Πώς να κλειδώσετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας στα Windows

Κουραστήκατε από τους ανθρώπους που μετακινούν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας των Windows; Κολλήστε τα στη θέση τους με αυτόν τον οδηγό.

Εάν σας αρέσει να διατηρείτε την επιφάνεια εργασίας καθαρή και τακτοποιημένη στον υπολογιστή σας με Windows, μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν κάποιος έρχεται και μετακινεί τα εικονίδια. Σε τελική ανάλυση, μπορεί να είναι χρονοβόρο να επαναφέρετε τα πάντα όπως σας αρέσει.

Λοιπόν, θα σας δείξουμε πώς να κλειδώνετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας για να τα διατηρήσετε στη θέση τους.

Ο απλούστερος τρόπος για να μην μετακινήσετε αντικείμενα στην επιφάνεια εργασίας σας είναι να το κάνετε έτσι ώστε μόνο τα Windows να μπορούν να τα τακτοποιήσουν. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ σε ένα κενό μέρος της επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Προβολή > Αυτόματη διάταξη εικονιδίων στα Windows 11 ή Προβολή > Εικονίδια αυτόματης οργάνωσης στα Windows 10.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τα Windows 10 χωρίς κλειδί

Αυτό θα κλειδώσει τα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας στη θέση τους και κανείς δεν θα μπορεί να τα μετακινήσει. Όταν θέλετε να ξεκλειδώσετε τα εικονίδια, απλώς αποεπιλέξτε την παραπάνω επιλογή.

Πώς να κλειδώσετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας χρησιμοποιώντας το DeskLock

Ένας άλλος τρόπος για να κλειδώσετε τα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας είναι να χρησιμοποιήσετε μια φορητή εφαρμογή που έχει κατασκευαστεί για αυτόν τον συγκεκριμένο σκοπό. Ένα καλό παράδειγμα είναι το DeskLock και δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

  • Κατεβάστε DeskLock και εξαγάγετε το αρχείο ZIP στον υπολογιστή σας με Windows σε έναν φάκελο της επιλογής σας.
  • Ανοίξτε τον φάκελο που έχει εξαχθεί και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο DeskLock.exe.
  • Κάντε κλικ στο Εμφάνιση κρυφών εικονιδίων στο δίσκο συστήματος.
  • Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο DeskLock και επιλέξτε Enabled. Το μενού θα κλείσει, αλλά αν το ανοίξετε ξανά, θα δείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι επιλογής στη δεξιά πλευρά της επιλογής Enabled.
  •   Πώς να ενεργοποιήσετε το G-SYNC σε οθόνες FreeSync: Επεξηγείται το συμβατό G-SYNC της NVIDIA

    Εάν προσπαθήσετε να μετακινήσετε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας τώρα, θα διαπιστώσετε ότι δεν λειτουργεί. Μπορείτε να μάθετε πώς να κλειδώνετε τη γραμμή εργασιών στα Windows εάν δεν θέλετε άτομα να μετακινούν αντικείμενα και εκεί.

    Για να απενεργοποιήσετε το DeskLock, απλώς κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στο δίσκο συστήματος ξανά και επιλέξτε Ενεργοποιημένο (το σημάδι επιλογής θα εξαφανιστεί για να δείξει ότι το έχετε απενεργοποιήσει).

    Κάντε τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας να μην μετακινούνται

    Όταν οι άνθρωποι μετακινούν τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας σας, μπορεί να χαλάσει την τέλεια διάταξη σας. Ευτυχώς, μπορείτε να τα κλειδώσετε χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος ή μια εφαρμογή όπως το DeskLock. Τώρα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μετακινηθούν από εκεί που τα έχετε τοποθετήσει.

      Πώς να αφαιρέσετε/απενεργοποιήσετε την αναζήτηση Ιστού από τα Windows 10