Πώς να κρύψετε τα σήματα βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο macOS

Το ανθρώπινο μυαλό είναι ικανό να κάνει εκπληκτικά πράγματα όταν προσπαθεί να χρονοτριβεί. Οι καλύτεροι έλεγχοι για να μην χάνουμε χρόνο όταν εργαζόμαστε συχνά αποτυγχάνουν. Προκειμένη περίπτωση; κονκάρδες εικονιδίων εφαρμογών βάσης. Το Do Not Disturb στο macOS, σε αντίθεση με το αντίστοιχο iOS, δεν προορίζεται να σας βοηθήσει να κοιμάστε όλη τη νύχτα χωρίς να σας ενοχλούν οι ειδοποιήσεις. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε στην εργασία κλείνοντας τις ειδοποιήσεις ειδοποιήσεων. Οι ειδοποιήσεις δεν εμφανίζονται όταν έχετε νέο email ή μήνυμα, ώστε να μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Ωστόσο, τα σήματα εικονιδίων βάσης θα εξακολουθούν να ενημερώνονται και μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή. Το Undisturbed είναι μια εφαρμογή macOS που μπορεί να κρύψει τα σήματα βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο macOS Mojave

Απόκρυψη σημάτων βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε

Ανενόχλητος είναι δωρεάν αλλά έχει και επαγγελματική έκδοση. Η έκδοση pro σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε την εφαρμογή όταν συνδέεστε στο σύστημά σας και σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατάσταση ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της εφαρμογής κάνοντας κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού.

Χωρίς το Undisturbed, έτσι φαίνεται το Dock όταν το Do Not Disturb είναι ενεργοποιημένο. Μπορείτε να δείτε το σήμα για την εφαρμογή Mail.

Εγκαταστήστε και εκτελέστε την εφαρμογή. Θα προσθέσει ένα εικονίδιο μισοφέγγαρου στη γραμμή μενού. Κάντε κλικ στο εικονίδιο της γραμμής μενού και επιλέξτε Enable Undisturbed από το μενού.

  Πώς να κατεβάσετε κάθε ταπετσαρία iOS και macOS Ever

Μόλις ενεργοποιηθούν, τα εικονίδια σημάτων σε όλες τις εφαρμογές που έχουν νέες/μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις θα εξαφανιστούν.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σήμα από την εφαρμογή Mac App Store εξακολουθεί να είναι ορατό. Αυτές οι ενημερώσεις είναι είτε πολύ σημαντικές για να τις αγνοήσουμε, είτε δεν πρόκειται να ενημερώνονται αρκετά συχνά ώστε να αποσπούν την προσοχή.

Το Undisturbed δεν κάνει τίποτα υπερβολικά περίπλοκο. Στην πραγματικότητα, η επιλογή απόκρυψης αυτών των σημάτων εικονιδίων εφαρμογών βάσης υπάρχει στις προεπιλεγμένες Προτιμήσεις συστήματος στις ειδοποιήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε ανά εφαρμογή ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν ένα σήμα στο dock. Εάν βρείτε το σήμα εντελώς άχρηστο, προχωρήστε και κρύψτε το μέσω των ρυθμίσεων συστήματος. Εάν θέλετε να γνωρίζετε πόσα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα και υπενθυμίσεις χρειάζονται την προσοχή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Undisturbed.

  Δείτε τις ταινίες iTunes της εβδομάδας από τη γραμμή μενού σας στο macOS

Ίσως η Apple θα έπρεπε να έχει συμπεριλάβει μια επιλογή για να το κάνει αυτό στο Do Not Disturb. Είναι κατανοητό γιατί δεν το έκανε. Τα σήματα είναι ένας κάπως μη παρεμβατικός τρόπος για να μάθετε για νέα email και μηνύματα. Ίσως είναι πολύ μικρή δυνατότητα/βελτίωση για να τραβήξει την προσοχή της Apple, αλλά ως έχει, υπάρχει μια εφαρμογή που μπορεί να κρύψει τα σήματα βάσης στη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Περιορισμοί

Η έκδοση pro δεν διαθέτει δυνατότητα προγραμματισμού και η εφαρμογή δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί αυτόματα όταν ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο macOS.