Πώς να κάνετε ping σε υπολογιστές ή ιστότοπους, να μάθετε την κατάστασή τους

Το Ping είναι μια εφαρμογή που θα βρείτε στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών και σε ορισμένα κινητά. Δεν έχει τη δική του αυτόνομη διεπαφή. Αντίθετα, λειτουργεί ως βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών. Το Ping είναι βασικά ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να «μιλήσετε» σε έναν ιστότοπο. Είναι μια μέθοδος για να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος ή μια συσκευή είναι online ή όχι. Η εφαρμογή στέλνει ένα μήνυμα σε έναν απομακρυσμένο ιστότοπο ή υπολογιστή. Οτιδήποτε έχει διεύθυνση IP μπορεί να γίνει ping. Εκτός από τον έλεγχο εάν ένας ιστότοπος είναι συνδεδεμένος ή όχι, η εντολή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο της ταχύτητας της σύνδεσης δικτύου μεταξύ του συστήματός σας και του ιστότοπου ή του υπολογιστή-στόχου.

Σύνταξη

Μπορείτε να κάνετε ping σε έναν ιστότοπο ή έναν υπολογιστή από το προεπιλεγμένο βοηθητικό πρόγραμμα γραμμής εντολών σε όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα. Στα Windows, αυτή είναι η γραμμή εντολών, ενώ σε macOS και Linux, ονομάζεται Terminal.

  Πώς να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα με τα Apple AirPods

Η σύνταξη είναι η εξής.

ping [website address]

ή

ping [IP address]

Παραδείγματα

ping www.wdzwdz.com

και

ping 78.46.98.130

Απάντηση ping

Ένα τυπικό ping που αποστέλλεται από ένα σύστημα Windows θα στείλει ένα μήνυμα 32 byte στο σύστημα ή τον ιστότοπο-στόχο σας. Στέλνει αυτό το μήνυμα σε τέσσερα μέρη. Στο Linux, το Ping αποστέλλεται ως σταθερό και συνεχές μήνυμα. Για να στείλετε ένα σταθερό και συνεχές ping στα Windows, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή.

ping -t

Κάθε απάντηση από τη γραμμή αντιπροσωπεύει ένα μήνυμα που ελήφθη από τον στόχο.

Ο Χρόνος δείχνει πόσος χρόνος χρειάστηκε για να σταλεί ένα μήνυμα στον στόχο και να ληφθεί απάντηση. Ίσως έχετε ακούσει ότι οι παίκτες θέλουν να συμμετάσχουν σε διακομιστές παιχνιδιών που έχουν χαμηλό ping. Ένα χαμηλό ping ουσιαστικά σημαίνει ότι ο διακομιστής ή ο υπολογιστής ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και αυτή είναι η τιμή που λαμβάνεται υπόψη κατά τον προσδιορισμό του χρόνου απόκρισης.

TTL σημαίνει «Ώρα για ζωή». Αντιπροσωπεύει τον αριθμό των δικτύων από τα οποία περνά το μήνυμά σας για να φτάσει στον στόχο. Για να κατανοήσετε αυτήν την έννοια, σκεφτείτε τα αεροπορικά ταξίδια όπου έχετε αρκετές στάσεις στη διαδρομή. Έτσι, το μήνυμά σας πρέπει να σταματήσει και να αλλάξει δίκτυα για να φτάσει στον στόχο/προορισμό του. Κάθε φορά που το κάνει, ο αριθμός TTL αυξάνεται.

  Γιατί οι κάμερες χωρίς καθρέφτη δεν είναι μικρότερες;

Στατιστικά Ping

Εκτός από μια απάντηση, μια εντολή Ping σας δίνει επίσης ορισμένα στατιστικά στοιχεία που σας λένε πόσο ισχυρή είναι η σύνδεση.

Τα πακέτα είναι τα bit των πληροφοριών που αποστέλλονται όταν κάνετε ping σε έναν ιστότοπο ή έναν υπολογιστή. Στην ιδανική περίπτωση, ο αριθμός των πακέτων που αποστέλλονται και λαμβάνονται θα πρέπει να είναι ο ίδιος. Σε περίπτωση που δεν είναι, θα δείτε κάτι διαφορετικό από το 0 για το ‘Loss’. Τα χαμένα πακέτα σημαίνουν ότι το μήνυμα που στέλνετε δεν λαμβάνεται όλο από το σύστημα προορισμού. Κάποια από αυτά χάνονται, κάτι που, όπως μπορείτε να μαντέψετε, είναι κακό.

Το Round Trip είναι ο ελάχιστος, ο μέγιστος και ο μέσος χρόνος που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί ένα αίτημα ping. Γενικά, θέλετε να υπάρχει μικρή απόκλιση σε αυτές τις τρεις τιμές. Εάν υπάρχει σημαντική διαφορά, σημαίνει ότι η σύνδεση μεταξύ εσάς και του ιστότοπου ή του υπολογιστή δεν είναι πολύ σταθερή.

  25 εκπληκτικές εικόνες για την επιφάνεια εργασίας σας

Αποκλεισμένα αιτήματα Ping

Ορισμένοι ιστότοποι αποκλείουν αιτήματα ping. Εάν προσπαθήσετε να κάνετε ping σε έναν ιστότοπο που έχει μπλοκάρει αιτήματα ping, θα δείτε ένα μήνυμα ή κάτι παρόμοιο με το “Το δίκτυο προορισμού δεν είναι προσβάσιμο”. Δεν υπάρχει τρόπος να το αντιμετωπίσετε αυτό. Εάν ένας ιστότοπος έχει αποκλείσει ένα αίτημα ping, δεν θα μπορείτε να το κάνετε ping.

Αποτυχημένα αιτήματα Ping

Τα αιτήματα ping μπορούν και αποτυγχάνουν. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για το γιατί, αλλά γενικά, είναι επειδή?

η διεύθυνση ιστότοπου ή η διεύθυνση IP που έχετε δώσει είναι λανθασμένη. Εάν χρησιμοποιείτε διεύθυνση ιστού, μην συμπεριλάβετε http: ή https:
Το Διαδίκτυό σας δεν λειτουργεί ή αντιμετωπίζετε διαλείπουσα διακοπή λειτουργίας που διακόπτει το αίτημα ping
ο ιστότοπος ή ο υπολογιστής-στόχος είναι εκτός σύνδεσης. Εάν υποψιάζεστε ότι ο ιστότοπος μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας, εξετάστε το ενδεχόμενο να τον ελέγξετε μέσω μιας υπηρεσίας όπως Κάτω για όλους ή μόνο για μένα.