Πώς να συνδέσετε πολλές οθόνες στα Windows 11

Τα Windows 11 έχουν καλύτερη υποστήριξη πολλαπλών οθονών. Είναι σε θέση να θυμάται σε ποια οθόνη ήταν ανοιχτή μια εφαρμογή, κάτι με το οποίο δυσκολεύτηκε τα Windows 10. Μπορείτε να αποσυνδέσετε μια δεύτερη οθόνη και όταν τη συνδέσετε ξανά, τα παράθυρα θα είναι ακόμα εκεί. Δεν θα μεταβούν αυτόματα στην τρέχουσα οθόνη.

πολλαπλές οθόνες στα Windows 11

Πολλαπλές οθόνες στα Windows 11

Οι οθόνες παραμένουν plug & play. Μπορείτε να συνδέσετε μια οθόνη στη θύρα οθόνης του επιτραπέζιου ή φορητού υπολογιστή σας και θα εντοπιστεί αυτόματα. Τα Windows 11 μπορεί να μην αρχίσουν να εμφανίζονται σε αυτά, αλλά αυτό είναι εύκολο να διορθωθεί.

  Το WinTrezur σάς επιτρέπει να κρυπτογραφήσετε φωτογραφίες και να ορίσετε μια εικόνα ως κωδικό πρόσβασης

Σύνδεση πολλαπλών οθονών – Windows 11

Μπορείτε να συνδέσετε πολλές οθόνες στα Windows 11 από την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Οι ρυθμίσεις σας επιτρέπουν να

Επιλέξτε την κύρια οθόνη
Αλλαγή ανάλυσης της οθόνης
Αλλαγή διάταξης οθόνης
Αλλαγή κλιμάκωσης για οθόνες
Αλλαγή προσανατολισμού οθόνης
Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στο Σύστημα> Εμφάνιση.

Κάντε κλικ στο κουμπί Αναγνώριση για να μάθετε ποια είναι η οθόνη (λάβετε υπόψη τον αριθμό που εμφανίζεται στην οθόνη).
Κάντε κλικ στο Άνοιγμα του αναπτυσσόμενου μενού Διπλότυπες οθόνες και επιλέξτε πώς θέλετε να λειτουργεί η δεύτερη οθόνη: επέκταση οθόνης, προβολή καθρέφτη ή προβολή μόνο σε μία οθόνη.

Σύρετε και αποθέστε τις οθόνες για να τις τακτοποιήσετε.
Επιλέξτε μια οθόνη και κάντε κύλιση προς τα κάτω. Επιλέξτε το ‘Make this my main display’ για να το ορίσετε ως την κύρια οθόνη.

  Πώς να συγχωνεύσετε βίντεο στα Windows 10

Άλλη ρύθμιση

Για άλλες ρυθμίσεις, αυτές που μπορούν να εφαρμοστούν και στις δύο οθόνες, επιλέξτε πρώτα την οθόνη και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις. Η οθόνη που επισημαίνεται είναι αυτή στην οποία θα εφαρμοστεί η ρύθμιση. Για ρυθμίσεις κλιμάκωσης, ίσως χρειαστεί να αποσυνδεθείτε και να συνδεθείτε ξανά για να τις εφαρμόσετε σε όλες τις εφαρμογές.

Αλλαγή λειτουργίας προβολής

Τα Windows 11 επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάξουν τη λειτουργία προβολής, π.χ., τη λειτουργία προβολής για πολλές οθόνες από τον πίνακα γρήγορης προβολής. Το πάνελ φαίνεται διαφορετικό από αυτό που ήταν μέσα

  Προσθέστε Ενέργειες υπό όρους (IF) στον ενεργοποιητή σε jailbroken iPhone

Πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+P για να ανοίξετε τον πίνακα προβολής.
Επιλέξτε τη λειτουργία προβολής.
Τα Windows 11 θα αλλάξουν τη λειτουργία προβολής.

συμπέρασμα

Η Microsoft έχει βελτιώσει τον τρόπο διαχείρισης των παραθύρων σε πολλές οθόνες στα Windows 10, αλλά η γραμμή εργασιών δεν έχει βελτιωθεί. Οι χρήστες που ήλπιζαν για μια πλήρως λειτουργική γραμμή εργασιών σε όλες τις οθόνες θα απογοητευτούν όταν μάθουν ότι η ώρα που εμφανίστηκε στη γωνία του δίσκου συστήματος στη δευτερεύουσα οθόνη έχει αφαιρεθεί. Το κουμπί Έναρξη θα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε όλες τις γραμμές εργασιών, δηλαδή σε όλες τις οθόνες. Τα εικονίδια για τα παράθυρα θα εμφανιστούν επίσης στη γραμμή εργασιών στην αντίστοιχη οθόνη. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο εμφάνισης αυτών των εικονιδίων αλλά ελάχιστα πράγματα.