Πώς να κάνετε σίγαση στον εαυτό σας σε μια κλήση ζουμ

Ενώ λαμβάνετε μέρος σε μια βιντεοδιάσκεψη χρησιμοποιώντας το Zoom, μερικές φορές χρειάζεται να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνό σας για να βήχετε, να καταστέλλετε τους θορύβους του περιβάλλοντος ή να είστε απλώς ευγενικοί ενώ μιλούν οι άλλοι. Δείτε πώς να το κάνετε.

Σίγαση του εαυτού σας χρησιμοποιώντας τη γραμμή εργαλείων ζουμ

Για να κάνετε σίγαση κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης Zoom, θα πρέπει να εμφανίσετε τη γραμμή εργαλείων. Σε υπολογιστή ή Mac, τοποθετήστε το ποντίκι σας πάνω από το παράθυρο Zoom και θα εμφανιστεί. Σε iPhone, iPad ή Android, πατήστε την οθόνη μέχρι να δείτε τη γραμμή εργαλείων.

  Πώς να κάνετε ping σε υπολογιστές ή ιστότοπους, να μάθετε την κατάστασή τους

Εντοπίστε το κουμπί “Σίγαση” (που μοιάζει με μικρόφωνο) στη γραμμή εργαλείων. Σε Mac, PC, web client ή smartphone, η γραμμή εργαλείων εκτείνεται στο κάτω μέρος της οθόνης ή του παραθύρου. Σε ένα tablet, η γραμμή εργαλείων εμφανίζεται στο επάνω μέρος της οθόνης. Κάντε κλικ ή πατήστε στο κουμπί “Σίγαση”.

Το εικονίδιο Σίγασης θα μετατραπεί σε ένα διαγραμμένο μικρόφωνο και το κείμενο θα λέει τώρα “Κατάργηση σίγασης”. Το μικρόφωνό σας είναι πλέον απενεργοποιημένο και κανείς στην κλήση δεν μπορεί να σας ακούσει.

Για να ενεργοποιήσετε ξανά το μικρόφωνό σας, κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί “Κατάργηση σίγασης” στη γραμμή εργαλείων.

  Πώς να εγκαταστήσετε προσθήκες επισκέπτη στο VirtualBox

Αφού κάνετε κλικ στο “Κατάργηση σίγασης”, το μικρόφωνό σας θα είναι ξανά ενεργό και όλοι όσοι συμμετέχουν στην κλήση θα μπορούν να σας ακούσουν.

Σίγαση του εαυτού σας χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου ζουμ

Είναι επίσης δυνατό να πραγματοποιήσετε γρήγορη σίγαση σε υπολογιστή ή Mac χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου Zoom. Εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με Windows 10, πατήστε τα πλήκτρα Alt+A για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη σίγαση. Εάν χρησιμοποιείτε Mac, μπορείτε να πατήσετε Shift+Command+A για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη σίγαση.

Περισσότερα για το Zoom Muting

Εάν φιλοξενείτε μια σύσκεψη Zoom γεμάτη διακοπές ή θορύβους παρασκηνίου που αποσπούν την προσοχή, μπορείτε να κάνετε σίγαση όλων στην κλήση ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το κουμπί “Σίγαση όλων” στη λίστα “Συμμετέχοντες”.

  Πώς να επισημάνετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως αναγνωσμένα στο Gmail

Και, εάν δεν φιλοξενείτε, αλλά δυσκολεύεστε να ακούσετε τον οικοδεσπότη πάνω από τους ήχους όλων των άλλων συμμετεχόντων στη διάσκεψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου σε υπολογιστή ή Mac για να απενεργοποιήσετε τον ήχο από όλους εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή:

Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ήχου για όλους εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή (PC): Alt+M
Σίγαση ήχου για όλους εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή (Mac): Command+Ctrl+M
Κατάργηση σίγασης ήχου για όλους εκτός από τον κεντρικό υπολογιστή (Mac): Command+Ctrl+U

Καλό ζουμ!