Πώς να κάνετε σάρωση στο iPhone

Είτε είστε φοιτητής είτε επαγγελματίας, το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να σαρώνετε τακτικά ένα σωρό έγγραφα.

Από τις εργασίες μέχρι την επίσημη γραφειοκρατία, οι ανάγκες σάρωσης δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι καλύτερο να έχετε πάντα στο χέρι σας ένα εξαιρετικό εργαλείο σάρωσης για να σας βοηθάει να σαρώνετε γρήγορα διάφορα έγγραφα και να στέλνετε το μαλακό αντίγραφο σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Εάν διαθέτετε iPhone, αυτή η εργασία είναι κάτι το εξαιρετικό.

Το iPhone είναι εξοπλισμένο με όλα τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσατε ενδεχομένως να φανταστείτε. Με κάθε ενημέρωση έρχονται νέες νέες λειτουργίες που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Συγκεκριμένα, η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία σάρωσης που κάνει τη δουλειά απρόσκοπτα.

Αναρωτιέστε πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο στο iPhone σας; Μείνε μαζί μου.

Πώς να κάνετε σάρωση στο iPhone χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη λειτουργία

Η ενσωματωμένη δυνατότητα σάρωσης του iPhone είναι ιδανική για να πραγματοποιείτε γρήγορες σαρώσεις σημαντικών εγγράφων και να τις προωθείτε σε δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε από τη λήψη μιας άλλης εφαρμογής ή να προσπαθήσετε να κατανοήσετε διαφορετικές λειτουργίες.

Δείτε πώς μπορείτε να σαρώσετε έγγραφα στο iPhone σας με ευκολία:

Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Σημειώσεις και δημιουργήστε μια νέα σημείωση.

Βήμα 2: Εκκινήστε το πληκτρολόγιο στην εφαρμογή Σημειώσεις και πατήστε στο εικονίδιο Κάμερα.

Βήμα 3: Το εικονίδιο της κάμερας θα ανοίξει ένα αναπτυσσόμενο μενού με πολλές επιλογές. Κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση εγγράφων.

Βήμα 4: Ο σαρωτής του iPhone θα ανοίξει. Μπορείτε να τοποθετήσετε την κάμερά σας πάνω από το έγγραφο, ώστε το τηλέφωνό σας να σαρώνει και να καταγράφει αυτόματα το κείμενο.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση του σαρωτή έχει οριστεί σε αυτόματη. Ωστόσο, μπορείτε να μεταβείτε στη χειροκίνητη λειτουργία πατώντας την καρτέλα που λέει Auto στην επάνω δεξιά γωνία. Μπορείτε να επιστρέψετε στην αυτόματη λειτουργία με τον ίδιο τρόπο.

  Χρησιμοποιήστε το iPhone σας για να βρείτε δωρεάν δίκτυα WiFi οπουδήποτε στον κόσμο

Βήμα 5: Μόλις καταγραφεί η σάρωση, μπορείτε είτε να την επαναλάβετε εάν δεν είναι ικανοποιητική (πολύ θολή, κοκκώδης ή με σμίκρυνση) είτε να την αποθηκεύσετε. Και κάπως έτσι, κάνατε με επιτυχία μια σάρωση από το iPhone σας!

Ενώ το iPhone σας είναι τέλεια εξοπλισμένο για γρήγορη σάρωση σημαντικών εγγράφων, μια εφαρμογή τρίτου μέρους θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο λεπτομερείς σαρώσεις ενώ θα ξεκλειδώσετε πολλές χρήσιμες λειτουργίες, όπως εξαγωγή κειμένου, προηγμένες σημάνσεις και αυτόματη συμπλήρωση φόρμας.

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές τρίτων έχουν ορισμένες αγορές εντός εφαρμογής, αλλά προσφέρουν μια δωρεάν έκδοση που κάνει τη δουλειά χωρίς προβλήματα.

Πώς να κάνετε σάρωση στο iPhone χρησιμοποιώντας εφαρμογές

Έχω δοκιμάσει αρκετούς σαρωτές όλα αυτά τα χρόνια για να τραβήξω καθαρές και ευκρινείς εικόνες μιας δέσμης διαφορετικών εγγράφων.

Από όλες τις εφαρμογές που έχω χρησιμοποιήσει, εδώ είναι μερικές που ξεχωρίζουν από το πλήθος. Αυτά είναι τα απόλυτα αγαπημένα μου και διαθέτουν μια εύχρηστη διεπαφή, σας προσφέρουν ευκρινείς και καθαρές σαρώσεις και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά.

#1 Σάρωση Adobe

Η Adobe είναι ένα μεγάλο όνομα στη βιομηχανία λογισμικού, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή η εφαρμογή έφτασε στη λίστα.

Το Adobe Scan είναι μια πολυλειτουργική και εύχρηστη εφαρμογή με διάφορες προηγμένες λειτουργίες για τη λήψη σαρώσεων υψηλής ανάλυσης. Βασικά χρησιμεύει ως μια φορητή συσκευή σαρωτή που σαρώνει καθαρά και λεπτομερώς όλα τα έγγραφα που της ρίχνετε.

Από σημαντικά έγγραφα, επίσημα έγγραφα, φωτογραφίες, λευκό πίνακα και επαγγελματικές κάρτες, έως αποδείξεις, ταυτότητες, σημειώσεις, ακόμη και φύλλα απαντήσεων κατά τη διάρκεια διαδικτυακών εξετάσεων, το Adobe Scan μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες όλων των ειδών εγγράφων και να τα αποθηκεύσει σε διαφορετικές μορφές.

Οι σαρώσεις είναι επίσης επεξεργάσιμες αφού τις καταγράψετε. Μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα, να προσαρμόσετε την εμφάνιση και το μέγεθος σελίδας τους, να επισημάνετε το έγγραφο με υπογραφές και πολλά άλλα.

Μπορείτε να μετατρέψετε τις σαρώσεις σε PDF ή να τις αποθηκεύσετε ως JPEG για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση. Επιπλέον, μπορείτε να στείλετε γρήγορα αρχεία PDF ή εικόνες μέσω email, Whatsapp ή άλλων εφαρμογών messenger μέσα σε δευτερόλεπτα ή να επιλέξετε να δημιουργήσετε έναν σύνδεσμο για αυτό.

  Πώς να δείτε το Ιστορικό ανώνυμης περιήγησης στο iPhone

Απλώς δεν μπορεί να γίνει πιο εύκολο και πιο περιεκτικό από αυτό.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Ανεβάζει αυτόματα όλες τις σαρώσεις στο Adobe Document Cloud για εύκολη πρόσβαση από τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή και tablet.
  • Το κείμενο στις σαρώσεις μπορεί να εξαχθεί με μερικά κλικ
  • Συνοδεύεται από μια προαιρετική συνδρομή premium που παρέχει επιπλέον χώρο αποθήκευσης και περισσότερες επιλογές εξαγωγής

Διαβάστε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σε Mac ή Windows

#2 CamScanner

Αν ψάχνετε για έναν άνετο σαρωτή για το iPhone σας, τότε το CamScanner είναι μια επιλογή που αξίζει να εξετάσετε.

Ενώ η εφαρμογή προσφέρει επίσης συνδρομές premium, η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει όλες τις βασικές λειτουργίες που χρειάζεστε για να σαρώσετε, να αποθηκεύσετε και να επεξεργαστείτε ένα ευρύ φάσμα εγγράφων. Μπορείτε να σαρώσετε τα τιμολόγιά σας, τις σημειώσεις, τα πιστοποιητικά, τις κάρτες και πολλά άλλα χρησιμοποιώντας αυτόν τον δωρεάν σαρωτή για κινητά.

Έρχεται με οπτική αναγνώριση χαρακτήρων, η οποία επιτρέπει στην εφαρμογή να αναγνωρίζει και να εξάγει κείμενο μέσα στην εικόνα. Οι σαρώσεις που δημιουργούνται μπορούν να μετατραπούν σε διαφορετικές μορφές, όπως doc, PDF και excel.

Το καλύτερο κομμάτι? Διαθέτει έξυπνη λειτουργία περικοπής και αυτόματης βελτίωσης που μπορεί να βελτιστοποιήσει αυτόματα την ποιότητα της σάρωσής σας. Το τελικό αποτέλεσμα θα φαινόταν καθαρό, φωτεινό, ευκρινές και ευκρινές – όχι άλλες θολές και κοκκώδεις σαρώσεις.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σχολιασμούς ή να προσθέσετε ηλεκτρονικές υπογραφές σε σημαντικά επίσημα έγγραφα από το σαρωτή.

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα να προσκαλείτε τους συναδέλφους, τους δασκάλους ή τους φίλους σας να προβάλουν και να σχολιάσουν τις σαρώσεις που έχετε δημιουργήσει.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Προσκαλέστε άλλους να συνεργαστούν στις σαρώσεις
  • Μετατρέψτε τις σαρώσεις σε ένα ευρύ φάσμα μορφών αρχείων
  • Οι λειτουργίες έξυπνης περικοπής και αυτόματης βελτίωσης κάνουν τη σάρωση πιο ευκρινή και καθαρή
  Πώς να αλλάξετε το όνομα του δικτύου WiFi

#3 Στοιχείο PDF

Ένας ευέλικτος και απλός στη χρήση σαρωτής που θα λατρέψετε είναι το PDF Element.

Έρχεται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου σαρωτή, όπως:

  • Επεξεργασία κειμένων, σελίδων, εικόνων
  • Υδατογράφημα
  • Σχολιασμοί
  • Ηλεκτρονικές υπογραφές
  • Προσαρμοσμένα γραμματόσημα
  • Σήμανση
  • Μετατροπή από PDF σε άλλες μορφές αρχείων

Το εργαλείο λαμβάνει ευκρινείς και λεπτομερείς σαρώσεις, οι οποίες μπορούν να συμπιεστούν χωρίς να χαθεί η ποιότητα της εικόνας. Είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία αναγνώρισης πεδίων φόρμας για να διευκολύνει τη συμπλήρωση διαφορετικών φορμών. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα κενά PDF με πολλές επιλογές προτύπων, όπως κενό χαρτί, πλέγμα, γραμμωμένο, διακεκομμένο, γραφικό και μουσικό χαρτί, προσαρμοσμένα στις μοναδικές σας ανάγκες.

Το PDFelement σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε περαιτέρω το PDF προσαρμόζοντας τον κατακόρυφο ή οριζόντιο προσανατολισμό σε νομικά μεγέθη ή γράμματα A3-A5 και B5.

Επιπλέον, η αποθήκευση και η αποστολή των σαρώσεων από την εφαρμογή είναι παιχνιδάκι. Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες αποθήκευσης cloud, συμπεριλαμβανομένων των Google Drive, iCloud, Dropbox, OneDrive, WebDAV και άλλων. Αυτό κάνει την πρόσβαση στις σαρώσεις πολύ πιο εύκολη. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για να αποκτήσετε 1 GB χώρου Wondershare Document Cloud.

Λόγω των καθαρών σαρώσεων, των πολλών επιλογών εξαγωγής και των πρόσθετων λειτουργιών, βρήκα το PDFelement ως μία από τις πιο «πλήρες» εφαρμογές για σάρωση στο iPhone. Ακόμα κι αν δεν λάβετε το πρόγραμμα premium, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δωρεάν δυνατότητες του.

Βασικά χαρακτηριστικά:

  • Οι σαρώσεις μπορούν να μεταφορτωθούν σε πολλές επιλογές αποθήκευσης cloud
  • Προσαρμοσμένα PDF μπορούν να δημιουργηθούν και να εξατομικευτούν
  • Συνοδεύεται από τεχνολογία αναγνώρισης πεδίων φόρμας για αυτόματη συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας

Κλείσιμο Σκέψεις

Χάρη στις πολλές επιλογές, δεν χρειάζεται ποτέ να ανησυχείτε μήπως δεν μπορείτε να σαρώσετε ένα έγγραφο. Εφόσον έχετε το iPhone σας μαζί σας, μπορείτε να σαρώσετε και να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε έγγραφο κάτω από τον ήλιο.

Ενώ ο ενσωματωμένος σαρωτής του iPhone μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες σάρωσης, αν θέλετε μια εφαρμογή πολλαπλών λειτουργιών, οι εφαρμογές τρίτων θα ικανοποιήσουν την απαίτησή σας χωρίς να ιδρώσετε.

Θέλετε να προσθέσετε μαγεία στις φωτογραφίες σας; Μάθετε πώς να αντιστρέφετε μια εικόνα στο iPhone!