Προσθέστε νέες λέξεις ή επεξεργαστείτε τις τρέχουσες στο λεξικό του προγράμματος περιήγησής σας

Ο κόσμος θα ήταν ένα τρομερό σκοτεινό και εξαιρετικά παρεξηγημένο μέρος, αν δεν υπήρχε ορθογραφικός έλεγχος που θα μας βοηθούσε να αρθρώσουμε τον ήχο. Ο Internet Explorer, ο Chrome και ο Firefox έχουν όλα μια ενσωματωμένη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου που υπογραμμίζει τις λέξεις που έχουν γραφτεί σωστά. Εάν κάνετε δεξί κλικ σε μια λέξη, θα σας δοθούν επιλογές για το τι πιστεύει η σωστή ορθογραφία της λέξης πρόγραμμα περιήγησης ότι προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε. Αυτό είναι εξαιρετικά εύχρηστο, αλλά τι κάνετε εάν θέλετε να προσθέσετε μια νέα λέξη στο λεξικό του προγράμματος περιήγησης ή να αφαιρέσετε μια λέξη από αυτό;

Η προσθήκη νέων λέξεων στο λεξικό του Internet Explorer, του Chrome και του Firefox είναι εξαιρετικά απλή και κυριολεκτικά η ίδια διαδικασία. Κάθε φορά που θέλετε να προσθέσετε μια νέα λέξη στο λεξικό σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα περιήγησης, πληκτρολογήστε την σε ένα πεδίο κειμένου και κάντε δεξί κλικ πάνω του για να εμφανιστεί το μενού περιβάλλοντος με εναλλακτικές προτάσεις. Στο κάτω μέρος των προτάσεων υπάρχει μια επιλογή “Προσθήκη στο λεξικό”. Κάντε κλικ σε αυτό και η λέξη θα προστεθεί.

  (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ) Η εντολή Apt-get δεν βρέθηκε σε Mac

Η αφαίρεση λέξεων από το λεξικό είναι μια πολύ διαφορετική διαδικασία για το Chrome και τον Firefox. Με το Chrome, μπορείτε να επεξεργαστείτε τις λέξεις στο δικό του λεξικό και να αφαιρέσετε αυτές που μπορεί να έχετε προσθέσει, αλλά στον Firefox, μπορείτε να αφαιρέσετε μόνο λέξεις που έχετε προσθέσει μόνοι σας.

Για το Chrome, ανοίξτε τη σελίδα Ρυθμίσεις από το κουμπί μενού και κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων. Στην περιοχή Γλώσσες, κάντε κλικ στην επιλογή Γλώσσα και ρυθμίσεις εισαγωγής. Στο παράθυρο Γλώσσες που ανοίγει, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο Προσαρμοσμένο λεξικό ορθογραφίας. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε νέες λέξεις και να διαγράψετε αυτές που έχουν ήδη προστεθεί σε αυτό.

  12 πράγματα έξω από το κουτί που μπορούν να κάνουν οι Mac που δεν μπορούν οι υπολογιστές

Με τον Firefox, η διαδικασία είναι ελαφρώς περίπλοκη. Ανοίξτε το φάκελο του προφίλ σας Firefox και αναζητήστε ένα αρχείο που ονομάζεται persdict.dat. Αν δεν έχετε προσθέσει προσαρμοσμένες λέξεις στο λεξικό του Firefox, αυτό το αρχείο δεν θα υπάρχει. Εάν δεν το βλέπετε στο φάκελο Προφίλ, σημαίνει ότι δεν έχετε προσθέσει ποτέ μια προσαρμοσμένη λέξη στον Firefox για αυτό το προφίλ. Εάν, ωστόσο, έχετε προσθέσει λέξεις και κατά λάθος προσθέσατε λάθος, πρέπει να βρείτε και να επεξεργαστείτε αυτό το αρχείο. Έχει επέκταση DAT, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σημειωματάριο για να το επεξεργαστείτε ή σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. Ανοίξτε το αρχείο και αφαιρέστε ή επεξεργαστείτε μια καταχώρηση, αποθηκεύστε την και τελειώσατε. Ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox για να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές, επομένως καλό είναι να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης πριν επεξεργαστείτε αυτό το αρχείο.

  Πώς να διαχειριστείτε τις προτιμήσεις κωδικού πρόσβασης στο iTunes Store και το App Store

Για τον Internet Explorer, ανοίξτε το C:UsersUsernameAppDataRoamingMicrosoftSpelling/ και βρείτε το φάκελο γλώσσας για οποιαδήποτε γλώσσα χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το και αναζητήστε το αρχείο default.dic. Ανοίξτε το χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου και επεξεργαστείτε τις καταχωρήσεις.