Πώς να κατεβάσετε μια επέκταση Chrome ως αρχείο CRX


Το Web Store του Chrome διαθέτει μεγάλο αριθμό εφαρμογών και επεκτάσεων που κυμαίνονται από παραγωγική έως απλή διασκέδαση. Το Chrome Web Store είναι καταπληκτικό, αλλά δεν σας προσφέρει κανέναν τρόπο λήψης επεκτάσεων ή εφαρμογών χωρίς να τις εγκαταστήσετε. Όταν κάνετε κλικ στην επιλογή “Προσθήκη στο Chrome”, η εν λόγω επέκταση ή η εφαρμογή θα ληφθεί και θα εγκατασταθεί χωρίς ενδιάμεσα βήματα όπου μπορείτε να σταματήσετε την εγκατάσταση. Αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι οι χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας μιας επέκτασης σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη αργότερα. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων μιας συγκεκριμένης επέκτασης στο προφίλ τους ή απλώς να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρου του προφίλ. Γνωρίστε το πρόγραμμα λήψης επεκτάσεων Chrome. Είναι μια απλή εφαρμογή Ιστού που σας επιτρέπει να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή ή επέκταση Chrome. Πρέπει να έχετε πρόσβαση στη σελίδα Chrome Web Store μιας εφαρμογής ή να έχετε πρόσβαση στο αναγνωριστικό της εφαρμογής/επέκτασης.

  Πώς να βρείτε μια καρτέλα με υψηλή χρήση CPU σε Chrome και Firefox

Ανοίξτε το Chrome Web Store και μεταβείτε στην εφαρμογή ή την επέκταση που θέλετε να κατεβάσετε ως αρχείο CRX. Βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα “Επισκόπηση” είναι επιλεγμένη στη σελίδα λεπτομερειών της επέκτασης και αντιγράψτε τη διεύθυνση URL. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε απλώς το αναγνωριστικό εφαρμογής, μπορείτε να αντιγράψετε το τμήμα στη διεύθυνση URL που ακολουθεί το όνομα της επέκτασης. Για παράδειγμα, η συμβολοσειρά κειμένου που έρχεται μετά το “google-keep-chrome-extens” είναι το αναγνωριστικό αυτής της επέκτασης.

Το αναγνωριστικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε την επέκταση, επειδή δεν χρειάζεται απαραίτητα να μεταβείτε στο Chrome Web Store, μπορείτε απλώς να μεταβείτε στο Chrome://extensions και να αντιγράψετε το αναγνωριστικό μιας εγκατεστημένης επέκτασης.

  Πώς να κάνετε βρόχο βίντεο και λίστες αναπαραγωγής YouTube στο Chromecast

Επισκεφτείτε το πρόγραμμα λήψης επεκτάσεων Chrome και επικολλήστε τον σύνδεσμο ή το αναγνωριστικό και κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη επέκτασης”.

Οι επεκτάσεις του Chrome είναι αρκετά μικρές, επομένως το αρχείο CRX θα γίνει λήψη μέσα σε λίγα λεπτά από το κλικ στο κουμπί “Λήψη επέκτασης”.

Αυτό που κάνει το Chrome Extension Downloader πραγματικά χρήσιμο είναι ότι μερικές φορές, επεκτάσεις που θεωρείτε εξαιρετικά χρήσιμες αφαιρούνται ξαφνικά από το Chrome Web Store, ώστε να μην μπορείτε να τις κατεβάσετε ξανά μέσω του συγχρονισμού Chrome. Αυτός είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας μιας επέκτασης. Η ίδια η εφαρμογή είναι παρόμοια με τις πολλές εφαρμογές Ιστού που σας επιτρέπουν να κατεβάζετε APK από το Google Play Store στην επιφάνεια εργασίας σας, ώστε να μπορείτε αργότερα να τα φορτώσετε πλευρικά στη συσκευή σας Android.

  Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome

Επισκεφτείτε το πρόγραμμα λήψης επεκτάσεων Chrome