Πώς να κατεβάσετε γραμματοσειρές από το Microsoft Store στα Windows 10

Η εγκατάσταση μιας νέας γραμματοσειράς στα Windows είναι αρκετά απλή. πρέπει να κατεβάσετε μια γραμματοσειρά, δωρεάν ή άλλη, στην τοπική μονάδα δίσκου σας. Εξαγάγετε το αρχείο εάν είναι συμπιεσμένο και αντιγράψτε τα περιεχόμενά του στο C:WindowsFonts. Χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή για να εγκαταστήσετε μια γραμματοσειρά, αλλά εκτός από αυτό, είναι απλώς μια απλή λειτουργία αντιγραφής-επικόλλησης. Ο πίνακας γραμματοσειρών στα Windows σάς επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση μιας γραμματοσειράς στα διάφορα μεγέθη της και είναι έτσι εδώ και χρόνια. Τώρα, στα Windows 10, η Microsoft ανανεώνει το παράθυρο προεπισκόπησης γραμματοσειρών και μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη γραμματοσειρών από το Microsoft Store.

  Πώς να επιλέξετε ένα χρώμα από μια εικόνα στα Windows 10

Αυτή η νέα δυνατότητα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο Windows 10 Insider Build 17083.

Λήψη γραμματοσειρών από το Microsoft Store

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Microsoft Store για γραμματοσειρές, αλλά αν μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μπορείτε να μεταβείτε κατευθείαν στην κατηγορία Γραμματοσειρές. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις βρίσκεται ο νέος πίνακας προεπισκόπησης γραμματοσειρών.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα Γραμματοσειρές.

Η καρτέλα Γραμματοσειρές θα σας δείξει τις γραμματοσειρές που είναι ήδη εγκατεστημένες στο σύστημά σας. Κάτω από κάθε γραμματοσειρά, μπορείτε να δείτε πόσες όψεις γραμματοσειρών έχει η καθεμία και να τις κάνετε προεπισκόπηση όλων. Υπάρχει μια γραμμή αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά. Στην κορυφή αυτού του πίνακα ρυθμίσεων υπάρχει μια επιλογή “Λήψη περισσότερων γραμματοσειρών στο Κατάστημα”. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε το Microsoft Store.

  Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε την τελευταία σεζόν του Game of Thrones στο Διαδίκτυο

Η εφαρμογή Microsoft Store θα ανοίξει στην κατηγορία Γραμματοσειρές. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο λίγες διαθέσιμες γραμματοσειρές στο κατάστημα που μπορείτε να εγκαταστήσετε, αλλά αυτό θα αλλάξει μόλις κυκλοφορήσει αυτή η δυνατότητα στους χρήστες της σταθερής έκδοσης. Για να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές από το Microsoft Store, κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη κάτω από μια γραμματοσειρά. Μόλις εγκατασταθεί, θα εμφανιστεί στην ενότητα Γραμματοσειρές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η παλιά μέθοδος εγκατάστασης γραμματοσειρών, δηλαδή η αντιγραφή τους στο C:WindowsFonts δεν έχει καταργηθεί ακόμα και πιθανότατα δεν θα ισχύει για πολύ καιρό. Αυτό δεν συμβαίνει επειδή η Microsoft θέλει να δώσει στους χρήστες χρόνο να συνηθίσουν στο νέο πλαίσιο Γραμματοσειρές, αλλά περισσότερο επειδή οι περισσότερες γραμματοσειρές πιθανότατα δεν θα φτάσουν στο Microsoft Store.

  Περιηγηθείτε στις εικόνες στο Reddit, φιλτράρετε τις υπόλοιπες

Οι χρήστες πιθανότατα θα εξακολουθούν να πραγματοποιούν λήψη γραμματοσειρών σε μορφές TTF και OTF και δεν μπορούν να εγκατασταθούν μέσω του πίνακα Γραμματοσειρές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Θα πρέπει να επικολληθούν μέσα στο φάκελο Fonts. Αυτή η δυνατότητα είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη, αλλά θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να καταργηθεί η παλιά μέθοδος διαχείρισης γραμματοσειρών.