Πώς να κάνετε το Smarthome σας πιο εύκολο στη χρήση από άλλους ανθρώπους

Τα έξυπνα σπίτια είναι μια ευκολία που μπορεί να αυτοματοποιήσει το σπίτι σας και να σας δώσει εύκολο έλεγχο από οπουδήποτε. Αλλά με τα παιδιά, την ευρύτερη οικογένεια και τους επισκέπτες, τα πράγματα γίνονται γρήγορα περίπλοκα. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να κάνετε το smarthome σας πιο εύκολο στη χρήση από άλλους.

Τα έξυπνα σπίτια είναι τόσο ισχυρά όσο ο χρήστης

Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει έξυπνες κλειδαριές, α έξυπνος θερμοστάτης, έξυπνα φώτα και έξυπνα βύσματα, είστε σε καλό δρόμο για ένα σπίτι γεμάτο άνεση και τηλεχειριστήριο. Αλλά το πρόβλημα είναι συχνά με τους ανθρώπους στο σπίτι σας που δεν είναι αρκετά γνώστες της τεχνολογίας για να δημιουργήσουν ένα smarthome. Μπορεί να αισθάνονται αβέβαιοι για το πώς να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν συσκευές και να αισθάνονται άβολα να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν φωνητικές εντολές. Με μερικά απλά βήματα, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για τα μικρά παιδιά, την ευρύτερη οικογένεια, ακόμη και τους επισκέπτες για πρώτη φορά.

Δημιουργήστε φωνητικές εντολές ευθεία προς τα εμπρός

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για ένα smarthome είναι να του λέτε τι να κάνει με τη φωνή σας. Σίγουρα μπορείτε να τα ελέγξετε με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά η ικανότητα να μιλάτε στο σπίτι σας και να σβήνετε τα φώτα, να ανοίγετε την τηλεόραση και να αλλάζετε τον θερμοστάτη είναι πολύ ικανοποιητική. Ωστόσο, αυτό ισχύει μόνο όταν λειτουργεί με την πρώτη προσπάθεια. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επιτυχή χρήση φωνητικών εντολών, τότε όλοι οι άλλοι θα έχουν χειρότερο τρόπο. Επομένως, φροντίστε να ομαδοποιήσετε τις συσκευές σας και να ονομάσετε επαρκώς αυτές τις ομάδες και τις ίδιες τις συσκευές.

  Προσθέστε φίλτρα χρώματος σε βίντεο στο iPhone σας

Εάν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε κάπως τα ονόματα των συσκευών και των ομάδων σας. Προσπαθήστε να στοχεύσετε σε λέξεις με λιγότερες συλλαβές που είναι εύκολο να προφέρονται. Τόσο ο Βοηθός Google όσο και η Alexa αποδίδουν θαυμάσια όταν ακούνε ένα πεντάχρονο, και εκπληκτικά καλά με ένα τρίχρονο. Αλλά όσο πιο δύσκολο είναι για ένα παιδί να πει μια εντολή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για τον βοηθό φωνής σας να την καταλάβει.

Οι πιο σύντομες και λιγότερες λέξεις είναι η καλύτερη επιλογή και αυτό είναι ένα από τα οφέλη της σωστής ομαδοποίησης στοιχείων. Με τις κατάλληλες ομάδες μπορούν να πουν «ανάψτε το φως» σε ένα δωμάτιο αντί για «ανάψτε το φως του σαλονιού» ή το φως της κουζίνας, και ούτω καθεξής. Τα μέλη της οικογένειας και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν επίσης από αυτό, καθώς υπάρχουν λιγότερα να θυμηθούμε να πούμε.

Παρέχετε παραδοσιακούς ελέγχους όταν είναι δυνατόν

Οι δύο εξωτερικοί διακόπτες είναι έξυπνοι. ο μεσαίος διακόπτης είναι παραδοσιακός. Ο αριστερός διακόπτης είναι απενεργοποιημένος.

Οι έξυπνοι λαμπτήρες είναι φανταστικοί, αλλά αν τα άλλα άτομα στο σπίτι σας διστάζουν να χρησιμοποιήσουν βοηθούς φωνής, τότε ο μόνος τρόπος που μπορούν να ελέγξουν τους έξυπνους λαμπτήρες σας είναι με μια εφαρμογή. Δεν είναι πάντα καλή επιλογή, ειδικά για παιδιά ή για τους φιλοξενούμενους. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε έξυπνοι διακόπτες φώτων αντι αυτου. Αυτά μοιάζουν πολύ με έναν διακόπτη εναλλαγής φώτων και έχουν το πλεονέκτημα του ελέγχου πολλαπλών φώτων (αν ο διακόπτης κανονικά το έκανε) ενώ επικοινωνείτε με το smarthome σας σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση φωτισμού (ενεργό ή απενεργοποιημένο).

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Xbox 0x97e107df

Με έναν έξυπνο διακόπτη, τα φώτα σας δεν είναι ποτέ εκτός συγχρονισμού με τις εφαρμογές και τους φωνητικούς βοηθούς σας και όποιος διστάζει να χρησιμοποιήσει τις επιλογές του smarthome μπορεί να ελέγξει τα φώτα. Το ίδιο ισχύει για τις έξυπνες κλειδαριές με παραδοσιακή επιλογή κλειδαρότρυπα ή κωδικό pin. Με ένα κλειδί ή έναν κωδικό PIN, τα παιδιά και οι καλεσμένοι σας δεν θα χρειαστεί να κατεβάσουν μια εφαρμογή για να ξεκλειδώσουν την πόρτα σας.

Δημιουργήστε έναν πίνακα ελέγχου εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα παραδοσιακά στοιχεία ελέγχου

Μερικές φορές απλώς δεν είναι δυνατό να παρέχετε μια παραδοσιακή επιλογή ελέγχου, όπως με έξυπνες ταινίες LED ή έξυπνα βύσματα. Οι Βοηθοί φωνής μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε η επαναχρησιμοποίηση ενός παλιού tablet ως ταμπλό smarthome μπορεί να είναι η καλύτερη λύση. Ένα ταμπλό μπορεί να δώσει μια συνολική εικόνα των πιθανών χειριστηρίων στο σπίτι και είναι απλό στη χρήση ως κουμπιά ενεργοποίησης και απενεργοποίησης. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το tablet κάπου ώστε να μπορεί να βρεθεί εύκολα.

Εναλλακτικά, το Google Home Hub, Echo Show, Echo Spot και άλλες έξυπνες οθόνες παρέχουν έξυπνα χειριστήρια για το σπίτι στην οθόνη. Ωστόσο, απαιτούν κάποια πλοήγηση για να φτάσετε στη σωστή οθόνη, επομένως ένας ειδικός πίνακας εργαλείων μπορεί να είναι μια πιο διαισθητική επιλογή για επισκέπτες και παιδιά.

Αναρτήστε οδηγίες σε ορατά μέρη

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ειδικά με τους φιλοξενούμενους, μερικές φορές είναι χρήσιμο να έχετε καλογραμμένες οδηγίες σε μέρη που μπορείτε να βρείτε εύκολα. Τοποθετήστε πινακίδες σε περιοχές που χρησιμοποιούνται συνήθως με τι να πείτε στο Google Home ή στην Alexa δίπλα σε αυτές τις συσκευές, όπως “για να σβήσετε τα φώτα, ας πούμε ότι η Alexa σβήνει το φως” και ίσως άλλες χρήσιμες προτάσεις ως χρονόμετρα.

  Τι σημαίνει "TFW" και πώς το χρησιμοποιείτε;

Όσο περισσότερο διευκολύνετε τους καλεσμένους σας να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές, τόσο πιο άνετα θα τις δοκιμάζουν μόνοι τους. Μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε κάποιες προτάσεις εκτός της αρένας του smarthome, όπως χρονόμετρα και μετατροπές μετρήσεων στην κουζίνα. Εάν θέλετε τα σημάδια να φαίνονται συχνά, σκεφτείτε κάτι που συνδυάζεται με την εμφάνιση του σπιτιού σας σαν πίνακας κιμωλίας για την κουζίνα.

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε σχεδιαγράμματα Alexa για να δημιουργήσετε τις δικές σας δεξιότητες Alexa, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζητούν από την Alexa ορισμένες βασικές οδηγίες που παρέχετε. Η Amazon παρέχει ενσωματωμένες δεξιότητες που μπορείτε να αναπτύξετε γρήγορα για να δίνετε οδηγίες σε καλεσμένους στο σπίτι, μπέιμπι σίτερ, ακόμη και φύλακες κατοικίδιων ζώων—και είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να παρέχουν διαφορετικές οδηγίες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Αλλά θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε τη δική σας ικανότητα για να βοηθήσετε τους ανθρώπους να μάθουν πώς να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι σας.

Με οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μειώσετε το φράγμα εισόδου όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν κάνετε τη χρήση των συσκευών smarthome σας να φαίνεται λιγότερο τρομακτική, τότε τα παιδιά, η οικογένεια και οι επισκέπτες θα έχουν περισσότερο θάρρος να πειραματιστούν με το τι λειτουργεί και τι όχι. Συχνά, αυτός ο πειραματισμός μπορεί να σας διδάξει μερικά πράγματα για τα έξυπνα σπίτια που δεν είχατε συνειδητοποιήσει ή να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τομείς που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Απλώς αποφύγετε τους συντριπτικούς ανθρώπους και θα πρέπει να είστε στο δρόμο για ένα πιο χρήσιμο smarthome για όλους.