Πώς να κλειδώσετε μια παρουσίαση PowerPoint από την επεξεργασία

Αν ποτέ χρειαστεί να στείλετε με email μια παρουσίαση PowerPoint σε κάποιον, υπάρχει πιθανότητα να την επεξεργαστεί. Αυτό δεν είναι ακριβώς πρόβλημα. Ένα αντίγραφο της αρχικής παρουσίασης εξακολουθεί να είναι ασφαλές στο email σας και ούτως ή άλλως έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του. Η μόνη φορά που δημιουργείται πρόβλημα είναι όταν υπάρχει πιθανότητα κάποιος να επεξεργαστεί κατά λάθος ή κακόβουλα το αντίγραφο της παρουσίασης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Τότε είναι που χρειάζεστε έναν τρόπο να κλειδώσετε μια παρουσίαση PowerPoint από την επεξεργασία. Μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης σε αυτό που αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της σουίτας MS Office. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποθηκεύσετε την παρουσίασή σας ως αρχείο PDF ή PPSX. Αυτό επιτρέπει σε άλλους να δουν την παρουσίαση αλλά όχι να την επεξεργαστούν.

  Πώς να ρυθμίσετε το Face ID στο iPhone X

Αποθήκευση ως PDF ή PPSX

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση PowerPoint ως PDF ή PPSX από την ίδια την εφαρμογή. Δεν χρειάζεστε επιπλέον εφαρμογές ή πρόσθετα για να κάνετε το κόλπο. Απλώς ανοίξτε την παρουσίαση και μεταβείτε στο Αρχείο>Αποθήκευση ως.

Επιλέξτε μια θέση για το αρχείο εξόδου και από το αναπτυσσόμενο μενού «Αποθήκευση ως τύπος», επιλέξτε είτε PPSX είτε PDF και κάντε κλικ στην Αποθήκευση. Αυτό θα αποθηκεύσει την παρουσίαση ως ξεχωριστό αρχείο. Το αρχικό αρχείο PPTX μπορεί ακόμα να ανοίξει και να επεξεργαστεί. Βεβαιωθείτε ότι μοιράζεστε το αρχείο PPSX ή PDF και όχι το αρχικό PPTX.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την εξοικονόμηση δεδομένων στις εφαρμογές Twitter

PPSX ή PDF;

Τώρα που ξέρετε πώς να αποθηκεύσετε μια παρουσίαση PowerPoint ώστε να μην είναι δυνατή η επεξεργασία της, το μόνο ερώτημα που μένει είναι ποια από τις δύο μορφές, PPSX ή PDF, πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Η μορφή PDF θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να δει τις διαφάνειες στην παρουσίαση σαν να ήταν σελίδες σε αρχείο PDF. Το αρχείο δεν μπορεί να προβληθεί ως παρουσίαση, ωστόσο το περιεχόμενό του μπορεί να διαβαστεί εύκολα.

Το αρχείο PPSX είναι η μορφή προβολής διαφανειών για μια παρουσίαση PowerPoint. Όταν ανοίγετε αυτό το αρχείο, αναπαράγει την παρουσίαση. Και πάλι, το περιεχόμενο μπορεί να διαβαστεί εύκολα, αλλά παίζει ως παρουσίαση. Φανταστείτε ότι ανοίγετε την παρουσίασή σας και κάνετε κλικ στο κουμπί Slideshow. Αυτό κάνει το άνοιγμα του αρχείου PPSX.

  Πώς να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη Dropbox στη Διαχείριση αρχείων Dolphin

Εάν ανησυχείτε ότι η παρουσίασή σας είναι λογοκλοπή, σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τις μεμονωμένες διαφάνειες ως PNG από την επιλογή εξαγωγής. Δημιουργήστε μια νέα παρουσίαση PowerPoint και εισαγάγετε τα PNG στις διαφάνειές σας και στη συνέχεια αποθηκεύστε είτε ως PPSX είτε ως PDF. Αυτό, σε κάποιο βαθμό, θα αποτρέψει άλλους από το να αντιγράψουν το περιεχόμενό σας, ωστόσο μπορούν να το πληκτρολογήσουν ή να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή OCR για να αντιγράψουν το περιεχόμενο.