Δείτε πώς λειτουργούν τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android

Το Android 11 εισήγαγε μια σειρά αλλαγών, αλλά μια που μπορεί να σας παρασύρει είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα στιγμιότυπα οθόνης. Η λειτουργικότητα είναι κυρίως η ίδια με τις παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος (OS), αλλά η Google άλλαξε λίγο τα πράγματα. Δείτε πώς λειτουργούν τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android.

Πώς να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android

Η λήψη στιγμιότυπου οθόνης σε Android 11 και νεότερες εκδόσεις λειτουργεί κυρίως με τον ίδιο τρόπο όπως οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, αλλά μία επιλογή έχει μετακινηθεί. Πέρα από το να κρατάτε πατημένα τα φυσικά κουμπιά Power και Volume Down μαζί, η συντόμευση στιγμιότυπου οθόνης στην οθόνη που εμφανιζόταν στο μενού Power έχει μετακινηθεί στο μενού “Επισκόπηση” (γνωστή και ως Πρόσφατες εφαρμογές).

  Πώς να φτιάξετε το δικό σας πακέτο αυτοκόλλητων για WhatsApp σε iPhone και Android

Για πρόσβαση στη συντόμευση, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και κάντε παύση για να ανοίξετε το μενού Επισκόπηση.

Πατήστε το κουμπί “Screenshot” στην κάτω αριστερή γωνία.

Αυτό θα τραβήξει αμέσως ένα στιγμιότυπο οθόνης και θα εμφανίσει μια μικρογραφία προεπισκόπησης του στιγμιότυπου οθόνης με επιλογές για “Κοινή χρήση” και “Επεξεργασία” της εικόνας.

Πού είναι τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android;

Όταν τραβάτε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο Android 11 και νεότερες εκδόσεις, εμφανίζεται σε μια μικρογραφία στην κάτω αριστερή γωνία μαζί με τις επιλογές “Κοινή χρήση” και “Επεξεργασία” της εικόνας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, η μικρογραφία εξαφανίζεται.

  Τι είναι το Android Nearby Share και λειτουργεί όπως το AirDrop;

Εδώ είναι που οι άνθρωποι μπορεί να μπερδευτούν λίγο. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν εμφανίζονται πλέον στη σκίαση ειδοποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν κάνετε κάποια ενέργεια στο αναδυόμενο παράθυρο μικρογραφίας προτού εξαφανιστεί, θα πρέπει να βρείτε το στιγμιότυπο οθόνης στη συλλογή φωτογραφιών ή στη διαχείριση αρχείων.

Τα στιγμιότυπα οθόνης συνήθως αποθηκεύονται στο φάκελο “Στιγμιότυπα” της συσκευής σας. Για παράδειγμα, για να βρείτε τις εικόνες σας στο Φωτογραφίες Google εφαρμογή, μεταβείτε στην καρτέλα “Βιβλιοθήκη”.

Στην ενότητα “Φωτογραφίες στη συσκευή”, θα δείτε τον φάκελο “Στιγμιότυπα οθόνης”.

Όποια γκαλερί φωτογραφιών ή εφαρμογή διαχείρισης αρχείων χρησιμοποιείτε, αναζητήστε “Στιγμιότυπα” στην ενότητα ριζικού αποθηκευτικού χώρου της συσκευής.

  Πώς να βρείτε ποιο επίπεδο Camera2 API υποστηρίζει το τηλέφωνό σας Android

Μερικά πράγματα άλλαξαν και τροποποιήθηκαν, αλλά τα στιγμιότυπα οθόνης στο Android 11 και μετά λειτουργούν βασικά όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Οι αλλαγές μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικές στην αρχή, αλλά θα πρέπει να αισθάνονται σαν δεύτερης φύσης σε ελάχιστο χρόνο.