιχεία επικοινωνίας. Και ακόμη και μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας VPN, έτσι ώστε η τοποθεσία να μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την τοποθεσία που δημιουργήθηκε πραγματικά ο λογαριασμός. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την κατάσταση, δεν είναι δυνατό για την αστυνομία να εντοπίσει τον λογαριασμό στο Instagram.

Μπορεί η αστυνομία να παρακολουθεί ένα απενεργοποιημένο Instagram;

Ναί. Το Instagram αποθηκεύει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την απενεργοποίηση του λογαριασμού σας. Και αν ο νόμος ζητήσει αυτές τις πληροφορίες λόγω ορισμένων εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο που γίνονται μέσω αυτού του λογαριασμού, το Instagram θα δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες λογαριασμού στο νόμο. Έτσι, αυτό θα οδηγήσει στο να μπει ο χρήστης σε μπελάδες για τις αδικίες.

Μπορεί το ηλεκτρονικό έγκλημα να παρακολουθεί το Instagram;

Ναί. Εάν υποβληθεί αυθεντική καταγγελία για οποιονδήποτε συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram που έχει επιδοθεί σε οποιοδήποτε είδος εγκλήματος, η αστυνομία του κυβερνοχώρου έχει το δικαίωμα να λάβει τα στοιχεία του λογαριασμού σας απευθείας από το ίδιο το Instagram.

Πώς να μάθετε ποιος έφτιαξε έναν ψεύτικο λογαριασμό Instagram; Πώς να μάθετε την ταυτότητα ενός ψεύτικου λογαριασμού Instagram;

Είναι κάπως αδύνατο να μάθετε ποιος δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram ή να αναγνωρίσετε τέτοιους λογαριασμούς. Αυτοί οι λογαριασμοί μπορούν να αναγνωριστούν μόνο εάν το όνομα του κύριου λογαριασμού και ο αντίστοιχος σύνδεσμος αναφέρονται στο βιογραφικό του προφίλ του ψεύτικου λογαριασμού.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να μάθετε ποιος έφτιαξε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Instagram. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.