Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Facebook

Μερικοί φίλοι και συγγενείς στο Facebook μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικοί, αλλά δεν μπορείτε απλά να τους αφαιρέσετε φίλους. Τι γίνεται αν θέλετε να μείνετε σε επαφή αλλά δεν θέλετε να βλέπετε τις ενοχλητικές αναρτήσεις τους; Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Facebook.

Το Facebook σάς δίνει δύο επιλογές εδώ: Μπορείτε να αναβάλλετε προσωρινά τις αναρτήσεις κάποιου για 30 ημέρες (για να δείτε αν θα σας έλειπε πραγματικά η παρουσία του) ή μπορείτε να τον καταργήσετε για να θέσετε σε σίγαση τις αναρτήσεις του οριστικά. Μην ανησυχείτε. και οι δύο αλλαγές είναι αναστρέψιμες. Το άτομο δεν θα ενημερωθεί επίσης ότι του θέσατε σε σίγαση.

Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Facebook

Η διαδικασία σίγασης ενός ατόμου ή μιας σελίδας είναι η ίδια για τον ιστότοπο του Facebook και τις εφαρμογές για κινητά. Θα χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Facebook για κινητά για να σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία. (Δείτε πώς μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη νέα διεπαφή με τη σκοτεινή λειτουργία.)

  Χρησιμοποιήστε ένα Bot Facebook Messenger για να ορίσετε υπενθυμίσεις

Πρώτα, κάντε κύλιση στη ροή ειδήσεων και βρείτε μια ανάρτηση από τον χρήστη του Facebook που θέλετε να θέσετε σε σίγαση.

Εδώ, πατήστε το κουμπί “Μενού” από την επάνω δεξιά γωνία της ανάρτησης.

Τώρα, εάν θέλετε να κάνετε προσωρινή σίγαση ενός ατόμου ή μιας σελίδας για 30 ημέρες, πατήστε το κουμπί «Αναβολή (Όνομα) για 30 ημέρες».

Εάν θέλετε να κάνετε σίγαση ενός ατόμου και να αποκρύψετε τις αναρτήσεις αυτού του ατόμου από τη ροή σας, πατήστε το κουμπί “Κατάργηση παρακολούθησης (Όνομα)”.

Μπορείτε επίσης να καταργήσετε την παρακολούθηση κάποιου από τη σελίδα προφίλ αυτού του ατόμου. Στη σελίδα προφίλ, επιλέξτε το κουμπί “Φίλοι”.

  Γιατί δεν εμφανίζεται η Προσθήκη φίλου στο Facebook;

Από τη λίστα, πατήστε το κουμπί “Κατάργηση παρακολούθησης”.

Πώς να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου στο Facebook

Μετά από 30 ημέρες, το Facebook θα καταργήσει αυτόματα τη σίγαση κάποιου που είχατε αναβάλει. Ωστόσο, μπορείτε να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου χωρίς να περιμένετε ή να επιλέξετε να ακολουθήσετε ξανά τις αναρτήσεις του.

Η διαδικασία εδώ είναι διαφορετική για τον ιστότοπο του Facebook και τις εφαρμογές για κινητά.

Στον ιστότοπο του Facebook, κάντε κλικ στο κουμπί “Μενού” από την επάνω γραμμή εργαλείων και επιλέξτε “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.

Εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή «Προτιμήσεις ροών ειδήσεων».

Από το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή “Επανασύνδεση”.

Εδώ, κάντε κλικ στο κουμπί “Ακολουθήστε” δίπλα στον χρήστη που θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση.

Από το αναδυόμενο παράθυρο Προτιμήσεις ροής ειδήσεων, επιλέξτε την επιλογή “Αναβολή” για να δείτε όλους τους χρήστες που έχετε βάλει προσωρινά σε σίγαση.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Facebook Stories

Κάντε κλικ στο εικονίδιο “Αναβολή” δίπλα στο όνομά τους για να τερματίσετε νωρίς την αναβολή για τον χρήστη του Facebook.

Στην εφαρμογή για κινητά, πατήστε το κουμπί “Μενού”. Εδώ, από την επιλογή “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”, επιλέξτε το κουμπί “Ρυθμίσεις”.

Τώρα, κάντε κύλιση μέχρι κάτω και επιλέξτε την επιλογή «Προτιμήσεις ροών ειδήσεων».

Εδώ, πατήστε την επιλογή “Επανασύνδεση με άτομα που δεν ακολουθείτε”.

Απλώς πατήστε έναν χρήστη του Facebook για να τον ακολουθήσετε ξανά.

Από την επιλογή «Προτιμήσεις ροών ειδήσεων», μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή «Διαχείριση των ρυθμίσεων αναβολής» για να καταργήσετε τη σίγαση κάποιου.

Εδώ, απλώς πατήστε το κουμπί «Τερματισμός αναβολής» δίπλα στο όνομα του χρήστη.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πια το Facebook; Μπορείτε πάντα να διαγράψετε τον λογαριασμό σας στο Facebook.