Πώς να κάνετε μια μεγάλη στήλη σε πολλές στήλες στο Excel

Τα υπερβολικά πολλά δεδομένα σε μια στήλη μπορεί να κάνουν το υπολογιστικό φύλλο του Microsoft Excel πιο δυσανάγνωστο. Για να το βελτιώσετε, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χωρίσετε τη στήλη σας χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες “Κείμενο σε στήλες” ή “Γέμισμα φλας”.

Το “Κείμενο σε στήλες” θα αντικαταστήσει τη μεμονωμένη στήλη σας με πολλές στήλες που χρησιμοποιούν τα ίδια δεδομένα. Το “Flash Fill” θα αναπαράγει τα δεδομένα, χωρίζοντάς τα σε νέες, μεμονωμένες στήλες, αφήνοντας ανέπαφη την αρχική στήλη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το κείμενο σε στήλες στο Excel

Το Microsoft Excel περιλαμβάνει μια ειδική δυνατότητα που σας επιτρέπει να χωρίσετε πολύ μεγάλες στήλες. Αυτό το κάνει διαχωρίζοντας στήλες χρησιμοποιώντας οριοθέτες, όπως κόμματα ή ερωτηματικά, που χωρίζουν τα δεδομένα.

Η δυνατότητα λειτουργεί χρησιμοποιώντας το Κείμενο σε στήλες, στις οποίες μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από την καρτέλα “Δεδομένα” στη γραμμή κορδέλας του Microsoft Excel.

Για να δοκιμάσουμε αυτήν τη δυνατότητα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα σύνολο δεδομένων (μια λίστα υπαλλήλων, που εμφανίζει ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και άλλες πληροφορίες) σε μία στήλη. Κάθε τμήμα δεδομένων βρίσκεται σε ένα μόνο κελί, που χωρίζεται με ένα ερωτηματικό.

Θα χρειαστεί να επιλέξετε πρώτα τα κελιά που περιέχουν τα δεδομένα σας (κελιά A1 έως A12 στο παραπάνω παράδειγμα).

  Πώς να σταματήσετε αυτόματα το Apple Watch σας από το να ανάβει

Από την καρτέλα “Δεδομένα” του Excel, κάντε κλικ στο κουμπί “Κείμενο σε στήλες” που βρίσκεται στην ενότητα “Εργαλεία δεδομένων”.

Για πρόσβαση Κείμενο σε στήλες στο Excel, κάντε κλικ στην επιλογή Δεδομένα > Κείμενο σε στήλες” width=”650″ ύψος=”184″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Αυτό θα εμφανίσει το παράθυρο “Μετατροπή κειμένου σε στήλες” και σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το διαχωρισμό των δεδομένων σας.  Από τις επιλογές, επιλέξτε το κουμπί επιλογής «Οριοθετημένο» και κάντε κλικ στο «Επόμενο» για να συνεχίσετε.</p>
<p><img src=.

Από προεπιλογή, το Excel θα επιλέξει να προσπαθήσει να διαχωρίσει τα δεδομένα μιας στήλης με κάθε καρτέλα που βρίσκει. Αυτό είναι εντάξει, αλλά για το παράδειγμά μας, χρησιμοποιούμε δεδομένα που χωρίζονται με ερωτηματικά.

Επιλέξτε την επιλογή οριοθέτησης από το πλαϊνό μενού. Για το παράδειγμά μας, ο επιλεγμένος οριοθέτης μας είναι ένα ερωτηματικό.

Μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνονται τα δεδομένα που έχουν μετατραπεί στην ενότητα “Προεπισκόπηση δεδομένων” στο κάτω μέρος του μενού.

Μόλις είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο «Επόμενο» για να συνεχίσετε.

Τώρα θα πρέπει να ορίσετε τους τύπους κελιών για κάθε στήλη. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια στήλη με ημερομηνίες, μπορείτε να ορίσετε την κατάλληλη μορφή ημερομηνίας για αυτήν τη στήλη. Από προεπιλογή, κάθε στήλη θα οριστεί στη ρύθμιση “Γενικά”.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή, το Excel θα προσπαθήσει να ορίσει αυτόματα τον τύπο δεδομένων για κάθε στήλη. Για να τα ορίσετε μη αυτόματα, κάντε πρώτα κλικ στη στήλη σας στην ενότητα “Προεπισκόπηση δεδομένων”. Από εκεί, επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο δεδομένων από την ενότητα “Μορφή δεδομένων στήλης”.

  Πώς να προσαρμόσετε την εμφάνιση των υπότιτλων στο Netflix

Εάν θέλετε να παραλείψετε εντελώς μια στήλη, επιλέξτε τη στήλη σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Να μην εισαχθεί στήλη (Παράλειψη)”. Κάντε κλικ στο «Τέλος» για να ξεκινήσει η μετατροπή.

Η μεμονωμένη στήλη σας θα διαχωρίσει κάθε ενότητα, χρησιμοποιώντας τους οριοθέτες, σε μεμονωμένες στήλες χρησιμοποιώντας τις επιλογές μορφοποίησης κελιών που επιλέξατε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Flash Fill στο Excel

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ανέπαφα τα αρχικά σας δεδομένα, αλλά να διαχωρίσετε τα δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία “Flash Fill”.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της λίστας υπαλλήλων μας, έχουμε μια γραμμή κεφαλίδας μίας στήλης (στήλη Α), με ένα διαχωριστικό ερωτηματικό που διαχωρίζει κάθε bit δεδομένων.

Για να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα “Flash Fill”, ξεκινήστε πληκτρολογώντας τις κεφαλίδες στηλών στη σειρά 1. Για το παράδειγμά μας, το “Employee ID” θα πήγαινε στο κελί B1, το “First Name” στο κελί C1 κ.λπ.

Για κάθε στήλη, επιλέξτε τη γραμμή κεφαλίδας. Ξεκινήστε με το B1 (την κεφαλίδα “Αναγνωριστικό υπαλλήλου” σε αυτό το παράδειγμα) και, στη συνέχεια, στην ενότητα “Εργαλεία δεδομένων” της καρτέλας “Δεδομένα”, κάντε κλικ στο κουμπί “Γέμισμα φλας”.

  Πώς λειτουργεί το Auto-HDR στο Xbox Series X|S (και πώς να το απενεργοποιήσετε)

Επιλέξτε το κελί της κεφαλίδας της στήλης σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Data > Flash Fill” width=”650″ height=”310″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Επαναλάβετε την ενέργεια για κάθε ένα από τα κελιά κεφαλίδας σας (C1, D1, κ.λπ.) για να γεμίσετε αυτόματα τις νέες στήλες με τα δεδομένα που ταιριάζουν.</p>
<p>Εάν τα δεδομένα έχουν μορφοποιηθεί σωστά στην αρχική σας στήλη, το Excel θα διαχωρίσει αυτόματα το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το αρχικό κελί κεφαλίδας (A1) ως οδηγό.  Εάν λάβετε ένα σφάλμα, πληκτρολογήστε την ακόλουθη τιμή με τη σειρά στο κελί κάτω από το κελί κεφαλίδας και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί “Flash Fill”.</p>
<p>Στο παράδειγμά μας, αυτό θα ήταν το πρώτο παράδειγμα δεδομένων στο κελί B2 (“101”) μετά το κελί κεφαλίδας στο B1 (“Αναγνωριστικό υπαλλήλου”).</p>
<p><img loading=

Κάθε νέα στήλη θα γεμίζει με τα δεδομένα από την αρχική στήλη, χρησιμοποιώντας την αρχική πρώτη ή δεύτερη σειρά ως οδηγό για την επιλογή των σωστών δεδομένων.

Στο παραπάνω παράδειγμα, η μεγάλη στήλη (στήλη Α) έχει χωριστεί σε έξι νέες στήλες (Β έως G).

Επειδή η διάταξη των σειρών 1 έως 12 είναι η ίδια, η δυνατότητα “Flash Fill” μπορεί να αντιγράψει και να διαχωρίσει τα δεδομένα, χρησιμοποιώντας τη σειρά κεφαλίδας και το πρώτο bit δεδομένων.