Συνεχίστε με τον Microsoft Edge για iOS και Android

Η Microsoft κυκλοφόρησε το Edge για iOS και Android. Η εφαρμογή, προς το παρόν, βρίσκεται σε έκδοση beta. Εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα Windows Insider, μπορείτε να εγγραφείτε για να δοκιμάσετε το Microsoft Edge Preview για iOS και Android. Μπορεί να νομίζετε ότι υπάρχουν αρκετά προγράμματα περιήγησης για iOS και Android, αλλά υπάρχει πάντα χώρος για ένα ακόμη. Δεδομένου ότι πρέπει να είστε μέρος του προγράμματος Insider των Windows με μια έκδοση προεπισκόπησης εγκατεστημένη αυτήν τη στιγμή σε ένα σύστημα, δεν θα μπορούν όλοι να το δοκιμάσουν. Ακολουθεί η κριτική μας για τον Microsoft Edge για iOS και Android.

Για να είμαστε δίκαιοι, αυτή η εφαρμογή είναι σε έκδοση beta. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή θα είναι μια αξιολόγηση χαρακτηριστικών και όχι μια αξιολόγηση απόδοσης. Η εφαρμογή χάλασε όταν προσπαθήσαμε να συνδεθούμε, οπότε έχει τα σφάλματα και τα προβλήματά της.

Δυνατότητες προεπισκόπησης του Microsoft Edge

Η προεπισκόπηση του Microsoft Edge υποστηρίζει μια τακτοποιημένη διεπαφή με καρτέλες με καρτέλες ανώνυμης περιήγησης/ιδιωτικές. Υπάρχει μια δυνατότητα γρήγορης κλήσης που διαθέτουν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης για κινητά και υπάρχει μια λίστα ανάγνωσης παρόμοια με αυτή που έχετε στο Microsoft Edge για Windows 10.

  Πώς το iOS 14 μπορεί να σας βοηθήσει να τραβήξετε καλύτερες φωτογραφίες στο iPhone σας

Συγχρονισμός λογαριασμού Windows Live

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Edge για iOS και Android χωρίς να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Live, ωστόσο, είναι καλύτερο όταν συνδέεστε. Επίσης, η Microsoft θέλει το ιστορικό περιήγησής σας, αλλά σας ζητάει αυτήν τη φορά αντί να το παίρνει απλώς.

Bar Code/Σαρωτής κωδικών QR

Το Edge για iOS και Android διαθέτει ενσωματωμένο γραμμικό κώδικα και σαρωτή κώδικα QR. Για να το χρησιμοποιήσετε, πατήστε το μικρό εικονίδιο μείον δίπλα στο πεδίο αναζήτησης σε μια νέα σελίδα καρτέλας.

Αντίστροφη αναζήτηση εικόνων

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε αντίστροφη αναζήτηση εικόνων στο Edge για iOS και Android. Πατήστε το ίδιο κουμπί μείον μέσα στο πεδίο αναζήτησης σε μια νέα καρτέλα. Επιλέξτε «Κάμερα» ή «Συλλογή» για να τραβήξετε/ανεβάσετε μια εικόνα. Μόλις μεταφορτωθεί η εικόνα, το πρόγραμμα περιήγησης θα την αναζητήσει στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

  Λάβετε ηχητικές οδηγίες για τη λήψη selfie με την πίσω κάμερα [Android]

Μηχανή αναζήτησης

Το Bing είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Edge για iOS και Android, αλλά ευτυχώς, μπορείτε να την αλλάξετε.

Οι επιλογές είναι κωδικοποιημένες, δηλαδή περιορισμένες. Μπορείτε να ρυθμίσετε το Google ή το Yahoo να έχει την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Λίστα ανάγνωσης και ηλεκτρονικά βιβλία

Μπορείτε να αποθηκεύσετε συνδέσμους στη λίστα ανάγνωσης στο Edge για iOS και Android. Το Edge για Windows 10 διαθέτει μια προσεγμένη λειτουργία βιβλιοθήκης όπου αποθηκεύονται τα βιβλία που κατεβάζετε από το Windows Store. Προς το παρόν, η λειτουργία βιβλιοθήκης/ηλεκτρονικών βιβλίων δεν είναι ζωντανή, αλλά είναι στα σκαριά. Η βιβλιοθήκη σας θα συγχρονιστεί μεταξύ του επιτραπέζιου υπολογιστή και του τηλεφώνου σας.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Chromecast και του Android TV;

Αποστολή σε υπολογιστή και κέντρο δράσης

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Edge για iOS και Android είναι ότι μπορείτε να στείλετε συνδέσμους στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να σπρώξετε τον σύνδεσμο ώστε να ανοίξει στο Edge ή μπορείτε να τον στείλετε στο Κέντρο ενεργειών ως ειδοποίηση. Πατήστε το εικονίδιο του μικρού τηλεφώνου στο κάτω μέρος της οθόνης για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούν τη χρήση του λογαριασμού σας Microsoft τόσο στο τηλέφωνό σας όσο και στην επιφάνεια εργασίας σας.

Επιφυλάχθηκε η απόφαση

Ο Microsoft Edge για iOS και Android έχει αξιοπρεπείς δυνατότητες, αλλά και πάλι, για μια εφαρμογή beta, δεν πρόκειται να κρίνουμε ακόμη την απόδοση. Λειτουργούσε αρκετά καλά και σίγουρα έχει μερικές δυνατότητες που δεν έχουν άλλα προγράμματα περιήγησης. Φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμο για σταθερή κυκλοφορία. Το UI είναι ωραίο και διαισθητικό.