Πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό λογαριασμού PSN

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το PlayStation έχει αλλάξει δραστικά τον τρόπο που παίζονται και αναπτύσσονται τα παιχνίδια. Έκαναν το αδιανόητο με την ανάπτυξη του VR (Virtual Reality) Headset, επιτρέποντας στους παίκτες να βιώσουν το παιχνίδι σε πραγματικό χρόνο. Οι αισθητήρες κίνησης προσθέτουν μόνο στη χαρά του να παίζετε ένα παιχνίδι VR σε ένα PS4. Οι παίκτες πρέπει να έχουν λογαριασμό PlayStation Network για να έχουν πρόσβαση και να παίζουν παιχνίδια στην κονσόλα. Εάν δεν ξέρετε γιατί ο λογαριασμός σας στο PS4 τέθηκε προσωρινά σε αναστολή ή θέλετε να μάθετε πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό του λογαριασμού PSN, σας προσφέρουμε αυτόν τον χρήσιμο και αποτελεσματικό οδηγό για αυτό. Θα σας καθοδηγήσει σχετικά με την απαγόρευση εισβολής λογαριασμού PSN και πώς να αντιστρέψετε την απαγόρευση λογαριασμού PSN.

Πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό λογαριασμού PSN

Η κονσόλα PlayStation 4 της Sony Entertainment, η οποία κυκλοφόρησε το 2013, ήταν απλώς μια γεύση από το τι επρόκειτο για την κοινότητα του gaming. Και το επαναστατικό PS4 ανήκει σε πάνω από 100 εκατομμύρια παίκτες παγκοσμίως. Επομένως, διαβάστε αυτό το άρθρο μέχρι το τέλος για να μάθετε τα βήματα που δείχνουν τη διαδικασία κατάργησης αποκλεισμού του λογαριασμού σας PSN με λεπτομερή τρόπο.

Γιατί αποκλείστηκε ο λογαριασμός σας στο PS4;

Η Sony Computer Entertainment έχει πολιτική μηδενικής ανοχής για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά στην πλατφόρμα της. Λόγω αυτών των πολύ αυστηρών πολιτικών σχετικά με τη συμπεριφορά των παικτών, τις τηρείτε αυτόματα ενώ δημιουργείτε έναν λογαριασμό PSN ή παίζετε παιχνίδια στις κονσόλες τους. Εάν είχατε αποκλειστεί από το PS4 σας, η Sony Computer Entertainment θα πρέπει πιθανότατα να έχει στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην καταχωρισμένη διεύθυνση email σας αναφέροντας γιατί απαγορεύτηκε.

  Πώς να αποσυνδέσετε τον λογαριασμό Nintendo από το Switch

Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αλληλογραφία, παρατίθενται παρακάτω οι πιθανοί λόγοι για την απαγόρευσή σας:

  • Παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας του PlayStation
  • Προώθηση ρητορικής μίσους
  • Εκφοβισμός ή παρενόχληση παικτών ενώ παίζουν παιχνίδια
  • Διακρίσεις σε βάρος άλλων παικτών με βάση την ηλικία, το φύλο, το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και άλλους παράγοντες
  • Εκμεταλλευόμενοι σφάλματα ή δυσλειτουργίες
  • Απάτη σε οποιοδήποτε από τα παιχνίδια
  • Διάδοση κακόβουλου λογισμικού, ιών, σκουληκιών ή spyware
  • Συμμετοχή σε απαγορευμένες δραστηριότητες
  • Χρήση, δημιουργία ή διανομή παράνομου λογισμικού ή υλικού
  • Μίμηση άλλων ανθρώπων
  • Διακοπή τραπεζικών πληρωμών στο PlayStation

Είναι δυνατή η κατάργηση αποκλεισμού ενός λογαριασμού PSN;

Ναι, είναι δυνατό να αντιστρέψετε την απαγόρευση του λογαριασμού σας στο PSN, αλλά πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ μόνιμης και προσωρινής απαγόρευσης.

  • Εάν ο λογαριασμός σας στο PS4 έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή, διάφοροι τρόποι μπορεί να σας βοηθήσουν να καταργήσετε την απαγόρευση του λογαριασμού σας.
  • Ωστόσο, εάν ο λογαριασμός σας είχε αποκλειστεί οριστικά, δεν υπάρχει τρόπος να τον ανακτήσετε ξανά.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να καταργηθεί ο αποκλεισμός από το PSN;

Η διάρκεια της απαγόρευσης του λογαριασμού σας στο PSN εξαρτάται από τη διάρκεια για την οποία η Sony έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας. Η διάρκεια της απαγόρευσης αναφέρεται σε ένα email που αποστέλλεται από τη Sony στην καταχωρημένη διεύθυνση email σας. Ο λογαριασμός σας θα καταργηθεί αυτόματα μετά τη λήξη της περιόδου απαγόρευσης. Ελέγξτε τα εισερχόμενά σας για τη διεύθυνση email για να μάθετε για πόσο χρονικό διάστημα ο λογαριασμός σας ήταν αποκλεισμένος.

Είναι μόνιμη η απαγόρευση του PSN;

Όχι, ο τύπος της αναστολής του λογαριασμού σας PSN εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την απόφαση της Sony να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό σας. Η Sony συνήθως απαγορεύει τους χρήστες για τουλάχιστον 7 ημέρες, επεκτείνοντας έως και μια άπειρη περίοδο (μόνιμος αποκλεισμός). Μετά τη λήξη της περιόδου απαγόρευσης, ο λογαριασμός σας θα καταργηθεί αμέσως. Ωστόσο, δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την κατάργηση του αποκλεισμού του λογαριασμού σας σε περίπτωση μόνιμης απαγόρευσης.

  Τι είναι η Πολιτική Επαναπρόσληψης της Amazon;

Γιατί ο λογαριασμός σας στο PS4 έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή;

Πολλοί χρήστες αποκλείονται οι λογαριασμοί τους χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο της αναστολής τους. Δυστυχώς, έχουμε κάποια άσχημα νέα για εσάς αν είστε ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες. Ο λογαριασμός σας ενδέχεται να έχει τεθεί σε αναστολή λόγω παραβίασης των Όρων Παροχής Υπηρεσιών και του Κώδικα Δεοντολογίας του PlayStation Network. Οι κύριες παραβιάσεις παρατίθενται παρακάτω για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια καλύτερη εικόνα για εσάς:

  • Εξαπάτηση παίζοντας παιχνίδια στην πλατφόρμα
  • Προώθηση της ρητορικής μίσους
  • Απειλή ή εκφοβισμός άλλων παικτών ενώ παίζουν παιχνίδια
  • Συμμετοχή σε οποιαδήποτε διάκριση σε βάρος άλλων παικτών με βάση την ηλικία, το φύλο, το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και άλλους παράγοντες
  • Προσπαθώντας να κερδίσετε ένα πλεονέκτημα με κακή χρήση σφαλμάτων ή δυσλειτουργιών
  • Διανομή κακόβουλου λογισμικού, ιών, σκουληκιών ή spyware
  • Διακοπή τραπεζικών πληρωμών στο PlayStation
  • Εμπλοκή σε παράνομες/απαγορευμένες δραστηριότητες
  • Χρήση, δημιουργία ή διανομή λογισμικού ή υλικού που θεωρείται παράνομο
  • Μίμηση άλλων παικτών

Μπορείτε να υποβάλετε ένσταση για την αναστολή του λογαριασμού σας στο PSN;

Ναι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη του PlayStation εάν πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας αποκλείστηκε ή ανεστάλη εσφαλμένα. Πρέπει να συμπεριλάβετε ένα μήνυμα με όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε σχετικά με τον λογαριασμό σας και τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναστολή. Η Ομάδα Υποστήριξης της Sony θα εξετάσει το θέμα για να διαπιστώσει εάν ο λογαριασμός σας έχει ανασταλεί ή αποκλειστεί εσφαλμένα.

Πώς μπορείτε να επαναφέρετε τον αποκλεισμένο λογαριασμό σας στο PS4;

Αν ψάχνετε για την απάντηση στο πώς να καταργήσετε τον αποκλεισμό του λογαριασμού PSN, η αναζήτησή σας τελειώνει εδώ. Παραθέτουμε τα βήματα για να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη Δικτύου PlayStation, χρησιμοποιώντας τα οποία μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας στο PSN:

  Πώς να ορίσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και να τους θυμάστε: Ice Cream Password Manager

1. Επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης του PlayStation στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

2. Κάντε κλικ στο Account & Security.

3. Κάντε κλικ στο Suspensions.

4. Καλέστε τον αριθμό εξυπηρέτησης πελατών που δίνεται.

5. Πείστε την ομάδα υποστήριξης να καταργήσει τον αποκλεισμό με κατάλληλο λόγο.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί, η ομάδα υποστήριξης δικτύου PlayStation θα πειστεί από το αίτημά σας και θα σας βοηθήσει να καταργήσετε την απαγόρευση του λογαριασμού σας στο PSN μέσα σε λίγες ημέρες.

Σημείωση: Εάν ο λογαριασμός σας έχει τεθεί σε αναστολή λόγω οφειλής λογαριασμού, ο λογαριασμός σας θα αποκατασταθεί μόλις διακανονιστεί η οφειλή.

Πώς να καταργήσετε την απαγόρευση παραβίασης λογαριασμού PSN;

Δεν υπάρχει άμεση απαγόρευση εισβολής λογαριασμού PSN που μπορεί να σας κάνει να ακυρώσετε τον αποκλεισμό στο PS4 σας. Ωστόσο, μπορείτε να πείσετε την ομάδα υποστήριξης του PlayStation να καταργήσει τον αποκλεισμό του λογαριασμού σας στο PSN αναφέροντας τον πραγματικό και υπεύθυνο λόγο. Εάν μπορείτε να τους διαβεβαιώσετε ότι οτιδήποτε προκάλεσε την απαγόρευση λογαριασμού δεν θα συμβεί ξανά στο μέλλον, ενδέχεται να σας καταργήσουν τον αποκλεισμό. Οι πιθανότητες να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος είναι χαμηλές, αλλά δεν βλάπτει η προσπάθεια. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα σχετικά με τον τρόπο κατάργησης του αποκλεισμού λογαριασμού PSN:

1. Μεταβείτε στη σελίδα Υποστήριξη του PlayStation.

2. Κάντε κλικ στις καρτέλες Λογαριασμός & Ασφάλεια > Αναστολές.

3Α. Στο κάτω μέρος της σελίδας, εντοπίστε και καλέστε τον αριθμό τηλεφώνου που αναφέρεται.

3Β. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης του PlayStation στα ακόλουθα αναγνωριστικά αλληλογραφίας:

4. Μεταφέρετε τους αυθεντικούς λόγους για το συμβάν που οδήγησε στην αναστολή του λογαριασμού.

Εάν η ομάδα υποστήριξης πειστεί, μπορεί να λάβετε πίσω τον λογαριασμό σας στο PSN.

Τι θα συμβεί αν αποκλειστείτε 3 φορές στο PS4;

Η Sony λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις παραβιάσεις των Όρων Παροχής Υπηρεσιών και των Οδηγιών κοινότητας και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα το συντομότερο δυνατό. Ο λογαριασμός σας πιθανότατα θα λάβει μόνιμη απαγόρευση εάν τεθείτε σε αναστολή τρεις φορές σε έναν λογαριασμό PSN. Επιπλέον, δεν θα σας επιτρέπεται να έχετε πίσω τον λογαριασμό σας.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς μπορείτε να καταργήσετε τον αποκλεισμό λογαριασμού PSN. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Πείτε μας ποιο θέμα θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.