Πώς να ορίσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και να τους θυμάστε: Ice Cream Password Manager

Οι άνθρωποι δεν ορίζουν πάντα τους ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης. Συχνά θα χρησιμοποιούν πράγματα όπως τα γενέθλιά τους ή το όνομα του κατοικίδιου ζώου τους στις πληροφορίες σύνδεσής τους. Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι άνθρωποι έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γενέθλια και τα κατοικίδια είναι εύκολο να θυμούνται. Το ίδιο ισχύει και για την ανακύκλωση του ίδιου κωδικού πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς. Σε μια προσπάθεια να πείσουν τους χρήστες να δημιουργήσουν καλύτερους κωδικούς πρόσβασης, ορισμένες εταιρείες όπως η Apple τους αναγκάζουν να συμπεριλάβουν ειδικούς χαρακτήρες, αριθμούς και ένα κεφαλαίο γράμμα στον κωδικό πρόσβασης. Τα προγράμματα περιήγησης προσφέρουν να θυμούνται τον κωδικό πρόσβασής σας για εσάς και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε έναν καλό κωδικό. Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης. Το θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης είναι μια εφαρμογή που αποθηκεύει τα στοιχεία σύνδεσής σας. Σας επιτρέπει να ορίσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και να τους θυμάστε.

Το Lastpass είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς διαχειριστές κωδικών πρόσβασης στην αγορά, αλλά έχει δυσκολευτεί να διατηρήσει τις πληροφορίες ασφαλείς. Έχει χακαριστεί στο παρελθόν και νωρίτερα φέτος, εντόπισε ακόμη και μια σημαντική ευπάθεια που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χάκερ. Φυσικά, πρέπει να βρείτε κάτι καλύτερο για να αποθηκεύσετε τους κωδικούς σας. Ice Cream Password Manager είναι μια εφαρμογή που πρέπει να εξετάσετε. Λειτουργεί ως αυτόνομη εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά συνοδεύεται επίσης από επέκταση Chrome. Υπάρχει ακόμη και ένα πρόσθετο Firefox στα σκαριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε την εφαρμογή είτε την επέκταση ή και τα δύο.

Θησαυροφυλάκια που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης

Το Ice Cream Password Manager σάς επιτρέπει να δημιουργείτε θησαυροφυλάκια κωδικών πρόσβασης. Κάθε θησαυροφυλάκιο περιέχει ένα διαφορετικό σύνολο κωδικών πρόσβασης και κάθε θησαυροφυλάκιο έχει τον δικό του κωδικό πρόσβασης. Πρέπει να το ξεκλειδώσετε για να φτάσετε στις πληροφορίες, τις συνδέσεις, τους αριθμούς πιστωτικών καρτών, τις πληροφορίες υγείας, τους αριθμούς τηλεφώνου κ.λπ. που είναι αποθηκευμένα μέσα. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά θησαυροφυλάκια και να διατηρήσετε ξεχωριστά τα στοιχεία σύνδεσης για εργασία.

  Πώς να μετρήσετε τα κριτήρια συνόλου αντιστοίχισης δεδομένων στα Φύλλα Google

Εάν διαθέτετε κοινόχρηστο υπολογιστή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλαπλά θησαυροφυλάκια για την χωριστή αποθήκευση πληροφοριών για όλους όσους τον χρησιμοποιούν. Το θησαυροφυλάκιο κλειδώνει αυτόματα μετά από ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα. Εάν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή σας και ξεχάσετε να τον κλειδώσετε, το θησαυροφυλάκιο και οι πληροφορίες σε αυτό θα εξακολουθούν να είναι ασφαλή.

Αποθήκευση πληροφοριών

Το Ice Cream Password Manager σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε περισσότερα από τα στοιχεία σύνδεσής σας και είναι δεόντως ταξινομημένα ανάλογα με τον τύπο των πληροφοριών που είναι. Μπορείτε να επισημάνετε πληροφορίες που χρησιμοποιείτε συχνά ως “Αγαπημένα”, αλλά κατά τα άλλα ταξινομούνται σε κατηγορίες όπως Σύνδεση, Πιστωτικές κάρτες, τραπεζικοί λογαριασμοί, ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.

Αυτές οι κατηγορίες δεν ταξινομούν απλώς πληροφορίες. Κάθε ένα έχει πεδία που διευκολύνουν την εισαγωγή πληροφοριών. Για παράδειγμα, η κατηγορία διαβατηρίου έχει βασικά πεδία όπως η αρχή έκδοσης, η ημερομηνία έκδοσής του και πότε θα λήξει, η ημερομηνία γέννησής σας κ.λπ.

  Πώς να ρυθμίσετε μια σύσκεψη ζουμ

Ομοίως, η κατηγορία Τραπεζικοί λογαριασμοί έχει πεδία για την εισαγωγή του κωδικού Swift της τράπεζάς σας και του αριθμού IBAN του λογαριασμού σας. Αυτό που ουσιαστικά διασφαλίζει είναι ότι εισάγετε όλες τις σχετικές πληροφορίες που σχετίζονται με μια καταχώριση. Ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε χρόνο για να τα συμπληρώσετε όλα, αλλά μόλις γίνει αυτό, δεν θα χρειαστεί ποτέ να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο ή μέσω φυσικών εγγράφων για να εντοπίσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Εφαρμογή επιφάνειας εργασίας και επέκταση Chrome

Η εφαρμογή για υπολογιστές και η επέκταση Chrome δεν χρειάζονται η μία την άλλη για να λειτουργήσουν, αλλά, εάν έχετε εγκαταστήσει και τις δύο, οι πληροφορίες σας συγχρονίζονται. Η επέκταση διευκολύνει την προσθήκη πληροφοριών σύνδεσης. Κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν νέο τομέα, η επέκταση προσφέρει να τον αποθηκεύσετε.

Ένα πλεονέκτημα που έρχεται με την επέκταση του Chrome είναι ότι διαθέτει μια γεννήτρια κωδικών πρόσβασης. Το πρόγραμμα δημιουργίας κωδικών πρόσβασης δεν σας δίνει απλώς έναν τυχαίο κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να καθορίσετε το μήκος και πόσους ειδικούς χαρακτήρες χρειάζεστε στον κωδικό πρόσβασής σας.

Η επέκταση Chrome συγχρονίζει όλα τα θησαυροφυλάκια που έχετε δημιουργήσει, τον κωδικό πρόσβασης και όλα. Όπως και η εφαρμογή για υπολογιστές, η επέκταση του Chrome κλειδώνεται μετά από μια περίοδο αδράνειας και πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο θησαυροφυλάκιο για να αποκτήσετε πρόσβαση στις πληροφορίες σας.

  Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των επισημάνσεων και των σημειώσεων του Kindle

Αντιγράφων ασφαλείας

Το Ice Cream Password Manager σάς επιτρέπει να προγραμματίζετε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να κρατήσετε πολλαπλά, σταδιακά αντίγραφα των δεδομένων σας.

Επιπλέον, μπορείτε να συγχρονίσετε τις πληροφορίες σας με το Dropbox.

Ασφάλεια

Αναφέραμε από νωρίς ότι το Ice Cream Password Manager κλειδώνει αυτόματα μετά από μια περίοδο αδράνειας. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να επιλέξετε ποια είναι αυτή η περίοδος αδράνειας. Μπορείτε επίσης να το ρυθμίσετε ώστε να διαγράφει αυτόματα το πρόχειρο ένα λεπτό μετά την αντιγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας από το θησαυροφυλάκιό σας.

Ελλείψεις

Το Ice Cream Password Manager είναι μια συνολικά καλά ανεπτυγμένη εφαρμογή. Έχει ένα μειονέκτημα. δεν κλειδώνει χαρακτήρες για γνωστά πεδία. Για παράδειγμα, οι αριθμοί διαβατηρίων έχουν μόνο 9 χαρακτήρες. Ομοίως, οι κωδικοί IBAN έχουν μήκος 14 χαρακτήρες. Και στα δύο αυτά πεδία, μπορείτε να εισαγάγετε όσους χαρακτήρες θέλετε. Αυτό είναι προβληματικό γιατί μπορεί να επαναλάβετε κατά λάθος έναν χαρακτήρα κατά την εισαγωγή των στοιχείων σας και να μην μάθετε ποτέ ότι συνέβη μέχρι να δοκιμάσετε να τον χρησιμοποιήσετε.

Το Ice Cream Password Manager είναι αρκετά καλοφτιαγμένο. Είναι σταθερό και οι πληροφορίες συγχρονίζονται γρήγορα μεταξύ επιφάνειας εργασίας και προγράμματος περιήγησης. Υπάρχει ένα πρόσθετο Firefox στα σκαριά, οπότε δεν υπάρχουν πολλά που να ζητούν. Εάν δυσκολεύεστε να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να διατηρήσετε σκόπιμα απλούς, δοκιμάστε αυτήν την εφαρμογή. Θα σας βοηθήσει να ορίσετε περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης και να τους θυμάστε. Θα φροντίσει επίσης να έχετε πάντα όλες τις σημαντικές πληροφορίες σας σε ψηφιακή μορφή στον υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή.