Πώς να κλειδώσετε το προφίλ του Facebook και τα πλεονεκτήματά του

Το Facebook είναι το OG του κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο κατέστρεψε τον κόσμο με την κυκλοφορία του το 2006 στο κοινό.

Από τότε, η πλατφόρμα έχει υποστεί πολλαπλές οπτικές και τεχνολογικές εξελίξεις για να είναι εδώ που είναι σήμερα. Κυκλοφόρησε με απλό στόχο να σας βοηθήσει να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά σας. Ενώ έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο που κοινωνικοποιούμαστε, την ίδια στιγμή, έχει εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να είσαι κοινωνικός χωρίς σωματική επαφή, αλλά μαζί του συνοδεύονται από πολλές απειλές για παραβιάσεις δεδομένων, κλοπή ταυτότητας και κατάχρηση προσωπικών πληροφοριών – όπως συμβαίνει με κάθε άλλη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων.

Για να το αντιμετωπίσετε, είναι καλύτερο να κρατάτε το προφίλ σας στο Facebook κλειδωμένο, έτσι ώστε οι άγνωστοι ή, ενδεχομένως, οι χάκερ να μην έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε τα πάντα σχετικά με το κλείδωμα του προφίλ σας στο Facebook, μαζί με βήματα για το πώς να το κάνετε για να αποκρύψετε την παρουσία σας στο διαδίκτυο και να διατηρήσετε ένα υψηλό επίπεδο απορρήτου.

Οι κίνδυνοι της ύπαρξης δημόσιου προφίλ

Θυμάστε την τελευταία φορά που δημοσιεύσατε στο Facebook για καφέ☕ με τον φίλο σας στο αγαπημένο σας καφέ; Λοιπόν, τι έγινε μετά, προφανώς, εκτός από το να λάβετε πολλά likes και σχόλια στην ανάρτησή σας; Αρχίσατε να βλέπετε διαφημίσεις για καφέ/προϊόντα καφέ και άλλα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε για ένα ωραίο φλιτζάνι καφέ;🤔

Αυτό ακριβώς κάνει το πλοκάμι του Facebook. Παρακολουθεί τη δραστηριότητα και τις κινήσεις των χρηστών σας και τα χρησιμοποιεί σε μέρη που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Όλες οι διαφημίσεις που βλέπετε γύρω σας προκύπτουν από τις αλληλεπιδράσεις σας με αναρτήσεις στο Facebook.

  Αναγκάστε το Facebook να εντοπίζει μικρογραφίες και συνδέσμους κατά την κοινή χρήση μιας διεύθυνσης URL

Εάν δεν έχετε κλειδώσει το προφίλ σας στο Facebook, μπορεί να εκθέτετε τον εαυτό σας σε μια σειρά από πιθανούς κινδύνους. Για παράδειγμα, ένας κακόβουλος άγνωστος μπορεί να κοιτάξει την ενημέρωσή σας ότι πίνετε έναν καφέ με τον φίλο σας, να φτάσει εκεί και να τρέξει μακριά με το πορτοφόλι σας. Και αυτό δεν είναι καν το χειρότερο σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κρύψετε το προφίλ του LinkedIn και να το βάλετε σε stealth mode.

Από την εξόρυξη δεδομένων έως το cyberstalking, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι ανησυχητικές. Οι χάκερ μπορούν να εκμεταλλευτούν τα προσωπικά σας στοιχεία για να εξαπολύσουν στοχευμένες επιθέσεις phishing ή οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορεί να συλλέξουν δεδομένα για να δημιουργήσουν ψεύτικους λογαριασμούς στο όνομά σας. Ίσως υπάρχει κάποιος εκεί έξω που χρησιμοποιεί τη φωτογραφία σας για να δημιουργήσει μια ψεύτικη ταυτότητα για να κάνει ορισμένα πράγματα για εγωιστικό κίνητρο.

Επιπλέον, η υπερβολική κοινή χρήση μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους σε επιθέσεις κοινωνικής μηχανικής και να θέσει σε κίνδυνο την προσωπική και οικονομική σας ασφάλεια.

Με πιο απλά λόγια, σημαίνει ότι βάζετε τα προσωπικά σας στοιχεία ανοιχτά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για κλοπή ταυτότητας.

Επανειλημμένα, έχουμε δει τέτοιες περιπτώσεις να εμφανίζονται στις ειδήσεις. πιστέψτε με, όλα αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από το διαδίκτυο

Οφέλη από τον περιορισμό της πρόσβασης στις προσωπικές σας πληροφορίες

Αν και δεν μπορείτε να περιορίσετε το Facebook να μην παίρνει πληροφορίες από το προφίλ σας, μπορείτε αναμφίβολα να θέσετε όρια και να επιλέξετε τι είναι ελεύθερο να λάβετε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο περιορισμός της πρόσβασης στα προσωπικά σας στοιχεία στο Facebook μπορεί να είναι πολύ επωφελής. Διαθέτει 4 επίπεδα ασφάλειας🔐:

  • Δημόσιο
  • Οι φιλοι
  • Φίλοι, εκτός από γνωστούς
  • Μόνο εγώ

Με την προσεκτική κατανόηση και τον περιορισμό της κοινής χρήσης των δεδομένων σας, προστατεύεστε από πολλούς κινδύνους ασφαλείας που συμβαίνουν κάθε λεπτό σε όλο τον κόσμο. Ο περιορισμός της δραστηριότητάς σας από αγνώστους είναι το πρώτο βήμα για να πάρετε το θέμα στα χέρια σας και να αποτρέψετε αυτά τα αδιάκριτα μάτια από το να προσπαθήσουν να σας καταδιώξουν στο Facebook.

  Γιατί πρέπει να συνδεθείτε με το Google, το Facebook ή την Apple

Προστατεύεστε επίσης από ομάδες κατάχρησης του Facebook που σας στοχεύουν με πληροφορίες που προκαλούν και στοχεύουν στη διάδοση μίσους. Σας δίνει τη δυνατότητα να επιμελείτε την παρουσία σας στο διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας μόνο αυτά που θέλετε να μοιραστείτε με τον εσωτερικό σας κύκλο.

Ασκώντας αυτόν τον έλεγχο, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την πλατφόρμα πιο αυθεντικά, απαλλαγμένα από τους περιορισμούς του δημόσιου ελέγχου.

Η φωτεινή πλευρά του κλειδώματος του προφίλ σας στο Facebook

Το Facebook κυκλοφόρησε τη λειτουργία “Profile Picture Guard” πριν από λίγο καιρό για να προστατεύσει τις φωτογραφίες προφίλ των χρηστών από τη λήψη για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Καθώς η ανταπόκριση ήταν θετική, σύντομα ξεκίνησε τη λειτουργία “Κλείδωμα του προφίλ σας”🔒, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν ποιον και ποιες πληροφορίες θα μοιραστούν με ποιο κοινό.

Αυτό το χαρακτηριστικό απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες αλλά υιοθετήθηκε από όλους, καθώς προσέφερε πολλά οφέλη. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στη φωτεινή πλευρά του κλειδώματος του προφίλ σας στο Facebook:

➡️ Προστασία ευαίσθητων πληροφοριών

Το κλείδωμα του προφίλ σας προστατεύει τις ευαίσθητες πληροφορίες σας, όπως ημερομηνία γέννησης, τόπος γέννησης, σχολεία στα οποία φοιτήσατε, λίστα φίλων, ενδιαφέροντα κ.λπ.

➡️ Αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

Μόνο οι φίλοι σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στη δραστηριότητα χρήστη, τις αναρτήσεις και τις ειδοποιήσεις σας όταν κλειδώνετε το προφίλ σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται ξένοι.

➡️ Προστατεύει τις εικόνες σας

Ένα από τα πιο πολύτιμα θετικά του κλειδώματος του προφίλ σας είναι ότι οποιοσδήποτε χρήστης που δεν βρίσκεται στη λίστα φίλων σας δεν θα έχει πρόσβαση στη φωτογραφία του προφίλ σας ή σε οποιαδήποτε άλλη φωτογραφία που έχετε ανεβάσει στο Facebook. Η ασφάλεια είναι τέτοια που δεν μπορούν καν να μεγεθύνουν ή να επεκτείνουν την εικόνα της οθόνης σας.

  Πώς να σταματήσετε το φιλτράρισμα σχολίων στο Facebook

➡️ Μπορείτε να επιλέξετε ποιος σας κάνει ετικέτα

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικό όταν σας επισημαίνουν αριστερά και δεξιά από άτομα που σχεδόν δεν γνωρίζετε. Ευτυχώς, μπορείτε να επιβάλετε περιορισμούς σχετικά με το ποιος μπορεί να σας προσθέσει ετικέτα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την έγκριση σε μη αυτόματη, ώστε να ελέγχετε κάθε ετικέτα πριν εμφανιστεί στο προφίλ σας.

➡️ Περιορίζει τα δεδομένα σας

Θα έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε τα δεδομένα χρήστη σας από το κοινό. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι φωτογραφίες, οι αναρτήσεις, τα άλμπουμ και οι ιστορίες σας θα είναι ορατές μόνο σε φίλους ή επιλεγμένα άτομα αντί για το κοινό.

Συνολικά, το κλείδωμα του προφίλ σας στο Facebook δεν είναι μόνο θέμα προστασίας. είναι ένα προληπτικό βήμα προς την ανάκτηση της ψηφιακής σας αυτονομίας👍.

Τώρα που ξέρουμε γιατί ίσως θέλουμε να κλειδώσουμε τα προφίλ μας στο Facebook, ας μάθουμε πώς μπορείτε να το κάνετε από το smartphone και τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε επίσης: Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό Instagram.

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ Facebook από smartphone

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Facebook στο τηλέφωνό σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Πατήστε Μενού κάτω δεξιά.

Βήμα 3: Πατήστε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Βήμα 4: Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε το Κλείδωμα προφίλ. Πατήστε πάνω του και κλειδώστε το προφίλ σας.

Το προφίλ σας είναι πλέον κλειδωμένο.

Πώς να κλειδώσετε το προφίλ του Facebook από την επιφάνεια εργασίας

Βήμα 1: Από το πρόγραμμα περιήγησής σας, μεταβείτε στο Facebook.com και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο προφίλ σας πάνω αριστερά.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στις 3 κουκκίδες και επιλέξτε Κλείδωμα προφίλ.

Και τέλος! Το προφίλ σας είναι πλέον κλειδωμένο για το κοινό. Μόνο οι φίλοι στη λίστα σας μπορούν να δουν τις πληροφορίες σας.

Κλείσιμο Σκέψεις

Σε αυτήν την εποχή της προοδευτικής τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, είναι απίστευτα σημαντικό να προστατεύετε τα δεδομένα σας για να διατηρήσετε και να προστατεύσετε το απόρρητό σας. Η λειτουργία Lock profile του Facebook σας προσφέρει ακριβώς αυτό, επομένως είναι συνετό να επιλέγετε πάντα να είναι στην ασφαλή πλευρά.

Ελέγχοντας ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στο προφίλ σας, μπορείτε να αποκομίσετε τα οφέλη μιας πιο ασφαλούς και γνήσιας διαδικτυακής εμπειρίας.

Λοιπόν, γιατί να περιμένετε; Κλειδώστε το προφίλ σας στο Facebook σήμερα και κάντε ένα βήμα προς μια ασφαλέστερη και πιο ισχυρή ψηφιακή ύπαρξη. Η ενημερωμένη διαδικτυακή ασφάλεια είναι στα χέρια σας – πάρτε το!

Στη συνέχεια, ελέγξτε τα καλύτερα εργαλεία απορρήτου για την προστασία της ταυτότητάς σας στο διαδίκτυο.