Πώς να κλείσετε αυτόματα το πρόγραμμα περιήγησης Edge όταν το ανοίξουν τα Windows 10


Η Microsoft προωθεί επιθετικά το πρόγραμμα περιήγησης Edge στους χρήστες. Με τις παρούσες εκδόσεις προεπισκόπησης, αναιρούνται τα μικρά hacks που είχαν οι χρήστες για να δρομολογούν τις αναζητήσεις της Cortana μέσω του Google και του προγράμματος περιήγησης της επιλογής τους. Είναι λίγο πολύ μια διελκυστίνδα προς το παρόν με τα Windows 10 να επιμένουν ότι οτιδήποτε αναζητά η Cortana να δρομολογείται μέσω του Edge και οι χρήστες να λένε συνεχώς Όχι σε αυτό. Για πολλούς η Cortana είναι απλώς ένας γρήγορος τρόπος αναζήτησης για μια εφαρμογή, αλλά συχνά μετατρέπει ένα ερώτημα σε αναζήτηση στον ιστό και αν κάνετε κλικ κατά λάθος, το Edge θα ανοίξει. Το Edge Blocker είναι μια φορητή εφαρμογή που κλείνει αυτόματα το Edge κάθε φορά που ανοίγει είτε κατά λάθος είτε από τα Windows.

  Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με τον εύκολο τρόπο

Κατεβάστε το Edge blocker και εκτελέστε την εφαρμογή. Κάντε κλικ στο κουμπί «Αποκλεισμός» και ελαχιστοποιήστε την εφαρμογή. Κάθε φορά που ανοίγει το Edge, το Edge Blocker θα το κλείνει.

Για να είμαστε δίκαιοι, το Edge Blocker δεν είναι χωρίς ελαττώματα. Όταν ελαχιστοποιείτε την εφαρμογή, συνεχίζει να εμφανίζεται στη γραμμή εργασιών αντί να ελαχιστοποιείται στο δίσκο συστήματος. Είναι επίσης λίγο αργό στο κλείσιμο του Edge. Το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης θα ανοίξει και θα δείτε τη μεγάλη μπλε οθόνη φόρτωσης πριν την κλείσει το Edge Blocker.

Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά εάν η Microsoft πρόκειται να προωθήσει επίμονα το ανεπιθύμητο πρόγραμμα περιήγησης στους χρήστες, αυτές οι μικρές εφαρμογές θα γίνουν δημοφιλείς αρκετά γρήγορα παρά τις ελλείψεις τους. Η τρέχουσα κατάσταση του Edge στις εκδόσεις προεπισκόπησης δεν είναι πολύ ενθαρρυντική. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα περιήγησης θα είναι μια μισοψημένη έκδοση σε μια έκδοση προεπισκόπησης, εξακολουθεί να είναι απογοητευτικό. Στο Preview Build 14342, είναι σχεδόν αδύνατο να το χρησιμοποιήσετε και για ένα πρόγραμμα περιήγησης που υπάρχει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο αυτό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό.

  Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του OneDrive στα Windows 10

Κατεβάστε το Edge Blocker για Windows