Το Zoom παρακολουθεί πραγματικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε σε μια κλήση;

Οι ιογενείς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι το Zoom, ένα δημοφιλές εργαλείο τηλεδιάσκεψης, επιτρέπει στους οικοδεσπότες να «παρακολουθούν τα προγράμματα που εκτελούν οι χρήστες σε κλήση». Λοιπόν, μπορεί το αφεντικό (ή ο φίλος) σας να δει πραγματικά τι κάνετε ενώ συνομιλείτε στο Zoom; Οχι.

Τι είναι η “Παρακολούθηση Προσοχής” στο Ζουμ;

Το Zoom έχει μια δυνατότητα “παρακολούθησης προσοχής” που μπορούν να ενεργοποιήσουν οι οικοδεσπότες. Εάν το άτομο που φιλοξενεί την κλήση το ενεργοποιήσει, μπορεί να δει αν προσέχετε ή όχι στις παρουσιάσεις κοινής χρήσης οθόνης. Αλλά αυτό το χαρακτηριστικό είναι πολύ περιορισμένο. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

Η παρακολούθηση της προσοχής του Zoom είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, εκτός εάν το ενεργοποιήσει κάποιος κεντρικός υπολογιστής.
Η λειτουργία παρακολουθεί την προσοχή ενώ κάποιος χρησιμοποιεί τη δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης του Zoom. Δεν παρακολουθεί την προσοχή ενώ απλώς συνομιλείτε μέσω βίντεο.
Το ζουμ παρακολουθεί μόνο την προσοχή. Συγκεκριμένα, θα πει στον κεντρικό υπολογιστή εάν κάποιος δεν έχει εστιάσει το παράθυρο Zoom στην επιφάνεια εργασίας του τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.
Το ζουμ δεν λέει στον κεντρικό υπολογιστή ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε. Ο κεντρικός υπολογιστής μπορεί να δει μόνο εάν είχατε εστιάσει το παράθυρο Ζουμ στην επιφάνεια εργασίας σας τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα.

  Πώς να προστατέψετε το Google Drive σας σε iPhone και iPad με Face ID ή Touch ID

Με άλλα λόγια, αυτή η δυνατότητα προορίζεται για άτομα που κάνουν οπτικές παρουσιάσεις. Εάν κάποιος κάνει μια παρουσίαση, μπορεί να δει ποιος πραγματικά παρακολουθεί και ποιος ελαχιστοποίησε το παράθυρο Zoom και κάνει άλλα πράγματα. Ο οικοδεσπότης δεν μπορεί να δει τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Τι βλέπει ο οικοδεσπότης όταν η παρακολούθηση προσοχής είναι ενεργοποιημένη στο Zoom. Το γκρι εικονίδιο στα αριστερά του ονόματος κάθε ατόμου υποδεικνύει ότι το άτομο δεν έχει εστιάσει το παράθυρο Ζουμ τα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα.

Μπορείτε να δείτε εάν είναι ενεργοποιημένη η παρακολούθηση προσοχής;

Υπάρχει ένα ζήτημα: Ενώ ο οικοδεσπότης μπορεί να επιλέξει να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την παρακολούθηση της προσοχής, τα άτομα που συμμετέχουν στην κλήση δεν εμφανίζονται αν η παρακολούθηση προσοχής είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση ότι θα σας παρακολουθούν με αυτόν τον τρόπο. Θα θέλαμε το Zoom να εμφανίσει μια ειδοποίηση ή να επιτρέψει στους χρήστες να δουν αν είναι ενεργοποιημένη. Οι άνθρωποι θα ένιωθαν πιο άνετα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Canva για να σχεδιάσετε σαν επαγγελματίας

Τελικά, η παρακολούθηση της προσοχής είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δουν πολύ λίγα—μπορούν να δουν μόνο εάν παρακολουθείτε ενεργά παρουσιάσεις ή όχι. Η παρακολούθηση της προσοχής είναι παρόμοια με τις αποδείξεις ανάγνωσης που δείχνουν αν έχετε διαβάσει μηνύματα σε εφαρμογές όπως το Facebook Messenger, το iMessage της Apple και το WhatsApp.

Οι επίσημες προσφορές τεκμηρίωσης του Zoom περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την παρακολούθηση της προσοχής.

Γεια, η λειτουργία παρακολούθησης της προσοχής είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή – αφού ενεργοποιηθεί, οι οικοδεσπότες μπορούν να πουν εάν οι συμμετέχοντες έχουν την εφαρμογή ανοιχτή και ενεργή όταν χρησιμοποιείται η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης. Δεν παρακολουθεί καμία πτυχή του ήχου/βίντεο ή άλλων εφαρμογών στο παράθυρό σας. https://t.co/sWWfrsXe42

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για ομαδικά μηνύματα στο LinkedIn

— Ζουμ (@zoom_us) 22 Μαρτίου 2020