Δείτε τις ταινίες iTunes της εβδομάδας από τη γραμμή μενού σας στο macOS

Το iTunes δεν είναι μόνο για μουσική και podcast. Η Apple έχει επεκτείνει την αρχική της μουσική προσφορά για να περιλαμβάνει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Μπορείτε να αγοράσετε και να νοικιάσετε τους πιο δημοφιλείς τίτλους, αν και σε αντίθεση με τη μουσική, δεν αξίζουν όλα 0,99 $. Τα καλά νέα είναι ότι το iTunes προσφέρει ένα συγκεκριμένο σύνολο ταινιών προς ενοικίαση κάθε εβδομάδα με μόλις 0,99 $/ταινία. Μοιάζει πολύ με το Apps Gone Free στο iOS App Store, εκτός από το ότι η ταινία νοικιάζεται σε μειωμένη τιμή. Εάν δυσκολεύεστε να παρακολουθείτε τις ταινίες iTunes της εβδομάδας που προσφέρονται, αποκτήστε τις ταινίες της εβδομάδας.

iTunes Ταινίες της Εβδομάδας

Ταινίες της εβδομάδας είναι μια δωρεάν εφαρμογή macOS διαθέσιμη στο Mac App Store. Εκτελείται στη γραμμή μενού και σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε όλες τις ταινίες που περιλαμβάνονται αυτήν τη στιγμή στην προσφορά της ταινίας της εβδομάδας. Εκτελέστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στη γραμμή μενού.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν μια εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στην κάμερα web ή στο μικρόφωνο στο macOS

Η εφαρμογή μπορεί να σας δείξει τις ταινίες iTunes της εβδομάδας από τα καταστήματα των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, της Ολλανδίας και της Ισπανίας. Για να αλλάξετε καταστήματα, κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό κάτω δεξιά στο παράθυρο της εφαρμογής και μεταβείτε στο Store.

Δεν μπορείτε να αγοράσετε ταινίες με Ταινίες της εβδομάδας. Η εφαρμογή χρησιμεύει ως ένας εύκολος στην πρόσβαση κατάλογος για τις ταινίες iTunes της εβδομάδας και τίποτα άλλο. Μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί αγοράς και θα ανοίξει τη σελίδα iTunes της ταινίας στο Safari (ή το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας). Στο Safari, μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του rotten tomatoes και να κάνετε κλικ στο κουμπί Αγορά για να το ανοίξετε στο iTunes.

  Πώς να ανοίξετε πρόσφατα εφαρμογές τερματισμού στο macOS

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία της εβδομάδας μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Εάν διαμένετε σε διαφορετική περιοχή, όπως καθορίζεται από το Apple ID σας, η ταινία ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση στην τιμή των 0,99 $.

Η εφαρμογή έχει μερικές στροφές διεπαφής χρήστη. η κύλιση στο παράθυρο δεν είναι η καλύτερη και μπορεί να έχετε πρόβλημα με την προβολή της επόμενης ή της προηγούμενης ταινίας. Επιπλέον, το κουμπί αγοράς είναι επίσης κομμένο μέσα στο παράθυρο. Μπορείτε ακόμα να κάνετε κλικ σε αυτό, αλλά προφανώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

  Πώς να προσαρμόσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου για το Siri στο macOS Sierra

Ισχύουν περιφερειακοί περιορισμοί

Δεν είναι σαφές πόσο συχνά οι Ταινίες της εβδομάδας ελέγχει για νέες/νέες ταινίες που προσφέρονται, αλλά είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα ελέγχει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι αυτονόητο ότι εάν αυτές οι ενοικιάσεις ταινιών με έκπτωση δεν είναι διαθέσιμες στην περιοχή σας, δεν θα μπορείτε να τις νοικιάσετε. Και πάλι, το Apple ID σας καθορίζει την περιοχή σας. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο Apple ID για ένα από τα υποστηριζόμενα καταστήματα, συνδεθείτε σε αυτό και, στη συνέχεια, νοικιάστε την ταινία. Θα χρειαστείτε μια πιστωτική κάρτα διαμορφωμένη για το συγκεκριμένο Apple ID για να κάνετε την αγορά.