Πώς να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών στην εφαρμογή Φωτογραφίες στα Windows 10

Εάν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος μιας φωτογραφίας στα Windows 10, η εφαρμογή Φωτογραφίες έχει μια προσεγμένη μικρή λειτουργία περικοπής. Η λειτουργία περικοπής σάς επιτρέπει να περικόψετε ελεύθερα μια εικόνα, π.χ., να κόψετε ένα μέρος και να κρατήσετε το υπόλοιπο. Η εφαρμογή Φωτογραφίες μόλις έλαβε μια ενημέρωση που πρόσθεσε εφέ 3D και μια νέα δυνατότητα αλλαγής μεγέθους. Η δυνατότητα αλλαγής μεγέθους δεν κόβει τίποτα, απλώς συρρικνώνει το μέγεθος της φωτογραφίας και μειώνει το μέγεθος του δίσκου της. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών στην εφαρμογή Φωτογραφίες.

Αλλαγή μεγέθους φωτογραφιών στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες και επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος. Κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές και θα δείτε μια επιλογή Αλλαγή μεγέθους στο μενού.

  Πώς να κατεβάσετε το πρωτότυπο Microsoft FreeCell στα Windows 10

Αυτό θα ανοίξει ένα μικρό μενού με τρεις επιλογές για το πώς θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας. Οι τρεις επιλογές σάς επιτρέπουν να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών για μια εικόνα προφίλ, για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα και για προβολή.

Με βάση το αρχικό μέγεθος δίσκου της φωτογραφίας, θα σας πει τι μέγεθος μπορείτε να περιμένετε μόλις αλλάξει το μέγεθος της εικόνας.

Οι επιλογές αλλαγής μεγέθους ποικίλλουν ανάλογα με την αρχική εικόνα και τις διαστάσεις της. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια ιδιαίτερα μεγάλη φωτογραφία, δεν μπορεί να επιλεγεί η μεγαλύτερη επιλογή αλλαγής μεγέθους. Ομοίως, εάν η φωτογραφία είναι πολύ μικρή, δεν θα δείτε καθόλου την επιλογή αλλαγής μεγέθους στο μενού. Αυτό συμβαίνει επειδή η εικόνα είναι πολύ μικρή για να αλλάξει το μέγεθος και το Photos μπορεί μόνο να αλλάξει το μέγεθος των φωτογραφιών έτσι ώστε να είναι μικρότερες. Δεν τους αναβαθμίζει.

  Τι σημαίνει Apple MFi-Certified;

Η μείωση μεγέθους βασίζεται στο μέγεθος της αρχικής εικόνας, αλλά το μικρό μέγεθος κυμαίνεται γύρω στο 20%, το μεσαίο κυμαίνεται μεταξύ 50-60% και το μεγάλο μέγεθος είναι κάπου γύρω στο 70%.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας, η εφαρμογή Φωτογραφίες τράβηξε μια εικόνα 2448 x 3264 και τη μείωσε σε 433 x 577 όταν επιλέχθηκε το Μικρό μέγεθος. Για το μεσαίο μέγεθος, μειώθηκε σε 1224 x 1632 και το μεγάλο μέγεθος είχε μειωθεί η εικόνα σε 1732 x 2309.

Αν και το νέο χαρακτηριστικό είναι χρήσιμο, είναι τρομερά άκαμπτο. Οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα πόσο θέλουν να αλλάξουν το μέγεθος μιας εικόνας. Οι προεπιλογές είναι συγκεκριμένες για μια συγκεκριμένη χρήση, αλλά αν χρειάζεστε μια εικόνα να έχει συγκεκριμένο μέγεθος, η εφαρμογή δεν είναι πολύ χρήσιμη. Θα συνεχίσετε να χρειάζεστε άλλες εφαρμογές για να αλλάξετε ελεύθερα το μέγεθος μιας εικόνας, επομένως αυτό είναι περιορισμένο από κάθε άποψη.

  Συμμετοχή σε μια συνάντηση από έναν σύνδεσμο

Η Microsoft είχε μια εφαρμογή με το όνομα Picture and Fax Viewer που ήταν μέρος της σουίτας του Office εδώ και πολύ καιρό και επέτρεπε στους χρήστες να αλλάζουν το μέγεθος των εικόνων με μεγαλύτερη ευελιξία.