Πώς να κάνετε σάρωση από έναν εκτυπωτή Όλα σε Ένα στον υπολογιστή σας

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Οι περισσότεροι εκτυπωτές all-in-one είναι συσκευές plug-and-play, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε το μηχάνημα με μη αυτόματο τρόπο, εάν ο υπολογιστής σας δεν το εντοπίσει.
  • Στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows Scan ή το Windows Fax and Scan για να σαρώσετε έγγραφα με τον εκτυπωτή σας all-in-one.
  • Στο macOS, ο εκτυπωτής σας all-in-one συνήθως εντοπίζεται αυτόματα, αλλά αν όχι, μπορείτε να τον προσθέσετε μη αυτόματα. Χρησιμοποιήστε το Image Capture για να σαρώσετε έγγραφα στο macOS.

Πολλοί εκτυπωτές all-in-one είναι συσκευές plug-and-play, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε πρόσθετες εφαρμογές ή προγράμματα οδήγησης για να τους χρησιμοποιήσετε. Τι γίνεται όμως αν χρειαστεί να ψηφιοποιήσετε ένα έγγραφο; Δείτε πώς να κάνετε σάρωση από σχεδόν οποιονδήποτε εκτυπωτή all-in-one στον υπολογιστή σας.

Πώς να κάνετε σάρωση με έναν εκτυπωτή Όλα σε Ένα στα Windows

Εάν είστε χρήστης των Windows, ο υπολογιστής σας θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα τη συσκευή σας μόλις συνδεθεί μέσω θύρας USB ή μέσω δικτύου. Είτε ο εκτυπωτής σας είναι ασύρματη είτε συσκευή δικτύου, τα Windows θα τον εντοπίσουν αυτόματα, υπό την προϋπόθεση ότι είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας ή στη σύνδεση Bluetooth του υπολογιστή.

Ωστόσο, πρέπει να ρυθμίσετε τον εκτυπωτή μη αυτόματα εάν ο υπολογιστής σας δεν τον εντοπίσει.

  Βρείτε τα χαμένα AirPods σας

Πριν ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, ελέγξτε εάν ο εκτυπωτής σας είναι ενεργοποιημένος και συνδεδεμένος στον υπολογιστή σας. Εάν χρησιμοποιείτε δικτυακό ή ασύρματο εκτυπωτή, ελέγξτε ότι είναι συνδεδεμένος στο ίδιο δίκτυο που χρησιμοποιεί ο υπολογιστής σας.

Πώς να προσθέσετε έναν σαρωτή στον υπολογιστή σας με Windows

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσθέσετε μη αυτόματα τον εκτυπωτή σας all-in-one στον υπολογιστή σας.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows και επιλέξτε Bluetooth και συσκευές στην πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτυπωτές & σαρωτές και αναζητήστε τον εκτυπωτή σας εκεί. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, κάντε κλικ στο Προσθήκη συσκευής.
  • Εάν ο υπολογιστής σας εντοπίσει τον συνδεδεμένο εκτυπωτή all-in-one, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη συσκευής στο όνομά του.
  • Αυτό θα πρέπει να συνδέσει και να εγκαταστήσει τον εκτυπωτή σας all-in-one στον υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε τον σαρωτή του. Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να εντοπίσετε τη συσκευή σας, ακολουθήστε τις οδηγίες μας σχετικά με την προσθήκη ενσύρματων και ασύρματων εκτυπωτών στα Windows.
  • Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας φαξ και σάρωση των Windows

    Τώρα που ο εκτυπωτής σας all-in-one έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη σάρωση εγγράφων. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό: Σάρωση Windows ή Φαξ και Σάρωση των Windows. Η τελευταία είναι η παλαιού τύπου εφαρμογή για Windows, ενώ η πρώτη είναι μια νεότερη, πιο κομψή εφαρμογή που πρέπει να κατεβάσετε από το Microsoft Store.

    Δείτε πώς να κάνετε σάρωση σε Windows Fax and Scan:

  • Ανοίξτε το StartMenu και αναζητήστε Fax and Scan.
  • Επιλέξτε Windows Fax and Scan κάτω από τα καλύτερα αποτελέσματα αντιστοίχισης.
  • Όταν ανοίξει η εφαρμογή Φαξ και σάρωση των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Νέα σάρωση. Εάν ο υπολογιστής σας εντοπίσει πολλούς εκτυπωτές all-in-one, επιλέξτε τη σωστή συσκευή.
  • Στο παράθυρο Νέα σάρωση, κάντε κλικ στην Προεπισκόπηση εάν θέλετε να δείτε πρώτα το έγγραφό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση και περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση του εκτυπωτή σας.
  • Τα αποτελέσματα σάρωσης θα εμφανιστούν στο επάνω παράθυρο, με μια προεπισκόπηση του σαρωμένου αρχείου παρακάτω. Κάντε δεξί κλικ στο σαρωμένο αρχείο και επιλέξτε Αποθήκευση ως… για να αποθηκεύσετε τη σαρωμένη εικόνα στον φάκελο που θέλετε.
  •   Πώς να δημιουργήσετε ένα παιχνίδι εικασίας αριθμών στην Python;

    Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σάρωσης των Windows

    Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Windows Scan για σάρωση αρχείων. Διαθέτει ταχύτερη και πιο διαισθητική διεπαφή σε σύγκριση με το Windows Fax and Scan, καθιστώντας το ιδανικό για συχνή σάρωση.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει το Εφαρμογή Windows Scan από το Microsoft Store, εάν δεν υπάρχει ήδη στον υπολογιστή σας.
  • Μόλις εγκατασταθεί, ανοίξτε το μενού Έναρξη και αναζητήστε Σάρωση.
  • Κάτω από τα αποτελέσματα, επιλέξτε Σάρωση. Αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να έχει έναν σαρωτή ως λογότυπο.
  • Όταν ανοίξει το παράθυρο Σάρωση, επιλέξτε τη σωστή συσκευή στο αναπτυσσόμενο μενού Σαρωτής και τον επιθυμητό τύπο αρχείου στο μενού κάτω από αυτό.
  • Κάντε κλικ στην Προεπισκόπηση για να δείτε πώς θα είναι το σαρωμένο αρχείο σας.
  • Εάν είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε το έγγραφό σας ή εάν δεν χρειάζεται να δείτε μια προεπισκόπηση του εγγράφου σας, κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση.
  • Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, κάντε κλικ στην Προβολή στην ειδοποίηση στην εφαρμογή Σάρωση. Αυτό θα ανοίξει το σαρωμένο αρχείο σε μια προεπισκόπηση εικόνας. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε το σαρωμένο αρχείο στο φάκελο Εικόνες > Σαρώσεις στην Εξερεύνηση αρχείων.
  • Εάν χρησιμοποιείτε Windows, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από αυτά τα δύο βήματα για σάρωση χρησιμοποιώντας τον εκτυπωτή σας all-in-one. Είναι και τα δύο εύκολα στη χρήση, ώστε να μπορείτε να σαρώσετε γρήγορα οποιοδήποτε έγγραφο μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

    Κατεβάστε:Σάρωση των Windows (Ελεύθερος)

      Μπορεί το ClickUp AI να κάνει 30 λεπτά εργασίας σε 30 δευτερόλεπτα;

    Πώς να κάνετε σάρωση με έναν εκτυπωτή Όλα σε Ένα στο macOS

    Το macOS συνήθως εντοπίζει αυτόματα τον εκτυπωτή σας all-in-one. Μπορείτε να το ελέγξετε ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του Mac και επιλέγοντας Εκτυπωτές & Σαρωτές. Αλλά εάν το Mac σας δεν εντοπίσει τον εκτυπωτή σας all-in-one, θα πρέπει πρώτα να τον προσθέσετε χειροκίνητα.

    Πώς να προσθέσετε μη αυτόματα έναν σαρωτή στο Mac σας

    Ακολουθούν τα βήματα για το πώς να προσθέσετε έναν εκτυπωτή με μη αυτόματο τρόπο στο Mac σας.

  • Πληκτρολογήστε Printers & Scanners στο Spotlight Search (μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Spotlight Search) και επιλέξτε το πρώτο αποτέλεσμα.
  • Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη εκτυπωτή, σαρωτή ή φαξ….
  • Στο παράθυρο Προσθήκη εκτυπωτή, επιλέξτε τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Προσθήκη.
  • Το macOS θα ρυθμίσει τη συσκευή σας. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε τον εκτυπωτή σας all-in-one στη λίστα Εκτυπωτές.
  • Η προσθήκη εκτυπωτή στο Mac σας είναι εύκολη. Αν όμως αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο προσθήκης εκτυπωτή σε Mac για βοήθεια.

    Πώς να σαρώσετε ένα έγγραφο στο macOS

    Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σαρώσετε στο macOS.

  • Χρησιμοποιήστε την Αναζήτηση Spotlight για να πληκτρολογήσετε “Image Capture”, επιλέξτε το σωστό αποτέλεσμα και πατήστε Return.
  • Επιλέξτε τον σωστό εκτυπωτή all-in-one στην πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση λεπτομερειών για να δείτε μια προεπισκόπηση του σαρωμένου εγγράφου σας και επιλέξτε την περιοχή για σάρωση.
  • Αφού κάνετε την επιλογή σας στο παράθυρο προεπισκόπησης, κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση.
  • Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το βήμα Εμφάνιση λεπτομερειών εάν βιάζεστε και θέλετε να σαρώσετε ολόκληρο το έγγραφο—απλώς κάντε κλικ απευθείας στην επιλογή Σάρωση και θα δείτε το σαρωμένο έγγραφο στα Αποτελέσματα σάρωσης. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο απευθείας από το φάκελο Pictures στο Finder.
  • Οι ενσωματωμένες εφαρμογές σάρωσης είναι οι ευκολότεροι τρόποι για να σαρώσετε ένα έγγραφο σε Windows και macOS. Ορισμένοι εκτυπωτές all-in-one περιλαμβάνουν επίσης ιδιόκτητο λογισμικό σάρωσης, αλλά αυτό δεν συνιστάται, καθώς συνήθως συνοδεύονται από πολλά bloatware.

    Αλλά αν θέλετε πραγματικά να τα χρησιμοποιήσετε, μεταβείτε στον ιστότοπο υποστήριξης του κατασκευαστή του εκτυπωτή σας και αναζητήστε προγράμματα οδήγησης ειδικά για τον εκτυπωτή σας. Αφού τα κατεβάσετε και τα εγκαταστήσετε, μπορείτε να εκτελέσετε την παρεχόμενη εφαρμογή και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του εκτυπωτή σας από εκεί.