Τι σημαίνει “TFW” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Το TFW είναι ένα ακρωνύμιο στο Διαδίκτυο που θα βρείτε συνήθως σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και σε μιμίδια σε όλο τον Ιστό. Αλλά τι σημαίνει TFW, από πού προήλθε το ακρωνύμιο και πώς το χρησιμοποιείτε;

That Feel When

Το TFW είναι ένα ακρωνύμιο στο Διαδίκτυο που σημαίνει “what feel when”. Αυτό το αρκτικόλεξο συνήθως συνοδεύεται από μια αστεία ή συγκινητική εικόνα (όπως αυτή που παρουσιάζεται παραπάνω) και χρησιμοποιείται για να παρέχει συναισθηματικό πλαίσιο ή σχολιασμό σε μια κατάσταση.

Κατά κάποιο τρόπο, το TFW μοιάζει περισσότερο με ένα μιμίδιο παρά με ένα πραγματικό αρκτικόλεξο που χρησιμοποιείτε σε μια πρόταση, όπως το FOMO. Συνήθως ακολουθεί μια αυστηρή μορφή, όπου μια πρόταση που αρχίζει με TFW συνοδεύεται συχνά (αλλά όχι πάντα) από μια συγκινητική φωτογραφία. Αυτή η πρόταση μπορεί να είναι σχετική με τη ζωή σας, όπως “TFW πλημμυρίζει το μπάνιο σας” ή μπορεί απλώς να είναι ένα αστείο, όπως “TFW οι φίλοι σας γνωρίζουν επίσης για τον Pennywise τον κλόουν”.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το TFW ακολουθεί πάντα μια αυστηρή μορφή meme. Από μόνο του, το TFW υποδεικνύει στους αναγνώστες ότι ένα μήνυμα ή μια ανάρτηση περιέχει ένα συναισθηματικό πλαίσιο. Έτσι, είναι πιθανό το “TFW” να σημαίνει κάτι από μόνο του χωρίς να συνοδεύεται από εικόνα ή μηνύματα.

  Σφάλμα iTunes Computer Not Authorized

Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαντήσετε σε ένα γελοίο ή μισητό Facebook με ένα βασικό “TFW”. Οι άνθρωποι που ξέρουν τι σημαίνει TFW θα πρέπει να καταλάβουν ότι λέτε “αυτή η ανάρτηση είναι απολύτως ενοχλητική!” Ομοίως, θα μπορούσατε να απαντήσετε σε ένα απροσδόκητο μήνυμα από έναν πρώην με “TFW” ή να απαντήσετε σε μια αστεία φωτογραφία με “TFW”.

Ετυμολογία του TFW

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι το TFW στην πραγματικότητα σημαίνει “αυτό το πρόσωπο όταν”. Και κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να έχουν δίκιο.

Πίσω στο 2009, οι άνθρωποι στον πίνακα μουσικής 4chan (που ονομάζεται /mu/) άρχισαν να λένε “MFW” ή “Το πρόσωπό μου όταν”. Παραδόξως, το MFW χρησιμοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται σήμερα το TFW. Οι άνθρωποι θα δημοσίευαν μια αστεία φωτογραφία ενός προσώπου μαζί με μια πρόταση όπως “Οι άνθρωποι του MFW αποκαλούν το σκάκι άθλημα”.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης της σελίδας Google Trends για Το Google Trends δείχνει ότι η χρήση του MFW κορυφώθηκε μετά το 2010 και έκτοτε έχει ξεπεραστεί από το TFW.

  Πώς να εγγράψετε ένα CD ή DVD στα Windows 10

Περίπου την ίδια εποχή, η λέξη «αίσθημα» αναπτύχθηκε ως αργκό για τη λέξη «αίσθημα». Μιμίδια όπως το “I know that feel bro” άρχισαν να διαδίδονται σε όλο το διαδίκτυο και η εικόνα αντίδρασης “Feels Guy” έγινε ένα κοινό κομμάτι της κουλτούρας του Διαδικτύου και των σπασίκλας.

Όπως το MFW, το μιμίδιο Feels Guy χρησιμοποιήθηκε για να ανταποκριθεί σε συναισθηματικές καταστάσεις. Αλλά ενώ το MFW συνήθως μετέφερε αηδία ή δέος, το μιμίδιο Feels Guy χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει ένα αίσθημα ντροπής, αμφιβολίας, θλίψης ή απογοήτευσης.

Αναγνωρίζετε αυτό το πρόσωπο; Είναι ο παλιός Feels Guy.

Προφανώς, αυτές οι δύο παρόμοιες ιδέες συγχωνεύτηκαν για να γίνουν TFW το 2010 ή το 2011—τότε ήταν όταν το TFW ορίστηκε για πρώτη φορά σωστά στο Αστικό Λεξικό. Ενώ η γραμματική χρήση του TFW δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε, η λέξη έχει γίνει πολύ πιο ευρεία. Είναι ένα χρήσιμο αρκτικόλεξο για την έκφραση συναισθημάτων στο διαδίκτυο, ένα μέρος που είναι διαβόητο για τη συναισθηματική του αδιαφάνεια.

Πώς χρησιμοποιείτε το TFW;

Εάν ρίξετε TFW στην αρχή μιας πρότασης, οι αναγνώστες θα αναζητήσουν διαισθητικά συναισθηματικό πλαίσιο. Θα μπορούσατε να πείτε “TFW δεν υπάρχει μπολόνια στο ψυγείο” ή “TFW είστε σχεδόν σπίτι και ανάβει η λυχνία χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου”. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να βγάλουν συναισθηματικό νόημα από τις προτάσεις.

  Πώς να προσθέσετε το Gmail, τις Επαφές Google και το Ημερολόγιο Google στην Cortana στα Windows 10

Ενώ θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις προτάσεις από μόνες τους, το TFW λειτουργεί καλύτερα όταν συνοδεύεται από φωτογραφία ή GIF. Θα μπορούσατε τεχνικά να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φωτογραφία, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες με συγκινητικά πρόσωπα. Όσο περισσότερα συναισθήματα στη φωτογραφία, τόσο πιο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να μετρήσουν το σωστό συναισθηματικό πλαίσιο από τη χρήση του TFW.

TFW βρίσκεις μια ωραία νέα λέξη αλλά δεν ξέρεις πώς να τη χρησιμοποιήσεις.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το TFW χωρίς συνοδευτικές λέξεις ή φωτογραφίες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η κατάσταση έχει ένα προφανές συναισθηματικό πλαίσιο πρώτα. Ενώ ένα μοναχικό “TFW” είναι μια συζήτηση για σκύλους δεν έχει πολύ νόημα, η απάντηση “TFW” σε ένα ενοχλητικό ή κακότροπο μήνυμα κειμένου μπορεί να επικοινωνήσει μια ιδέα όπως “βγες από τα εισερχόμενά μου” ή “πώς με περιμένεις να απαντήσω σε αυτό;»

TFW βρίσκεις έναν εντελώς νέο κόσμο με παράξενες λέξεις στο διαδίκτυο. Αν απλώς προλαβαίνεις κάποια από τις γλώσσες που βρίσκονται συνήθως στο διαδίκτυο, ανατρέξτε στα άρθρα μας σχετικά με λέξεις όπως η TLDR και η YEET.