Πώς να κάνετε κοινή χρήση παιχνιδιού στο Nintendo Switch

Ένα από τα ελάχιστα γνωστά χαρακτηριστικά του Nintendo Switch είναι η δυνατότητα εγκατάστασης ενός μόνο αντιγράφου ενός ψηφιακού παιχνιδιού σε πολλές συσκευές. Ετσι δουλευει.

Τι είναι η κοινή χρήση παιχνιδιών;

Η κοινή χρήση παιχνιδιών είναι μια διαδικασία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μόνο ψηφιακό αντίγραφο ενός παιχνιδιού σε πολλές κονσόλες, παρόμοια με τον τρόπο που θα μοιράζεστε ένα φυσικό αντίγραφο ενός παιχνιδιού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για οικογένειες με πολλές κονσόλες ή ομάδες φίλων που δεν θέλουν να πληρώνουν επανειλημμένα για το ίδιο παιχνίδι.

Όλες οι ψηφιακές αγορές στο Switch συνδέονται με έναν λογαριασμό Nintendo. Για να μοιράζεστε παιχνίδια μεταξύ δύο συσκευών, χρειάζεστε έναν μόνο λογαριασμό Nintendo και στις δύο.

Κατά την κοινή χρήση παιχνιδιών, κάθε συσκευή καταχωρείται είτε ως κύρια είτε ως δευτερεύουσα κονσόλα. Η κύρια κονσόλα έχει πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης σε όλους τους τίτλους που συνδέονται με τον λογαριασμό eShop. Από την άλλη πλευρά, ο λογαριασμός που είναι καταχωρημένος στη δευτερεύουσα κονσόλα χρειάζεται πρόσβαση στο διαδίκτυο για αναπαραγωγή. Επίσης, και τα δύο Switches δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι ταυτόχρονα με τον ίδιο λογαριασμό Nintendo.

  Το Zoom παρακολουθεί πραγματικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε μια κλήση;

Η διαδικασία για να γίνει αυτό είναι εκπληκτικά απλή και περιλαμβάνει μερικά απλά βήματα και στις δύο συσκευές.

Κοινή χρήση παιχνιδιών στο διακόπτη

Αρχικά, εκκινήστε το Switch με εγκατεστημένα τα παιχνίδια. Από την Αρχική οθόνη, μεταβείτε στο Nintendo eShop κάνοντας κλικ στο κουμπί αποθήκευσης στο κάτω μέρος και επιλέξτε τον λογαριασμό που έχει τα παιχνίδια που θέλετε να μοιραστείτε.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος αναπαραγωγής στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας στη δεξιά πλευρά. Εκεί, θα δείτε μια επιλογή με τίτλο “Κύρια κονσόλα”. Επιλέξτε «Deregist», το οποίο θα μετατρέψει το Switch σε δευτερεύουσα συσκευή. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει αργότερα.

  Πώς να δείτε Τιτίβισμα Προσφορών

Στο δεύτερο Nintendo Switch, συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Nintendo μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις συστήματος > Προσθήκη χρήστη. Αυτή η συσκευή θα εγγραφεί πλέον ως Κύρια κονσόλα. Στη συνέχεια, απλώς κατεβάστε ξανά τον τίτλο που θέλετε να αποθηκεύσετε από το eShop.

Εάν θέλετε να ανταλλάξετε ποιος είναι ο κύριος και ο δευτερεύων λογαριασμός, απλώς καταργήστε την εγγραφή του Switch με τον Κύριο λογαριασμό. Αυτό θα αλλάξει αυτόματα τα δικαιώματα.

Τα υπέρ και τα κατά της κοινής χρήσης παιχνιδιών

Το καλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας είναι ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τίτλους Nintendo πρώτου κατασκευαστή, οι οποίοι γενικά κοστίζουν 60 $ ο καθένας και είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς στην πλατφόρμα. Τα ψηφιακά παιχνίδια συχνά πωλούνται φθηνότερα λόγω των συχνών πωλήσεων στο eShop.

  Προσθέστε νέες λέξεις ή επεξεργαστείτε τις τρέχουσες στο λεξικό του προγράμματος περιήγησής σας

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις για την κοινή χρήση παιχνιδιών Switch. Πρώτον, οι δευτερεύουσες κονσόλες χρειάζονται πάντα το διαδίκτυο για να παίξουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η Nintendo εκτελεί μια ηλεκτρονική διαδικασία επαλήθευσης κατά την εκκίνηση του λογισμικού για να βεβαιωθεί ότι το παιχνίδι ανήκει στην ιδιοκτησία.

Κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι και οι δύο κονσόλες δεν μπορούν να παίξουν το ίδιο παιχνίδι την ίδια στιγμή όταν είναι συνδεδεμένες σε έναν μόνο λογαριασμό. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για δεύτερο λογαριασμό Nintendo. Εάν δημιουργήσετε έναν άλλο λογαριασμό στη δευτερεύουσα συσκευή και τον επιλέξετε κάθε φορά που παίζετε, και οι δύο συσκευές μπορούν να εκτελέσουν το ίδιο παιχνίδι ταυτόχρονα. Ωστόσο, για να παίξετε online multiplayer μαζί, χρειάζεστε μια δεύτερη συνδρομή στο Nintendo Switch Online.

Η τελευταία προειδοποίηση είναι ότι αυτή η διαδικασία δεν λειτουργεί για τοπικό παιχνίδι για πολλούς παίκτες. Αυτό συμβαίνει επειδή η τοπική αναπαραγωγή περιλαμβάνει την απενεργοποίηση του μόντεμ Διαδικτύου του Switch. Πρέπει είτε να παίξετε online είτε να παίξετε μαζί σε μία κονσόλα.