Πώς να διορθώσετε την υψηλή χρήση CPU του OneDrive στα Windows 10

Το OneDrive συνοδεύεται από Windows 10. Η ίδια η υπηρεσία δεν είναι κακή, αλλά η εφαρμογή που η Microsoft προσπαθεί συνεχώς να προωθήσει στους χρήστες της έχει τα προβλήματά της. Ευτυχώς, μπορείτε να απεγκαταστήσετε το OneDrive εάν δεν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή OneDrive και καταναλώνει δυσανάλογη ποσότητα της CPU σας, τότε αυτό μπορεί να έχει να κάνει με το όνομά σας. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες αιτίες, αλλά αν τύχει να έχετε ένα όνομα που γράφεται με τονισμένο χαρακτήρα, τότε μπορεί να είναι η αιτία για την υψηλή χρήση της CPU του OneDrive.

Σημείωση: Μπορεί να υπάρχουν άλλες αιτίες για τη χρήση υψηλής CPU του OneDrive και αυτή η λύση ενδέχεται να μην λειτουργεί για εσάς σε αυτήν την περίπτωση. Μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να απεγκαταστήσετε και να επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή. Αυτή η επιδιόρθωση ισχύει για την έκδοση υπολογιστή του OneDrive και όχι για την εφαρμογή UWP που μπορείτε να κάνετε λήψη από το Microsoft Store.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα UPnP που δεν ήταν επιτυχές στο Xbox

Διορθώστε την υψηλή χρήση CPU του OneDrive

Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών και αναζητήστε το OneDrivesetup.exe στη λίστα των διεργασιών που εκτελούνται. Μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία. Αντικαταστήστε το «Όνομα σας» με το δικό σας όνομα χρήστη.

C:Usersyour nameAppDataLocalMicrosoftOneDrivesetuplogs

Εδώ, πρέπει να αναζητήσετε δύο αρχεία με το όνομα, UserTelemetryCache.otc και UserTelemetryCache.otc.session. Εάν δεν τα βλέπετε, ενεργοποιήστε την Προβολή κρυφών αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων από την καρτέλα Προβολή. Διαγράψτε τα και τα δύο.

Μόλις διαγραφούν, μεταβείτε στην ακόλουθη τοποθεσία και αντικαταστήστε ξανά το όνομά σας με το δικό σας όνομα χρήστη.

C:Usersyour usernameAppDataLocalMicrosoftOneDriveUpdate

Εδώ, αναζητήστε ένα αρχείο που ονομάζεται OneDriveSetup.exe και εκτελέστε το. Αυτό θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα υψηλής χρήσης της CPU. Για καλό μέτρο, επανεκκινήστε το σύστημά σας.

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα στο Mac σας χωρίς κωδικό πρόσβασης

Υψηλή χρήση CPU

Η υψηλή χρήση CPU από το OneDrive σημαίνει ότι καταναλώνει περισσότερη ισχύ CPU από ό,τι θα έπρεπε. Μπορείτε να δείτε τη χρήση της CPU ταξινομώντας τις διαδικασίες στη Διαχείριση εργασιών ανά χρήση της CPU. Εάν, ωστόσο, το OneDrive καταναλώνει απλώς περισσότερη CPU από τις άλλες εφαρμογές που εκτελείτε και το ποσό εξακολουθεί να είναι κάτω από 10%, δεν πρόκειται για σφάλμα. Μπορεί να είναι φυσιολογικό, ανάλογα με τη διαμόρφωση του συστήματός σας.

Το OneDrive δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί το 80 ή το 100% της CPU σας. Η χρήση του μπορεί να αυξηθεί κατά καιρούς, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα, ωστόσο, εάν χρησιμοποιεί συνεχώς περισσότερη CPU από ό,τι θα έπρεπε και το όνομα χρήστη σας τυχαίνει να περιέχει έναν τονισμένο χαρακτήρα ή έναν χαρακτήρα που δεν είναι χαρακτήρας ASCII. αιτία.

  Οι δέκα καλύτερες εφαρμογές Windows του 2015

Εάν εξακολουθείτε να έχετε υψηλή χρήση CPU και δεν φαίνεται να λειτουργεί καμία άλλη επιδιόρθωση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση UWP του OneDrive. Λειτουργεί σχεδόν εξίσου καλά αν και δεν διαθέτει το χρήσιμο πλαίσιο που περιέχει μια λίστα με τα αρχεία σας στα οποία μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από το δίσκο συστήματος.